עבור לתוכן

מתחיל ללמוד שפות תכנות

Featured Replies

פורסם

איזה מערכת מומלצת?לינוקס?

אם כן איזה גירסא?

תודה :)

פורסם

איזה שפות אתה מנסה ללמוד?

ולגבי לינוקס.. תשאל את עצמך מה אתה צריך בשביל ניהול חבילות וקהילות.. אתה יכול תמיד לנסות להתקין אותם על וירטואלי ולראות מה מתאים לך.

פורסם

^

תלוי איזה שפות אתה רוצה ללמוד

סקריפטים Perl וכו - לינוקס !

דוט נט - וינדוס !

שפות כמו C++ - ניתן בכל מערכת הפעלה, אבל הספריות שונות לגמרי ויש הבדלים כאלה ואחרים... אז זה אותה שפה, אבל אם למדת אותה במערכת הפעלה X מה שלמדת יהיה שימושי "לבנות עד הסוף" רק למערכת הפעלה X. (כמובן שידע כללי והידע הבסיסי של השפה יתאימו גם ל Y אבל דברים אחרים שצריך כדיי לבנות תוכנה מהתחלה עד הסוף - כנראה שלא

שפות כמו PHP - לא ממש משנה, יש שרתים מתאימים לכל מערכת הפעלה. אני כן מעדיף לינוקס במיוחד כש PHP ולינוקס זה שילוב נפוץ בתעשיה ובכללי אני מעדיף את לינוקס

יש הרבה מערכות לינוקס - פשוט תתחיל לנסות ולבדוק

להרבה משתמשים חדשים ממליצים אל אובונטו. תנסה אותה. אבל לדעתי זה טעות לדחוף אותה בתור "הלינוקס הכי מתאים למתחילים" - זה ממש לא המערכת הטובה ביותר, וברגע שהיא נשברת וצריך לתקן (והיא אחת שנשברת הרבה...) היא לא קלה לשימוש בכלל

יש מערכות אחרות שמותאמות למשתמשים פשוטים למשל open suse

אבל אם אתה בקטע אז אתה ממש לא חייב להתחיל ממערכת של משתמשים פשוטים. אני למשל התחלתי מ Gentoo (שנחשבת לאחת מהמסובכות) והיה לי סבבה, כרגע אני ב Arch, ואני עדיין לא ממש מסתדר אם אובונטו

פורסם

אם אתה רק מתחיל ללמוד תכנות, תישאר בנתיים עם מה שיש לך. ממליץ להתחיל עם ג'אווה או ++C\C

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאני יתחיל עם C

התקנתי בנתיים אובונט נראה אם היא נוחה, אני תמיד יכול לחזור לווינדוס :)

ובדרך כלל מתחילים עם C ועוברים לC++, לא?

פורסם

עדיף. עם C אתה יכול להישאר עם ווינדווס. בגלל ש-C היא לא שפה פורטבילית, הקומפיילרים של לינוקס ושל ווינדווס שונים.

יש לך את סביבת העבודה visual studio של מייקרוסופט שהיא מצויינת (לפרוייקטים גדולים), אתה יכול להשתמש גם באקליפס.

פורסם

או devcpp

http://www.bloodshed.net/devcpp.html

אני השתמשתי אם עורך טקסט פשוט (kwrite) וקימפול ידני (טרמינל אם gcc -x c ו ld ו ./a.out) ולא ממש הפריע לי - אפילו לא חיפשתי IDE

פורסם

אולי בהתחלה באמת כדאי עורך טקסט ידני (notepad++ בווינדווס או emacs בלינוקס) בשביל לתרגל את הכתיבה עצמה ואת פקודות הקמפול.

פורסם

emacs ? O_o

עדיף עורך טקסט שניתן ישר להשתמש איתו, לא אחד שהוא שפת תכנות בפני עצמו....

ואם כבר, vim

פורסם

עדיף עורך טקסט שמסביר את עצמו ואפשר לעבוד אתו ולא צריך ללוחץ ESC כל הזמן :P

פורסם

היי, בשביל זה יש כל דבר בין kdesu+kwrite (וזה הדבר הכי טוב שאתה יכול למצוא אם יש לך דסקטופ פתוח), או nano אם אתה בקונסול... ולזה הכוונה בעורך טקסט _פשוט_

עכשו אם רוצים עורך שהוא שפת תכנות, אני הייתי נותן את vim ולא את emacs... זה כבר מלחמה שלא הייתי רוצה לפתוח (למרות שאני ממש לא בטוח שאי פעם בכלל היתה כאן מלחמת emacs vs vim, אנחנו יכולים לעשות היסטוריה)

פורסם

לדעתי emacs או vim זה overkill למשתמש חדש. יש עוד עורכי (לא גרפים) מצויינים כמו jed או diakonos.

מה שכן, אני לא ממליץ להתחיל עם IDE. במיוחד לא כשמתחילים ללמוד C.

לגבי C vs Java , הייתי הולך על java אבל רק בגלל שיש תיעוד טוב יותר למתחילים. לדעתי C זאת גם אחלה שפה להתחיל

איתה (אני התחלתי איתה), בסופו של דבר זה לא משנה כי שפה היא לא יותר מכלי.

תזכור רק ש C היא שפה מאוד קטנה, יש לה תחביר מצוצם וספריה ממש קטנה (וקצת מיושנת), קל ללמוד אותה קשה

להתחיל לפתח איתה. אם יש לך קצת רקע טכני זה עוזר, ואם לא זאת הזדמנות מצויינת ללמוד.

אה כן, לגבי לינוקס VS ווינדוס, לינוקס זאת ללא ספק הסביבת פיתוח הכי שווה לתכנות ב C. זה אפילו לא נושא לדיון.

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני רוצה לתכנת דברים על ארדואינו ושילוב של אלקטרוניקה ותוכנה בכללי מעניין אותי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים