עבור לתוכן

בעיה בהרצת סרטים (MKV) על LCD

Featured Replies

פורסם

היי שלום.

קניתי טלויזיית LG 42 חדשה, מהדגמים האחרונים לא יודע בדיוק איזה...

חיברתי באמצעות כונן חיצוני של WD את הכונן לטלויזייה ויש סרטים שפשוט לא עובדים.

1) סרטים עם כתוביות בצד זה לא מראה אותן.

2) סרטים בפורמט MKV שהם 720P ו-1080P יש שגיאה "אין תמיכה לשמע" משהו כזה...

יש לציין שמלבד זה יש סרטים שהוא מריץ מצוין את כל "הלא איכותיים" DIVX וכאלה הוא מריץ מצוין.

רק "באיכותיים" יש בעיה...

מה עושים? תודה.

פורסם

מכיוון שהטלויזיה של LG לא תומכת בקידוד סאונד DTS.

אין לך ברירה אלא לחבר לטלויזיה מחשב\סטרימר או לקודד מחדש את הסרט.

פורסם

למה אנשים מתעקשים ללכת על פתרונות כל כך עקומים בכח?

תשמש במחשב ייעודי (הידוע בכינוי HTPC) ולא תהיה מוגבל בכלום.

פורסם

מה הדגם המדוייק של הטלויזיה (אני שואל כי יכול להיות לה שדרוג קושחה)

מועבר לקולנוע ביתי

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

טרם יצא לי לשמוע על טלוויזיות LG שתומכות בפיענוח DTS. אבל אולי היו שינויים מאז הפעם האחרונה שהתעדכנתי.

פורסם

בנוסף, אם יש סבלונות, אתה יכול להמיר במחשב לפני את הסרט מ-DTS ל-AC3 ע"י התוכנה MKV2AC3. עניין של כמה עשרות דקות אני מניח.

אך עדיין... מסובך, מעיק ולא פרקטי בכלל.

פורסם

התוכנה פשוטה מאוד (DRAG AND DROP) ויכולה לעשות המרה למספר סרטים. אפשר לשים בלילה חבילה גדולה של סרטים ובבוקר כולם מוכנים.

תנסה:

http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3

הטלוויזיה בהחלט יכולה להראות סרטים עם כתוביות בצד בתנאי ששמות הקבצים זהים ושהתרגום כמובן מופעל בטלוויזיה.

אין צורך בסטרימר ואין צורך ב HTPC.

פורסם

אין צורך בסטרימר ואין צורך ב HTPC.

הצחקת אותי...

אין מה לעשות, צריך להודות בכך שהסטרימר הפנימי כיום , אינו חזק מספיק על מנת לספק למשתמש הממוצע את הסחורה.

לא פעם ולא פעמיים קרה לי שגם אחרי ההמרות , ואחרי שכבר הושבתי את כולם, הסרט לא עלה בשגיאה כזו או אחרת.

בקבצים כבדים , ישנם לעיתים תקיעות, ולפעמים יש הרגשה כיאלו קשה למכשיר לסחוב אותם.

בקיצור, נחמד - כן. שימושי למשתמש הלייט - כן. אבל תחליף ל-HTPC - ממש לא.

פורסם

אגב - אני עשיתי משהו שנראה לי כהכי פשוט

העברתי כבל HDMI של 5 מטר בין המחשב לטלויזיה

יש לי סט אלחוטי של לוג'יטק ושלום על ישראל

פורסם

הצחקת אותי...

אין מה לעשות, צריך להודות בכך שהסטרימר הפנימי כיום , אינו חזק מספיק על מנת לספק למשתמש הממוצע את הסחורה.

לא פעם ולא פעמיים קרה לי שגם אחרי ההמרות , ואחרי שכבר הושבתי את כולם, הסרט לא עלה בשגיאה כזו או אחרת.

בקבצים כבדים , ישנם לעיתים תקיעות, ולפעמים יש הרגשה כיאלו קשה למכשיר לסחוב אותם.

בקיצור, נחמד - כן. שימושי למשתמש הלייט - כן. אבל תחליף ל-HTPC - ממש לא.

תצחק :) אני לא יודע איזו טלוויזיה יש לך. אבל, אני לא משתמש ממוצע, ואחרי שקניתי את ה 651Y של LG מכרתי את הסטרימר שלי, ה HTPC שמחובר לטלוויזיה עובד נדירות, וכולם נהנים מהזרמה במשך שעות רבות ביום, כולל סרטי תלת מימד (וללא בעיות התרגומים בתלת שיש בסטרימרים למיניהם), סרטי 1080P ושאר ירקות, ישר מהמחשב שלי כולל JUKEBOX נהדר בטלוויזיה שרבים מבעלי הסטרימרים מתקנאים בו שנקרא PLEX שגם יכול להזרים לסמארטפון ושאר ירקות:

http://www.hometheater.co.il/images/articles/quick/oferlaor/small_1930982533_1881056487_HTH_6770.JPG

תוכל לקרוא עוד פה:

http://www.hometheater.co.il/p-1.article02764

ופה:

http://www.plexapp.com/

לא מושלם, נכון. מצויין ועונה על 99% מהצרכים - בהחלט, ובנוסף, הפתעה נהדרת בדמות ה PLEX. והאמת שאם לא היה באג ב PLEX שגורם לו לקודד את כל הסרט ולא רק את האודיו כשמדובר ב DTS (שבתקווה יתוקן בהמשך) זה גם היה חוסך לי את ההמרה ל AC3 שהאמת לא ממש מטרידה.

אפשר לחשוב שהאקסטרימר SW היה מושלם. ממשק ניאנדרטלי, התנתקויות מהרשת, תקיעות שמחייבות ריסט, וזה עוד אחד הסטרימרים הטובים.

פורסם
  • מחבר

למה אנשים מתעקשים ללכת על פתרונות כל כך עקומים בכח?

תשמש במחשב ייעודי (הידוע בכינוי HTPC) ולא תהיה מוגבל בכלום.

בדקתי וזה הדגם - 42LD460.

שדרוג קושחה הוא עידכון למערכת הפעלה? האם בעדכון בעייתי תוקנה?

התוכנה פשוטה מאוד (DRAG AND DROP) ויכולה לעשות המרה למספר סרטים. אפשר לשים בלילה חבילה גדולה של סרטים ובבוקר כולם מוכנים. תנסה:http://www.videohelp.com/tools/MKV2AC3הטלוויזיה בהחלט יכולה להראות סרטים עם כתוביות בצד בתנאי ששמות הקבצים זהים ושהתרגום כמובן מופעל בטלוויזיה.אין צורך בסטרימר ואין צורך ב HTPC.

אינטגרל...(אהבתי את הניק),

כמה זמן לוקח לערוך סרט?

האם בעריכת סרט אכן אני משנה את קידוד הסאונד בסרט מ-DTS ל-AC3 שה-LG כן יודעת לקרוא?

הכי חשוב, האם ההמרה פוגעת באיכות הסרט/הסאונד? (אני מתעקש להוריד רק סרטי HD/FHD כי זה חשוב עבורי).

אפשר הסבר קצרצר על התוכנה ואיך לעבוד איתה?

אגב - אני עשיתי משהו שנראה לי כהכי פשוט העברתי כבל HDMI של 5 מטר בין המחשב לטלויזיהיש לי סט אלחוטי של לוג'יטק ושלום על ישראל

זה מה שאני גם עושה, אך ב-LCD בחדר, לסלון זה כמובן לא יגיע.

המטרה היא לתת למשפחה גם להנות ממסך גדול (42, יחסית?) ומסרט באיכות HD טובה.

אז לצערי לא פרקטי עד שאעשה קדח בקיר בקוטר מספיק גדול ל-HDMI.

תודה רבה לכולכם על התשובות המהירות, אשמח גם להתייחסות בכל הנוגע להצמדות התירגומים,

היות ושם הסרט ושם התרגום זהים לחלוטין ועדיין התרגום איננו.

תודה, אלירן.

פורסם

תוריד את התוכנה ותפעיל אותה. פשוט תגרור לשם את הסרט, תחליט במסך האופציות מה שאתה רוצה (AC3 במקום DTS, להשאיר DTS ולהוסיף AC3, לאיפה אתה רוצה שיכתוב את הסרט החדש...) ותלחץ START

ההמרה לא פוגעת באיכות הוידיאו. AC3 כאודיו פחות איכותי מ DTS אבל בשביל הרמקולים המאפנים של הטלוויזיה זה לא ממש משנה.

לגבי הכתוביות פשוט תלחץ על כפתור התפריט בזמן הניגון ותפעיל את הכתוביות. אם אתה לא מסתדר תפתח את המנואל.

פורסם

כן. כמובן שהיא יודעת לקרוא AC3.

דרך אגב זה מייבוא רשמי?

פורסם
  • מחבר
כן. כמובן שהיא יודעת לקרוא AC3.דרך אגב זה מייבוא רשמי?

מה ייבוא רשמי? הטלוויזיה שלי? היא מבסט ביי...

אוקי, הצלחתי להמיר את הסאונד של הסרט מ-DTS ל-AC3 בעזרת התוכנה Mkv2ac3.

משום מה לא הזכרתם את זה כאן וראיתי את זה דרך סרטון ביוטיוב שצריך לנווט בתוך התוכנה לקובץ-eac3to

שלא יורד עם הורדת התוכנה וצריך להוריד אותו באופן עצמאי.

הסרט הומר וכעת שומעים וגם רואים עם כתוביות, אז תודה רבה רבה לכם.

מס' שאלות ברשותכם:

1)בעתיד, אמור לצאת עדכון קושחה כפי שהוזכר כאן לטלווזיות LG שיאפשר הרצת סרטים בפורמט סאונד DTS?

במידה וכן, איך עושים זאת דרך הטלוויזיה?

2)האם אני צודק שרוב הסרטים כיום שניתנים להורדה דרך טראקרים כאלה או אחרים מגיעים ב-99% בפורמט DTS?

3)במידה ואני משתמש ברמקולים של הטלוויזיה ואין לי מערכת קולנוע ביתית, הסאונד או איכות הסרט עלולים להיפגע כתוצאה מההמרה?

4)אפשר הסבר קצרצר מזה אומר דולבי? סראונד 5.1?

5) במאפיינים של הסרט שלי אני רואה שכתוב 544*1280 מזה אומר לגבי טווחי הסרט, מאחר ושאני מריץ את הסרט החלק העליון והחלק התחתון חתוכים, ניתן למתוח אותם למצב של Full Screen דרך הטלוויזיה?תודה רבה לכולכם על התשובות המהירות והמפורטות! :yelclap:

פורסם

1) ממש לא בטוח שיהיה עדכון. לדעתי LG פשוט לא רוצה לשלם תמלוגים על DTS.

2) פחות מ99% (הרבה פחות), אבל כן הרבה, ואולי הרוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים