עבור לתוכן

בגרות 5 יח' באנגלית לעומת הפרק של האנגלית בפסיכומטרי.

Featured Replies

פורסם

את הבגרות עשיתי דיי ממזמן (2007) בציון נמוך וממוצע של 70 לשלושת השאלונים (e,f,g).

לאחרונה הסתכלתי על שאלוני הבגרויות מהשנים האחרונות, והבגרות עצמה נראתה לי מגוכחת בהשוואה לפרק של האנגלית בפסיכומטרי.

אני שוקל לגשת לבגרות לאחר שאסיים עם הפסיכומטרי, אני חושב שאני יכול לשפר את הציון לפחות ב- 15-20 נ' בכל שאלון. רק החלק של הכתיבה יכול להוות בעיה.

יש כאן תלמידי תיכון (י - יב') או מישהו שניגש לאחרונה לבגרות ויכול לזרוק אור בנושא?

תודה.

פורסם

האנגלית בפסיכומטרי אכן ברמה גבוהה יותר מאשר בבגרות 5 יחידות. לפחות זה היה המצב כשעשיתי את הבחינות.

פורסם

אני יכול לומר שב 2009 עשיתי את הבגרות באנגלית ואת הפסיכומטרי והציונים היו 97 ו 142 בהתאמה, שזה די שקול.

ממה שאני זוכר בבגרות יש הרבה שאלות של הסקה בין השורות לעומת הפסיכומטרי שבו הפקטור העיקרי זה הזמן.

בכל אופן הקטעי כתיבה בבגרות הם יחסית משחק ילדים - יש להם מבנה קבוע ופשוט ואז נשאר לחבר משפטים באופן סביר שמתאים לתוכן.

פורסם

האנגלית בפסיכו זה בדיחה, רמה עלובה ושאלות שלא דורשות הבנה בכלל. מישהו שלמד איך לענות על השאלות של הפסיכומטרי יוציא ציון יותר גבוהה מדובר אנגלית (לא רק ישראלי שלמד אנגלית טוב גם אמריקאים/אנגלים הרבה פעמים מוציאים ציונים סבירים ואפילו לא מגיעים ל 143).

האנגלית ב 5 יחידות לא ברמה כל כך גבוהה אבל בניגוד לפסיכומטרי כן צריך לדעת אנגלית בשביל לענות על השאלות והדגש הוא על דברים אחרים. בשביל לענות על השאלות אתה באמת צריך לדעת לקרוא ואתה גם צריך לגעת לכתוב (מה שלא צריך בפסיכו בכלל). הבעיה של רוב הישראלים היא הכתיבה ולכן גם אם יש לך 150 בפסיכומטרי לא בטוח שיהיה לך ציון כל כך טוב ב 5 יחידות אנגלית (ואם יש לך 100 ב 5 יחידות זה לא אומר שלא תעשה קורסים של אנגלית במהלך התואר).

אם יש לך ממוצע של 70 אין סיבה שלא תוכל לשפר אותו ב 10-15 נקודות בלי לעבוד יותר מידי קשה. שימוש נכון במילון יאפשר לך להעלות את הציון אפילו יותר, יש לי הרבה מאוד שגיאות כתיב (ADHD לא משהו שקשור לזה שזו לא שפת אם) ובעזרת המילון הצלחתי להגיע למצב שלא הייתי צריך הקלות בבגרות באנגלית, הייתי מחפש את המילה וכותב אותה כמו שצריך.

פורסם

באופן כללי השאלות בבגרות ברמה גבוהה יותר. מה שקשה יותר בפסיכומטרי זה אוצר המילים הגבוה.

הדרך הטובה ביותר לבדוק זה פשוט לפתור כמה מבחנים משנים קודמות.

פורסם

כמו כמעט כל דבר בפסיכומטרי, זה סיסטמטי. להבדיל מהבגרות שהיא יותר מצריכה הבנה. הפסיכומטרי מתבסס על מהירות וכאמור אוצר מילים.

מי שיודע אנגלית טוב, קל לו יותר מאשר מי שלא. להבדיל מהבגרות שמצריכה הרבה הבנה, הפסיכומטרי מצריך בעיקר תרגול.

פורסם

דווקא תרגול לא רלוונטי בכלל בקטע באנגלית בפסיכו.

הצעתי היא תעשה המבחנים קלים וקצרים ויש קטע כתיבה רק בשאלון אחד.

פורסם

בקשר לשיפור הבגרות:

קטע כתיבה קיים רק בשאלונים f ו-g. אך עליך לבדוק מראש מהו סוג קטע הכתיבה (הדבר מתפרסם מראש ע"י משרד החינוך). הכוונה היא לדוגמא האם יהיה description או formal letter, ועלייך להתכונן בהתאם.

ב- description, לדוגמא, יכולים לשאול אותך "תאר ספר/סרט/חופשה שקראת/ראית/חווית לאחרונה". אין יותר מדי מבנה, עלייך לקרוא דוגמאות פתרונות כדי להבין את המבנה הכללי.

לעומת זאת, ב- formal letter, יש מבנה מאוד ספציפי שצריך לזכור למבחן. כל חריגה קטנה מורידה נק'.

בנוסף, מומלץ "לבחור" מראש מספר מילים ברמה גבוהה שתנסה להשחיל בקטע הכתיבה (ככל שאתה מתרגל יותר בבית, כך אתה מוצא יותר מילים).

לתלמידי תיכון בדר"כ מחלקים דפים שמסבירים את המבנים, ומילים גבוהות שרצוי להוסיף.

בהצלחה.

(נכתב ע"י מי שעשתה את כל השאלונים באנגלית 5 יח בשנה שעברה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים