עבור לתוכן

התלבטות קשה מנשוא - עזרה בנוגע לבחירת מסך מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים יקרים!

מזה כמה זמן אני שוקל לקנות מסך LED לשימוש ביתי.

המסך ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט ועבודה משרדית, קצת וידאו, וקצת פוטושופ.

ההתלבטות היא בין 3 דגמים, וכמה סוגיות לגבי כל אחד. הדגמים הם:

1) AOC I2353FH

2) DELL U2412M

3) Samsung XL2370

4) ASUS VE248H

הממצאים:

יש לציין שאני יושב באופן יומ יומי מול מחשב, שזה מגיע אפילו ל12 שעות עבודה ביום. חשוב לי מאוד שהמסך יהיה נוח, ולא יעייף לי את העיניים.

סוגייה שנייה שאני מתלבט לגביה היא חשיבות הארגונומיה, אני לא יודע עד כמה האפשרות לסובב, להזיז ולהטות את המסך יהיה בכלל שימושי.

סוגייה שלישית היא חשיבות חיבורים למיניהם כמו USB, HDMI וכו'. אפרט בהמשך.

אז לגבי הAOC, לפי מה שהבנתי סה"כ מדובר במסך IPS איכותי וזול, שאמור לספק לי את הצרכים. הבעייתיות כאן הוא שאין חיבורים USB, והארגונומיה של המסך מאוד מוגבלת. שאלה קטנה: האם אפשר לחבר מקלדת USB למסך?

בנוסף הבנתי שאיכות הצבעים במסך היא לא מהשורה הראשונה, לעומת למשל הסמסונג.

בכל אופן כרגע הלב נוטה לטובת המסך הזה שכן הוא מאוד דק ולא תופס הרבה מקום, שכן אני צריך מרחב בסביבת העבודה שלי.

לגבי הDELL - חשוב - הוא היה הבחירה מספר אחת בשבילי. הבעייה הקטנה היא שללפטופ שלי יש רק חיבור HDMI.

זה אומר שאני אצטרך להשיג איזשהו מתאם שהרי יש למסך רק כניסות DVI/DisplayPort.

האם פרוצדורה זו מסובכת? האם זה יפגע באיכות? עד כמה זה נורא?

לגבי הSAMSUNG - סה"כ הבנתי שמדובר במסך איכותי. אבל שוב המון ביקורות מצביעים על כך שהארגונומיה שלו מאוד מוגבלת. אין אפשרות להרים/להוריד או לסובב את המסך ובקושי אפשר להטות אותו.

בנוסף המסך הזה מיועד גם להיות טלוויזיה. פונקציה שלא מעניינת אותי שכן יש לי טלוויזיה גדולה בחדר.

לגבי ה-ASUS - כאן מדובר בפנל שהוא לא IPS אלא דווקא TFT. השאלה האם יש הבדל מספיק משמעותי בין הטכנולוגיות?

זהו פחות או יותר. התקציב שלי עבור מסך הוא מקסימום 1500 ש"ח.

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בסוגיות שהצגתי לעיל.

ההתלבטויות העיקריות הן בסוגיית המתאם במסך של דל, ובסוגיית הארגונומיה והצבעים וכניסות USB של מסך ה-AOC.

אשמח לעזרה.

תודה, גיא.

פורסם

הערה קטנה - TFT זו שיטת יישום של טכנולוגיית LCD הקיימת בכל LCD היום (להבדיל מפאנל). לאסוס יש פאנל TN הפשוט.

הדל בחירה מנצחת. הארגונומיה שלו מלאה, פאנל IPS איכותי, דק יותר מהדגם הקודם בגלל מעבר לתאורת LED.

חיבור DVI הוא חיבור דיגיטלי בדיוק כמו HDMI רק שאינו מעביר סאונד (הגיוני, למסך אין רמקולים).

כידוע (או שלא) שימוש בחיבור HDMI דורש תשלום תמלוגים ולכן חברות מעדיפות להימנע מכך על מנת להוזיל עלויות. מתאם DVI-HDMI

פשוט או כבל DVI-HDMI (עניין של 2-5 דולר) יעשה את העבודה עם אותה האיכות בדיוק.

לא הבנתי את השאלה שלך לגבי חיבור מקלדת למסך כאשר ל-AOC אין USB :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבורות לגבי TFT - כנראה שלא הבנתי בדיוק מה זה.

לגבי העניין עם המקלדת - השאלה שלי הייתה במידה ויש חיבורי USB האם אפשר לחבר מקלדת ישירות למסך כך שיפעל בסנכרון עם המחשב? ואמרתי שבמידה וכן אז זה מוריד לי נקודות אצל ה-AOC.

ד"א - טעיתי הדגם של דל והמסך שעניין אותי הוא הU2412M שהוא קצת יותר גדול.

אני מניח שהתשובה שלך תישאר בעינה?

אז במידה ובאמת אין שום בעייה עם מתאמים למיניהם וזה לא יפגע באיכות, נראה לי שאני יכול לקבל החלטה ולקנות את הדל.

מה שכן כמו שציינתי יש חיבור של DISPLAYPORT במסך.

אז לא עדיף מתאם מHDMI לDISPLAYPORT? או שלא יהיה הבדל בשימוש במתאם DVI

המון תודה על התגובה!

פורסם

המסך משמש כ-HUB של USB - כלומר המסך מתחבר למחשב גם ב-USB וכך תוכל לחבר לחיבורי ה-USB במסך מקלדת, עכבר, DOK וכולי.

היתרון של ה-2412 על פני אחיו ה"קטן" 2312 הוא בשטח העבודה - היחס הוא 16:10 לעומת 16:9 כלומר רזולוצייה של 1920X1200

לעומת 1920X1080. ההבדל בגודל די קטן.

מבחינת איכות אין שום הבדל בין HDMI, DVI, DP. כולם דיגיטליים ולכן מעבירים בדיוק את אותו אות ואותו מידע.

כבל\מתאם HDMI to DVI יהיה לרוב זמין יותר, נפוץ יותר וזול יותר.

פורסם

מבחינת איכות אין שום הבדל בין HDMI, DVI, DP. כולם דיגיטליים ולכן מעבירים בדיוק את אותו אות ואותו מידע.

כבל\מתאם HDMI to DVI יהיה לרוב זמין יותר, נפוץ יותר וזול יותר.

העניין הוא שלא. :) DVI וHDMI זה באמת בדיוק אותו אות (לפחות עד לרזולוציה של 1920X1200). ואילו DP זה אות שונה (למרות שגם הוא דיגיטלי), ואין שום מתאם בין HDMI לDP - צריך ממיר. יש מתאמים מDP לHDMI עבור מחשבים שיציאת הDP שלהם היא ++DP (כלומר יודעת להוציא סיגנל HDMI על הפינים של הDP).

פורסם
  • מחבר

חברה המון תודה על העזרה.

בזה הרגע אני יושב מול הדל 2412M החדש שלי.

עד עכשיו אני מבסוט, רואים מצוין, ונוספו לי 4 כניסות USB.

בברכת שנה מוצלחת

גיא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים