עבור לתוכן

סאגת מלחמת הרקבות: נקמת הוועד

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אמרתי שלא צריך הכשרה ארוכה.

• תגובות 92
  • צפיות 14.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה לא משתלם.

פורסם

אז תתעלם ממה שהערתי לך אבל תתייחס לדעתי שעובד ותיק יותר טוב מאחד חדש.... ולוקח זמן להכשיר עובד...

פורסם
  • מחבר

ההבדל הוא בתקופת הכשרה. אני מכשיר מתדלק בחצי שעה. מאבטח מראים לו את המתקן וזהו.

פורסם

בקיצור, אתה מתחמק.

אתה חושב שהגיוני לחייב מעסיק לשלם % כלשהו יותר לשכיריו כי "יש לו והוא יכול", אבל אתה לא חושב שזה הגיוני שאתה תשלם יותר על מוצרים כי "יש לך ואתה יכול"? מה קרה, אם תשלם עוד 2 שקל על קוטג' לא יהיה לך כסף? אם תשלם עוד 200 שקל על מסך למחשב לא יהיה לך כסף? ברור שיהיה לך. וככה גם העובדים ירוויחו יותר, והכלכלה תשגשג והכל יהיה נפלא! ממש בושה וחרפה הממשלה והטייקונים האלה!

אני מתכבד להציג בפנייך את עצמך: אתה אנוכי, כמו כולנו. אהלן.

פורסם

בוקר טוב לך, זה קורה כבר עכשיו, הממשלה מכריחה לשלם את המעסיק סכום מינימלי כלשהו, זה נקרא שכר מינימום, בנוסף לזה תחזור להסבר שלי על קאפיטליזם.

אני לא אומר שכל עובד פשוט צריך ללהרוויח אלפי שקלי יותר, אני רק אומר שגם עובד יצור צריך לחיות בכבוד.

פורסם

אני חושב שרכב 4x4 הוא תנאי בסיסי לקיום בכבוד, אני אשמח אם תוכל להתקשר למעסיק שלי ולהסביר לו שהוא מקפח אותי בכך שהוא לא מאפשר לי להתקיים בכבוד.

פורסם

חה חה, מאוד מצחיק... כאשר זוג (ששניהם עובדים במשרה מלאה) + ילד יוכלו להתפרנס בכבוד מבלי לחיות במינוס תמידי ממשכורת מינימום אז יהיה אפשר לקרוא לזה לחיות בכבוד.

פורסם

^ מי שידו אינה משגת, שלא יוליד ילדים או לפחות יגביל את עצמו לילד אחד.

פורסם

לא דיברתי על 20 ילדים, אני חושב שילד אחד זה בסיסי ביותר במשפחה.... ד"א גם זוג שחי ומרוויח מינימום בלי ילדים מתקשה לחיות בארץ.

פורסם

אני חושב שרכב 4x4 הוא תנאי בסיסי לקיום בכבוד, אני אשמח אם תוכל להתקשר למעסיק שלי ולהסביר לו שהוא מקפח אותי בכך שהוא לא מאפשר לי להתקיים בכבוד.

איך אני אוהב את הקפיטליסטים האלה שמלגלגים על זכויות סוציאליות.

תסביר לי מאיפה הזחיחות הזאת אל מול מציאות מאוד עגומה שמעמד הביניים נשחק עד עפר?

אתה חושב שאתה תהיה יום אחד במקום הטייקונים האלה, תהיה מיליונר ותרצה את אותן ההטבות שהם מקבלים

על חשבון עובדי קבלן אומללים שנעשקים מכל כיוון?

מישהו פה שאל למה אם אני לא מגיע לסופר ומתעקש לשלם יותר, המעסיק כן צריך לשאוף לשלם יותר.

התשובה היא מאוד פשוטה, כיוון שאנחנו קהילה. שטפו לנו כל חיינו את המוח שהעולם מורכב מיחידים,

שהאינדיבדואליזם שולט ושבעצם בכל מקום, יש איזה כוכב שהוא הגאון היחיד בעולם.

אבל הוא שוכח שהוא עוד אדם מן השורה, שבעצם מה שמרכיב הצלחות זה מערכת שלמה שמורכבת מיחידים

שכל אחד תורם למערכת משהו אחר. אז אחד נותן את הרעיון המבריק, השני נותן תוכנית ליישום והשלישי מיישם.

לכן אנשים חייבים להבין שאנחנו כולנו ערבים זה לזה באיזשהו מובן(לא בקטע דתי, אלא בקטע חברתי).

זה לא שצריך לרמוס אנשים מבריקים, אבל בגלל האינדיבדואליזם החוגג, היום כל דגנרט חושב שהוא הגאון שסוחב את כולם על גבו.

פורסם

אני משער שהשינוע של הקטרים/קרונות לחו"ל ובחזרה בכל פעם שנדרש אקט תחזוקתי יהיה אוברקיל בירורקרטי מבחינת רכבת ישראל ואין להם ממש עצבים להתעסק עם זה.

התכנון הוא לטפל בכל הרכש החדש בארץ. לא יהיה צורך להעביר כלום לחו"ל.

פורסם

^ מי שידו אינה משגת, שלא יוליד ילדים או לפחות יגביל את עצמו לילד אחד.

אם תחשוב קצת, תגלה שמה שאמרת מחריד.

הצעד הבא של ההגיון הזה זה ההגיון הנאצי (ואם אתה חושב ככה אין סיבה שמישהו לא יבוא ויעשה את הצעד הלוגי הבא, שמעת על מה שממשלת הודו עשתה במשך כמה שנים ועיקרה נשים ענייות בלי ידיעתן לאחר לידה אחת? להזכירך הודו מדינה דמוקרטית, ואם זה נראית לך סתירה אז תזכור שהמדינה הדמוקרטית שלך סילקה אנשים מביתם לאחר שהיא שלחה אותם לשם, ועם תמיכה מכל מיני אנשים עם משקפיים עגולות שהשתמשו במילים יפות בתקשורת כל העם הריע וגם כעס על האנשים שניסו להפגין נגד)

מה שאני מאמין שכן בעיה, זה מה שמוגדר קיום מינימלי. זה נשמע מגוחך שהזכירו רכב 4X4 אבל מישהו שם לב שלכל אחד כמעט יש טלפון סלולרי? איך זה מוצר חובה? יש דברים שהם בעייתיים, למשל תחבורה. רכב נשמע כמו מותרות, אבל אם מישהו גר בפריפריה התחבורה הציבורית בארץ לא מספקת מענה ולכן הוא כנראה יצטרך רכב (ודרך אגב, אז גם כנראה טלפון, כי דווקא רכבים ישנים נתקעים יותר) בקיצור, זה מצריך מחשבה יותר מעמיקה מכמה סיסמאות בפורום על מחשבים.

פורסם

בלי קשר לנכונות או אי-נכונות הקביעה הזו של ben0r, ישנו הבדל תהומי בין "חינוך" אנשים שלא ללדת יותר ילדים מכפי שהם יכולים לכלכל (בין אם באמצעות הסברה ובין אם באמצעות סירוב לעזור כלכלית לאנשים כאלה) לבין התערבות ישירה בילודה.

פורסם

בלי קשר לנכונות או אי-נכונות הקביעה הזו של ben0r, ישנו הבדל תהומי בין "חינוך" אנשים שלא ללדת יותר ילדים מכפי שהם יכולים לכלכל (בין אם באמצעות הסברה ובין אם באמצעות סירוב לעזור כלכלית לאנשים כאלה) לבין התערבות ישירה בילודה.

זה נכון שיש הבדל, אבל אם החינוך וההסברה לא ישפיעו מספיק, או מספיק מהר הדרך למשהו כזה היא לא ארוכה כמו שנוח לנו לחשוב. בכל מקרה אנחנו קצת מתפרצים לנושא של הרכבת. אם תרצה לדון בזה תפתח נושא חדש, ואם תשלח לי הודעה אני אענה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים