עבור לתוכן

רמה של AMD FX4100 מול מעבדי אינטל ביחס לביצועים גרפיים

Featured Replies

פורסם

שלום

אני בדרך לקנות מחשב שמיועד לגרפיקה בלבד ללא משחקים בכלל

חשבתי על i5-2500 אבל הוצע לי מעבד FX4100 של AMD בהפרש כספי ניכר.

כיוון שאין לי שום מידע על מעבדי AMD רציתי להיוועץ בחברי הפורום הנכבדים

לאיזה מעבד של אינטל הוא דומה מבחינת הביצועים הגרפיים שלו.

אודה לכל התייחסות

פורסם

ה i-5 חזק ממנו משמעותית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שה-i5 בעיקרון חזק ממנו.

השאלה היתה כיוון שנטען לי שביחס לביצועים גרפיים, יש יתרון לAMD על אינטל.

וכיוון שהמדובר על מחשב לצרכי עבודה בתוכנות גרפיות הרי שאין לי כל כך משמעות ליתרון שיש לi5 ביחס ל-FX4100

פורסם

קודם כל באיזה תוכנות גרפיות מדובר?

למרות שהi5 חזק יותר, שני המעבדים יעשו את העבודה ואתה ככל הנראה תהיה מרוצה משניהם. אם התוכנות שאתה עובד איתן, יודעות לנצל את הכרטיס הגרפי לצרכיהן אז ההבדל במעבדים לא יורגש.

השאלה היתה כיוון שנטען לי שביחס לביצועים גרפיים, יש יתרון לAMD על אינטל.

היתרון שיש לAMD בגרפיקה הוא בכרטיסים גרפיים אבל זה לא הנושא כי אתה שאלת על מעבדים. באופן כללי זה לא עניין של חברה שמייצרת את המעבד אלא המעבד לגופו וזה תלוי במספר הליבות, באופטימיזציות תוכנה, תדר מעבד, ארכיטקטורה וכו'. יש פתרונות לכל השימושים לשתי החברות.

פורסם
  • מחבר

המדובר בתוכנות של adobe cs.

השאלה היא מכיוון שיש הפרשים מאוד גדולים במחירים (עד כדי 100%)

חשבתי האם עדיף ללכת על המעבד של AMD ואז אוכל להרשות לעצמי כרטיס מסך

שישלים ואף יעלה על ההפרש באיכות של המעבדים.

בשביל זה צריך לדעת האם באמת כרטיס מסך טוב יפצה על ההבדל או שאני נתקע עם מעבד חלש.

פורסם

בסופו של דבר בעריכה גראפית, במיוחד אם זה בסרטים בפרימייר או האפטר אפקט המעבד של אינטל הרבה יותר איכותי ומהיר, ואפשר להשתמש

בכרטיס מסך יחסית זול...

מעבד AMD לא שווה כלום לדעתי...

שום כרטיס מסך לא יפצה על מעבד מעפן..

פורסם

מעבד AMD לא שווה כלום לדעתי...

שום כרטיס מסך לא יפצה על מעבד מעפן..

הדיאגרמה הזאת, אפילו שהיא מTOM היא בעצם שקר? או אולי השורה האומללה שלך?

photoshop.png

השורה התחתונה היא - כל מעבד יתאים. ספציפית גם ה-FX וגם ה-2500K יעשו את העבודה.

כרטיס גרפי יוכל לעזור.

לשואל המקורי - אל תאמין אף פעם לטיעונים חד צדדיים, או מתלהמים או שניהם. הם לרוב כתובים ע"י פאנבויז או שתולים במסווה.

פורסם
  • מחבר

לעם הספר - באמת תודה על הבאת הדיאגרמה שעושה קצת סדר.

יחד עם זאת היא מדברת על ה-FX8150

ואילו אני דיברתי על ה-FX4100.

יש איזו דיאגרמה גם ביחס אליו?

אולי אפשר קישורית?

כי ה-8150 עולה כמו i7 כך שכבר אין שום חיסכון כספי בעניין...

פורסם

הדיאגרמה ששמתי היא לא עבור הדיון הספציפי שלך אלא עבור הטענה "מעבד AMD לא שווה כלום לדעתי...שום כרטיס מסך לא יפצה על מעבד מעפן.."

כמו שנאמר קודם, ה4100 חלש יותר מה-2500K אבל הוא עולה מחצית ממנו. הוא יעשה את העבודה, אולי לאט יותר אבל לרוב לא מרגישים זאת בעבודה שוטפת.

(אגב, מי שקונה את ה8150, קונה אותו גם בגלל חיסכון כספי וגם כי ישנם עומסי עבודה בהם הוא עדיף)

פורסם

בור ועם הספר - אני מכבד את הדעות שלך ואני מכבד אתרים שעושים כאלה כאלה השוואות, אבל אני משתמש כבר שנים רבות בתוכנות אדובי, אם זה פוטושופ או בתוכנות עריכת ווידאו, יש לי כמה מחשבים שבינהם I7 דור ראשון ושני... עשיתי את הפעולות שמראות בדיאגרמה של האתר ויצאו לי זמנים הרבה יותר קצרים ממה שהוא כתב... מניסיון אני כותב שלתוכנת פוטושופ זה פחות משמעותי איזה מעבד הוא יקח כי בעריכת תמונות לא מתבצעות הרבה פעולות לאורך זמן במעבד... לעומת זאת אני יכול להעיד כי בעריכת ווידאו יש הבדל משמעותי ברינדור סרטים (בהנחה שמשתמשים בתוכנה שתומכת בטכנולוגיה) בין I7 דור ראשון לI7 דור שני,בשימוש טכנולוגיית ה Quick Sync אני מרנדר סרט של 5 דקות ב3 דקות כאשר המעבד ב50% מאמץ, כאשר בI7 דור ראשון לוקח לי לרנדר את אותו סרט ב 30+ דקות ב 100% מאמץ מעבד....שורה תחתונה: אם זה פוטושופ, שיקח את המעבד הזול, גם I5 יעשה עבודה טובה, אם AMD יותר זול, שיקח אותו.. אם זה לעריכת סרטים, ללא ספק מעבד סנדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים