עבור לתוכן

פיתוח אפליקציות לסוגי פלטפורמות שונות, איפה כדאי ללמוד?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כבר הרבה זמן שבראש שלי יושבת מחשבה האם ללכת ללמוד פיתוח אפליקציות, כיוון שהרשמה לאוניברסיטה וסיום הפסיכומטרי עדיין לא ידוע בשביל להתחיל לימודי הנדסת תוכנה, נראה לי מאוד מענין הנושא שנוגע לפיתוח תוכנות.

בתור אחד, שאין לו ידע בסיסי, מעולם לא נגעתי בשפות תכנות והידע שלי במחשבים הוא יותר טכני פיזי מאשר ידע אישי.

בתור אחד שמשתמש באנדרויד כבר שנה וחצי, היתי מעוניין להתחיל ללמוד פיתוחי תוכנות לפלטפורמה הנ"ל

השאלה העיקרית שלי היא איפה זה כדאי?

מה זה דורש?

האם מתמטיקה ברמה גבוהה? (לא נראה לי שיש מישהו שאוהב מתמטיקה)

תודה רבה

פורסם

ודאי שיש אנשים שאוהבים מתמטיקה. :)

ברמה הבסיסית פיתוח תוכנה לא באמת דורש ידע מתמטי, אבל יש תחומים שכן - לדוגמה, פיתוח משחקי מחשב (במיוחד בתלת מימד) דורש קצת ידע באלגברה לינארית. מה שפיתוח תוכנה דורש הוא בעיקר היכולת לנתח בעיות, פירוקן למרכיבים יסודיים וניסוח הפתרון שלהן על ידי סדרה של פעולות בסיסיות (אלגוריתמיקה).

מה שחשוב הוא קודם כל לדעת לתכנת - לא חשוב באיזו שפה, ולא חשוב לאיזו פלטפורמה. כמובן לא יזיק ללמוד את השפה שמיועדת לפלטפורמה שאתה מכוון אליה, אבל זה לא קריטי. השפה שהייתי ממליץ לך להתחיל ללמוד במקרה הזה היא ג'אווה, כי זו השפה שבה כתובות אפליקציות לאנדרויד (וגם בלי קשר לאנדרויד היא שפה שימושית).

איפה כדאי? תלוי מהי יכולת הלמידה שלך. תנסה קודם כל ללמוד בעצמך מתוך מדריכים באינטרנט. יש עשרות עד מאות מדריכים וספרים שאפשר ללמוד מהם תכנות. אם אתה רואה שזה לא הולך, תשקול לקחת קורס מקצועי בנושא.

פורסם
  • מחבר

שניצל,

תודה רבה על תשובה מפורטת בנושא :)

אני אחד שאוהב מסגרות, אבל ללמוד לבד אני יכול תמיד דבר שהוא מעניין. ננסה את העניין.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים