עבור לתוכן

קנית סוללה מאיביי המוכר מסין האם באמת מקורי ?

Featured Replies

פורסם

צריך להחליף סוללה במחשב . ראיתי באייבי סוללה מקורית שהמוכר בסין האם אפשר לסמוך על המקוריות שו שזה מזויף?

קישור לדוגמא

http://www.ebay.com/itm/Original-Dell-Inspiron-battery-1310-T112C-312-0725-1320-Genuine-9-Cells-New-/260956760990?pt=Laptop_Batteries&hash=item3cc23c2b9e

יש לי ניסיון בהזמנות רק מ- DX .

המסחר דרך איביי ממוכרים סינים אמין הדברים מגיעים?

פורסם

בלי להכנס אפילו ללינק הסוללה לא מקורית. רוב הסוללות באיביי הן תואמות. האם זה כמו המקורי? לא. האם זה מספיק טוב לרוב האנשים? כן.

שים לב שאתה תמצא גם רמות מחירים שונות לאותה הסוללה באיביי, כך שאתה יכול להחליט כמה אתה משקיע.

מבחינת הרכישה באיביי והאמינות של הספקים אף פעם לא נתקלתי בבעיות. תמיד אתה יכול לפנות לאיביי אם משהו קרה וכו'. גם מבחינת משלוח והכל זה די כמו DX, משהו כמו שבועיים שלושה לפחות.

פורסם

אני חולק עליך.

רוב הסוללות בEBAY הן לא מקוריות.

עם זאת, רוב הסוללות שכתוב עליהן במפורש "original/genuine" ויש תמונה של סוללה מקורית הן כן מקוריות. גם פה יש שקרנים (שמוכרים מוצר לא תואם לתיאור) או זייפנים (שלא סתם מוכרים סוללה תואמת אלא ממש מזייפים אותה שתיראה כמו המקורית - זה כבר פלילי). יש כאלה, אך הם לא הרוב.

במקרה הזה יש סיכוי לא רע שמדובר בסוללה מקורית. אני לא מכיר את המחשב הספציפי הזה, אז אני לא יודע האם היא נראית בדיוק כמו סוללה מקורית של DELL (יש תמונה בקישור). כמו כן, אפשר לשלוח למוכר שאלה ולשאול אותו בצורה שלא משתמעת לשני פנים.

במקרה כזה אם תקבל סוללה לא מקורית, תהיה לך עילה מלאה לקבל החזר מלא על הטעייה.

פורסם

אני חולק עליך. 90% מהסוללות באיביי לא מקוריות, אלא תואמות.

סוללות מקוריות נמכרות במחיר שהוא יחסית די קרוב למחיר של המקוריות. לדוגמא סוללה לנייד thinkpad של 9 שעות עולה משהו 150 דולר, סוללה סינית תעלה 30 דולר, סוללה מקורית לחלוטין מעודפים/אאוטלט תעלה 100 דולר. אם המחיר נמוך מדי אז זה לא מקורי בוודאות.

פורסם

לא קראת מה שכתבתי - בעיה.

פורסם

אני חולק עליך. 90% מהסוללות באיביי לא מקוריות, אלא תואמות.

ואני מבין שעשית סקר מקיף שכלל כמה דגמי סוללות וכמה חברות?

או שאתה סתם נהנה לזרוק מספרים בלי אפילו קצה של הוכחה לטענות שלך...

הניסיון שלי עם סוללות מאיביי מסתכם בהזמנת סוללה 1 לנייד HP מדגם dv6. במקרה המדובר בדף המכירה נכתב כי הסוללה מקורית.

המוכר היה אמריקאי אם אני זוכר נכון, והסוללה שהגיע לארץ אכן נראית לגמרי כמו הסוללה המקורית. ולכן נשאר להניח שהיא מקורית.

מה שבטוח - את העבודה היא עושה.

פורסם

מעקב

פורסם

כמו שאמרתי, השיקול היחיד בסוללות באיביי הוא המחיר. אם המחיר נמוך מדי הסוללה לא מקורית. יכול להיות שהסוללה תואמת ובגלל זה הם כותבים כל מיני מילים יפות, אבל בסופו של דבר היא לא מיצרן המחשבים.

מה שכן, אני בטוח שחלק ממפעלי הסוללות שמייצרים סוללות ליצרני המחשבים, הסחורה שלהם מגיעה גם לאיביי. בכל מקרה, בשביל לסכם את הדיון, המחירים של הסוללות המקוריות בדרך כלל לא משתלמים בעליל, לכן עדיף ללכת על סוללה תואמת במחיר סביר ולקוות שהיא תחזיק מעמד מספיק זמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים