עבור לתוכן

איזה לוח עדיף ל AMD

Featured Replies

פורסם

יופי שAMD 761 הוא לא מלפני איזה 8 חודשים.

gigabyte כמובן.

ברצינות הצ'יפ החדש של VIA הוא הכי טוב שיש בשוק כרגע.

והאלה של ג'יגהבייט הם היחידים שמוכרים בארץ.

אולי עדיף לך 7VTX-H שמגיע גם עם כרטיס רשת וכ.קול מובנים..

או שתחכה שבועיים ויהיה את הפתרון של אסוס ה:A7V266-E.

אבל גם יהיה יקר יותר.

ו-nForce זה בלון מנופח. צריך לפוצץ אותו.

פורסם

בכל מקרה, ב99 אחוז מלוחות האם מבוססי Amd 761, הSouth Bridge הוא של VIA מדגם 686B, שזה אותו אחד שעובר עם הNorth Bridge של הKT266A, של הKT266 הרגיל, ואפילו הKT133A.

פורסם

זה לא כל כך משנה כי השבב העיקרי גורם לבעיות, אני חושב.

למשל לDXR שלי יש את השבב הדרומי של via (איכס) ואין לי בעיות תאימות למרות שיש לי SBlive

מאז שניתקלתי בבעיות עצומות איתם נשבעתי שאני לא אקנה משהו שמבוסס עיקרית על השבבים שלהם לפחות ל3 דורות של ציפים שונים.

פורסם

צר לי לומר לך, אבל הסיבה ששמים South Bridge של VIA בלוחות האלה היא כדי למנוע בעיות תאימות, וגם כדי לחסוך בעלויות ייצור.

בעיית התאימות שאתה מתאר נבעה דווקא מהSouth Bridge של VIA, מגרסת ה686A ומטה. מה שאתה מקבל עם כזה של AMD והלוחות המודרניים של VIA(מהKT133A) זה 686B, שבוא הם תיקנו את בעיית התאימות. עם זאת, יש לציין כי בעיית התאימות נפטרה ע"י עדכון לדרייברים של VIA, וחלק מייצרני הלוחות עשו זאת ע"י עדכון בייוס.

עוד עובדה מעניינת היא, שדווקא הSouth Bridge הוא זה שאחראי על התקשורת עם אפיק הPCI, והוא זה שיכול לגרום לבעיות תאימות, הNorth Bridge אחראי על אפיק הAGP, הזכרון ומעבד, והוא מתקשר עם הSouth Bridge, ומכאן גם נתן לראות את היתרון שיש לחריץ הAGP על הPCI(לכן גם החליטו להפריד את החריץ של כרטיס המסך מהAGP): יש לו תקשורת יותר ישירה עם המעבד.

מקווה שהיחכמנו מהסיפור הזה,

athlon.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים