עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

התעניינות במשחקים

Featured Replies

פורסם

חברה

לא יודע מה קרה אבל בשנתיים האחרונות משחקי מחשב כמה שהם נראים טוב מבחינה גרפית, משעממים אותי :(

דווקא המשחקים האלה שהם לא מתקדמים כמו כמו super meat boy או The Binding of Isaac יותר מושכים אותי

פעם הייתי משחק במשחקים רק אם הם היו נראים טוב

אפילו skyrim שיעמם אותי :'(

פורסם

אתה מנסה להגיד שהמשחקים השתנו, או שאתה השתנית?

לא יודע איך אתה מגדיר משעמם, אבל super meat boy למשל הוא לא בדיוק "מעניין" מבחינה סיפורית וגם המשחקיות שלו די חוזרת על עצמה. סוד הקסם שלו דומה לזה של משחקים כמו ציפורים כועסות: כללים פשוטים, שלבים קצרים וסיפור רקע קצר שלא משנה לכלום ומשמש כתירוץ למשחק. היתרון הוא בעיקר לחסרי הסבלנות (או חסרי הזמן), שלא יכולים לשחק משחק שלם ברצף, אלא רוצים לשחק קצת מדי פעם בלי להסתבך ב"איפה הייתי" ובלי הצורך להחזיק ראש מה קרה בסיפור.

לעומת זאת, המשחקים שנראים טוב מבחינה גרפית בדרך כלל מושקעים גם מבחינה סיפורית, לפעמים עם יותר דגש על הסיפור מאשר על המשחקיות (מה שבהחלט יכול להפריע למי שלא מעניין אותו סיפור ורק רוצה לשחק). במיוחד משחקי RPG כמו skyrim הם 'כבדים' וממש לא מתאימים לשחקן המזדמן.

ואולי זה סימן שהזדקנת... אני הייתי מסוגל לבזבז שעות כל יום על משחקי RPG לסוגיהם, היום אני בכלל לא מסוגל להסתכל על הז'אנר. את האחרונים שניסיתי נטשתי בשלב מוקדם יחסית, ולא נראה לי שיש טעם לנסות עוד בהתחשב במעט הזמן והסבלנות שיש לי כיום.

פורסם
  • מחבר

גם אני חושב שזה סימן של הזדקנות

בלי משחקים אין לי שום תחביב. אני לא צופה בסרטים/ סדרות

פורסם

לא הייתי אומר שזה הזדקנות, אני בן 20 ומשנה לשנה משחק יותר משחקים קטנים ופחות גדולים. הרבה משחקים גדולים מרגישים כאילו חסר בהם משהו (COD למשל פחות מהנה מ QUAKE 3 או SOF2 לדעתי) או שפשוט לא סגנון המשחקים שאני אוהב (SKYRIM למשל לא משחק שהייתי משחק בו, יותר מידי דיבורים וללכת ולא מספיק משחק, עד היום לא הגעתי אפילו ל 5% במשחק אחד של BETH).

מפתחי אינדי עושים משחקים שמרגישים יותר כמו המשחקים של פעם או משחקים שמחדשים משהו ואז יש יותר עניין. הם גם זולים יותר ולרוב אפשר לשחק איזה רבע שעה ולצאת ולא צריך לשבת חצי שעה/שעה רצוף...

זה דוגמא טובה למשהו שפעם עשו הרבה יותר טוב, אם היית צריך להפסיק לשחק (או רוצה להפסיק) היה אפשר לשמור ולצאת. היום זה ללכת עד שתגיע למקום שאפשר לשמור בו :screwy:

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך שמשחקים קצרים ויותר ממוקדים יותר מהנים מעולם ענק שנדרש שעות רבות לסיים אותו

למרות שלמשל skyrim לדעתי זה המשחק הכי גדול ששיחקתי מבחינה גרפית. מצד שני הרבה רגעים משעממים

פורסם

אני חושב שלשחקנים בוגרים יש פחות סבלנות לבולשיט מצד המשחק..משחקי RPG בנויים על לוטינג ועליה ברמות כתמריצים לעלות. לא בהכרח שאלה מצד עצמם מהוים תמריץ חזק בעבורנו.ואייזק ומיט בוי באמת מעולים מה לעשות :xyxthumbs:

פורסם

אתה אוהב סרטים? במיוחד החדשים עם האפקטים?

תעשיית המשחקים הבינה שמשתלם יותר להשקיע יותר בעלילה של משחק ובזמן המוקדש למשחק, פשוט כי הם המתחרה הראשי לתעשיית הקולנוע. עם סרט בקולנוע שווה באזור 10$ לשעתיים של סרט, אז משחק מחשב שעולה 50$ שווה במינימום 8 שעות משחק. וזה בדרך כלל רק לשחקן יחיד שלא לדבר על הmultiplayer.

אז מספיק להתלונן על האיכות, זה פשוט אתה כבר לא רעב לעוד. ואתה פשוט נזכר בזמנים הטובים שבהם הפקמן היה חוויה וcounter strike היה המשחק! למרות שגם עכשיו הוא כיף להלע...

פורסם

תעשיית המשחקים חדלה ברובה מלהשקיע ברעיונות מקוריים, עלילה או אורך (אורך לא ממוחזר, כלומר). כמה כותרים יצא לך לראות בשנה האחרונה שאינם כוללים מספר בטייטל שלהם (או נקודותיים שלאחריה יש כותרת משנה)? כמה משחקים גם מפוצצים לך את העיניים, וגם מעניינים אותך במשך שעות?

כמובן שיוצאי הדופן הם משחקי MMO למיניהם, שם התשלום הוא ע"י מנוי ולא קנייה חד פעמית... אלא שגם במשחקים אלו, לצד השקעה בעלילה או אקשן או כל דבר אחר שיצור עניין מתמשך, ישנה השקעה לא קטנה בדרכים שפשוט יגרמו למשחק להיות ממכר ע"י פנייה לאינסטינקטים הבסיסיים שיש בכל אחד מאיתנו. זה תקף, למשל, לכל משחק בו יש LOOT בעל מגוון רחב (לפעמים כמעט עד אינסוף) של פריטים שאפשר לאסוף - אולי לא ממש מעניין אותך להשיג שריון טוב יותר, אבל אותו דחף בסיסי ששרד בנו מימי האדם הקדמון, בו ציוד חיוני (ולא היה אחר) טוב יותר תרם במישרין ליכולת ההשרדות לעומת השכן מהמערה הסמוכה, גורם לך לרצות בכל מקרה.

פורסם

חברה

לא יודע מה קרה אבל בשנתיים האחרונות משחקי מחשב כמה שהם נראים טוב מבחינה גרפית, משעממים אותי :(

דווקא המשחקים האלה שהם לא מתקדמים כמו כמו super meat boy או The Binding of Isaac יותר מושכים אותי

פעם הייתי משחק במשחקים רק אם הם היו נראים טוב

אפילו skyrim שיעמם אותי :'(

אתה פשוט עם הזמן הבנת שהגרפיקה היא פרט שולי במשחק. הדבר הכי חשוב זה המשחקיות. אנשים שמשחקים מגיל צעיר כמוני ושיחקו משחקים אנטיקה מבינים את זה יותר טוב כי הכל התחיל ממשחקיות כי בשנות ה80-90 הגרפיקה היתה על הפנים.

אני משחק כבר ממזמן משחקים שהקשר בינהם לגרפיקה הוא תאורתי בלבד. יש מלא משחקים מצוינים ישנים אבל זה מאוד תלוי בג'אנר שאתה מחפש. בזמן האחרון יש התעוררות מחדש עם משחקי Arcade למינהם . המשחקים בסגנון קלאסי אבל יש הרבה הרבה שידרוגים. הם הוסיפו למשחקיות ופחות התרכזו בגראפיקה. יש כמה משחקי indy מצליחים כמו binding of issac (אני גרוע אבל לא יכול להפסיק לשחק), Terraria , ו SPAZ שאולי לא נראים משהו אבל אפשר לשחק בהם שעות.

יש היום tend של remake אבל זה לא תמיד מצליח לחברות. הremake של master of magic שנקרא elemental יצא פשוט על הפנים חבל שבכלל קניתי. המפתחת החליטה לעשות משחק חדש/הרחבה כדי לתקן את הישן ונתן לחלק מהאנשים עותק בחינם. בכל מקרה המשחק לא רק שלא היה קרוב הוא היה גם גרוע בהרבה. הם דחפו סיבוכיות איפה שלא היה צריך. הremake של JA2 שנקרא BIA יצא סביר + . מהמשחק נהנים יותר אנשים שלא שיחקו ב ja2 אבל יש המון תלונות אבל לא על העובדה שהמשחק לא בתורות. יש פוטנציאל והחברה הגרמנית גם תומכת במשחק כדי להביא אותו לשלמות. השנה אמור גם לצאת remake לXCOM שמבוצע ע"י Feraxis שנחשבת לחברה טובה (פיתחה משחקי civilization למיניהם) עדיין כולם יכולים ליפול על משהו ;) אי אפשר שכולם יהיו מרוצים .

פורסם

עם הזמן ועם הטכנולוגיה הציפיות ממשחקים עולות (לפחות אם אתה, בניגוד להרבה אנשים, לא רואה במחשב כסתם שדרוג קטנטן לעומת הקולנוע), אבל בסופו של דבר באמת שמשחקים היום יותר מזכירים סרט בקולנוע מאשר משחק. רוב המשחקים היום מציעים אתגר מצומצם ביותר, כזה שרוב אוכלוסיית העולם מסוגלת להתמודד איתו אחרי השקעה סבירה של זמן, וזה פשוט משעמם מישהו שמחפש משהו שיתן לו אתגר חדש.

ב-Warcraft 3 כמעט והחלטתי שלא לשחק כי כבר נמאס לי מזה שכל משחקי ה-RTS (חוץ מ-Starcraft Brood War שפשוט היה לא אנושי לשחק בו נגד אנשים) היו אותו דבר, אבל ניסיתי והוא תפס אותי כי הוא היה פשוט משהו אחר (וטוב). מערכת matchmaking שדואגת לאתגר אותך כל הזמן, אפשרויות רבות לאסטרטגיות שעובדות, וכו'. מאז המשחקים הגדולים היחידים שקניתי היו World of Warcraft (שאכן מספק אתגר אם משחקים בו ברמות הגבוהות, אבל בסוף הפסקתי איתו בגלל דרישות הלו"ז שצריך לעמוד בהן רק כדי להגיע למצב שאתה מנסה להתמודד עם האתגרים האמיתיים במשחק), ואחרי זה Arma 2 ו-Starcraft 2. שיחקתי בעוד משחקים אבל לא התלהבתי מכלום. כן, קניתי גם Magicka ו-Aliens vs Predator במחירים מצחיקים, אבל בסוף Aliens vs Perdator הוא לא יותר מגימיק חמוד, ו-Magicka למרות ה-concept המדהים, פשוט נכשל בתחום האיזון - למרות שנגד אנשים הוא עדיין מאתגר, אבל שוב, בגלל האיזון זה נהיה משחק קצת בעייתי, ואני חייב לציין שהם היו ממש קרובים לעשות משחק מאוזן, אם רק היו משקיעים עוד טיפה באיזון יכל להיות מדהים, בניגוד נגיד ל-Skyrim ששם צריך לתכנן את המשחק מחדש כדי שהוא יהיה מאוזן.

בסוף מאד תלוי מה אתה מחפש במשחקים. אם אתה סתם רוצה אתגר ב-Single Player, אתה מוזמן לחפש אם מישהו הצליח לבנות שלבים מאתגרים ל-Portal 1/2... הרעיון של המשחק נראה כאילו יש לו פוטנציאל אדיר, אבל השלבים קלים למדי לכל מי שמסוגל להשתמש בעכבר והתמודד עם עולם תלת מימדי... ואם אתה מוצא שלבים כאלה שבאמת באמת מאתגרים, אשמח לקבל קישור אליהם בהודעה פרטית :)

פורסם

אני דווקא מאוד נהנה מהProduction values הגבוהים של משחקים גדולים בשנים האחרונות וחושב שזה מעצים את החוויה ומכניס אותך יותר חזק לעולם המשחק. לדוגמא Mass Effect ו - The Witcher, שתי סדרות משחקים מושקעות מאוד והגרפיקה ממש לא הגורם משיכה שלהם (למרות הגרפיקה המטורפת של The Witcher 2), יש להם עלילה מעולה, סאונד ודיבוב ברמה גבוהה ומשחקיות מאתגרת (ברמות הקושי הגבוהות יותר).

מה שכן אני מסכים שככל שמתבגרים הזמן מהווה גורם מכריע יותר וקשה להישאב למשחקים האלה (הפסקתי עם Skyrim אחרי שעתיים...). משחקי אינדי זה פתרון מעולה לבעיה הזו, מקבלים מנה ממוקדת, יצירתית ומהנה (אחחח Braid).

עוד פתרון טוב שמצאתי לבעיה הזו זה Multiplayer, אני משחק כרגע BF3, משחק שעה שעתיים פעם בכמה ימים ונהנה מאוד, מה שכן קצת קשה להתחרות עם ילדים שיושבים על המשחק 10 שעות ביום, אבל משתדלים! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.