עבור לתוכן

השוואה בין שני כונני SSD והמלצה

Featured Replies

פורסם

שלום,

בקרוב ארכוש מחשב ליישומי GAMING.

בגדול המפרט מדבר על מעבד I5, כרטיס מסך חזק(GTX 570), זיכרון של 8 גיגה ושתי יחידות איחסון בחלוקה הבאה :

דיסק SSD עבור מערכת ההפעלה שבו אני מתלבט בין :

OCZ AGILITY 3 90GB SATA3

או

CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB

ובנוסף יחידה אחת של : HITACHI 1TB 6GB/S 7200K 16MB.

בהנחה ונפח האיחסון של ה-SSD לא חשוב(אני מניח שניתן לרכוש את ה-CRUCIAL גם עם 128 גיגה), איזה דיסק עדיף מבחינת אמינות וביצועים, בסדר הזה? אם עדיף דיסק אחר, אשמח לשמוע....

אם יש הערות לגבי הדיסק של HITACHI, אשמח לשמוע גם כן, אי באופן אישי מעדיף WD אבל הבנתי שאין להם יותר דיסקים עם 3 שנות אחריות....

תודה מראש על כל התייחסות.

פורסם

שלום

מבין שני ה-SSD אני מעדיף את ה-CRUCIAL (אני גם הולך לקנות את ה-128) שאולי נופל קצת בביצועים אך לפי הרבה מקורות ברשת הרבה יותר אמין

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

גם לי נראה שאלך על ה-CRUCIAL....

באופן כללי מבחינת אמינות נטו, האם SSD אמין יחסית כמו CRUCIAL אמין כמו דיסק מכני טוב של WD לדוגמא?

פורסם

יותר - אל תשכח שהוא לא מכני - שזה הדבר הכי מועד לפורענות

פורסם
  • מחבר

יותר - אל תשכח שהוא לא מכני - שזה הדבר הכי מועד לפורענות

מסכים עקרונית, אבל אני קורא כאן על כל הבעיות עם OCZ לדוגמא וזה קצת מפחיד אותי - בכל זאת, זה החלק הכי חשוב במחשב - זה שמחזיק את המידע...

פורסם
  • מחבר

לא התייחסתי ל-OCZ ספציפית, רק ציינתי אותם כחברה שידועה מאוד אמינה בדרך כלל, שכשלה התחום ה-SSD בדגמים מסוימים.

גם לאינטל זה קורה עם סדרות SSD מסוימות וברור לי שגם ל-CRUCIAL יש דיסקים תקולים.

השאלה שלי היא, במידה ונקח דיסק SSD מול דיסק מכני טוב לאורך תקופת עבודה של שלוש שנים, האם ה-SSD יהיה אמין כמו הדיסק המיכני?

פורסם

לכל אחד מהם יש את המגבלות הטכנולוגיות שלו:

לקשיח: תזוזות של המחט ובלאי של המנגנון המכני של המחט

לSSD: יש בלאי של התאים (שחיקה שלהם בעת כתיבה מחדש)

כמובן שהבלאי תלוי מאוד באינטנסביות השימוש בהתקן.. כך שכל עוד אתה נופל על יחידה איכותית לשנהים אותה אמינות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים