עבור לתוכן

מאז שהתחילו לפתח משחקי RPG לקונסולות, זה הרג את הז'אנר :\

Featured Replies

פורסם

אני לא אנטי קונסולות. יש לי 2 קונסולות בבית, XBOX360 וPS3. אבל ז'אנר משחקי RPG פשוט לא מתאים לקונסולות.

לא היה לי אכפת אם כל משחק RPG שיוצא לPC היה נורמאלי. אבל לא - רובם פורטים עלובים ביותר.

והמשחק האחרון שניסיתי, Kingdoms of Amular, פשוט זוועתי מבחינת עיצוב וגיימפליי:

1. השליטה בדמות השחקן די גרועה.

2. ניווט תפריטים מעצבן יותר אפילו מSkyrim.

כל השאר מכפר על מגרעות הפורט. המשחק טוב, אפילו מעולה. אבל הקונסוליזציה פשוט מונעת ממנו להיות מושלם. וחבל.

ניסיתי את הדמו לפני קניית המשחק. ואני חושב שאני אוותר.

פורסם

אתה צודק בעיקרון בזה שסוג המשחקים הידועים בשם Computer RPG לא ממש מתאימים לקונסולות (להבדיל ממשחקי JRPG שדווקא כן), אבל זה לא אומר שאם מוציאים אותם גם לקונסולות זה "הורג את הז'אנר". כל זמן שעדיין מוציאים אותם קודם כל למחשב, ואתה יודע שרוב הסיכויים שהפורט לקונסולות יהיה די גרוע מטבע הדברים, יש לך את האפשרות לעשות בדיוק את מה שעשית קודם - לשחק אותם במחשב.

מה שבאמת יהיה בעייתי זה אם כולם יתחילו להוציא משחקי RPG קודם כל לקונסולות ורק אח"כ יעשו פורט גרוע למחשב, או אפילו בכלל לא (והמשחק יהיה בלעדי לקונסולות) אז תוכל להגיד שהרגו את הז'אנר, אם תרצה.

אגב יש בעיה דומה במשחקי FPS, שיש נטיה מתגברת להוציא אותם קודם לקונסולות ואז לעשות פורט למחשב, או בכלל לא (למרות שבברור יותר נוח לשחק בהם עם עכבר+מקלדת).

פורסם

אני לא יודע איפה אתה חי, אבל היום כאשר מוציאים RPG שהוא גם לPC - מפתחים אותו קודם כל לקונסולה.

תראה את סקיירים למשל. זה ברור שהוא לא תוכנן לPC.

היחידים שעוד בסדר בעניין הזה זה בליזארד עם דיאבלו 3.

אבל עכשיו הם הודיעו שהם יפתחו אותו גם לקונסולות - נקווה שזה לא יפגע שוב במשחק לPC.

פורסם

מסכים. הפסקתי לשחק ב-Skyrim כי זה לא משחק תפקידים. זה משחק פעולה/הרפתקאות. דיאולוגים עם בחירה אחת?! שלא יתנו לי בחירה וזהו. מה זה בדיחה?

פורסם

בחירה בדיאלוגים זה לא משהו שנפוץ במיוחד במשחקי RPG (יותר נכון לא היה נפוץ בעבר), זה משהו ש BIOWARE דחפו ולא כולם מסכימים שזו הדרך הנכונה.

הבעיה הכי גדולה עם משחקי RPG חדשים זה התפריטים, פשוט נוראי...גם ב THE WITCHER 2 יש את הבעיה הזו. פעם היה לך מסך שהיית מסדר בו את הדברים איך שנוח לך. היום 300 תפריטים של דברים שהרמת, חצי מהם זה זבל, אתה אף פעם לא צבין איפה כתבו את הנתונים של הציוד, הכל עושה כאב ראש.

כל זה כי בקונסולות קשה מידי לעשות תנועה חופשית ולגרור :screwy:

פורסם

מסכים, אבל גם משחקים הפכו להרבה יותר רדודים. היום הדגש הוא על אקשן.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

ב10 השנים האחרונות ז'אנר משחקי התפקידים הוא ז'אנר מת!

אוקיי, עכשיו יתחילו להתווכח איתי, אז מראש אומר שמשחק תפקידים (במחשב) בשבילי זה משחק עם המון דיאלוגים ואפשרויות לדיאלוג והמוון אפשרויות להשפיע על העולם, עם המון צורות משחק, ועם השלכות למעשים שלך. אה ועדיף גם מבט איזומטרי.

המשחק האחרון שידוע לי עליו שנפל לקטגוריה הזו(אם כי לצערי לא ביומטרי ועם מלא באגים) היה של הTROIKA המופלאים שאחראים גם לFALLOUT ולARCANUM ואני מדבר על VTM:BLOODLINES מ2004.

בכל מקרה אני מגיב לתרד' כי אני רוצה להסית את תשומת הלב למשחקמסויים בבניה שמקבל די הרבה הייפ, אך שייך לסצינת האינדי. מה שאומר ש-א.הוא לא יצא בקרוב. ב. אין לו הרבה תקציב ולכן אין מה לצפות ליותר מדי (או בכלל) סרטים,דיבוב וכל מיני ממתקים לעיניים. אבל נראה שמבחינת תוכן הוא אמור להיות (לפחות לפי מה שהיוצרים מספרים ולפי החזון שלהם) די מעולה.

http://www.irontowerstudio.com/

פורסם

הקונסולות אחריות לרדידות בכמה וכמה תחומים.

האינטרפייס אחד הדברים שתמיד שמצומצם ע" פיתוח מולטיפלטפורמי.

קודם כל בתכנון המקור שמיועד להיות תואם, ואז במניעה מכוונת של שיפורים נרחבים האפשריים רק בPC, כדי לא ליצור אי שוויון.

אבל יותר ממה שהקונסולות אחראיות לרדידות במשחקים, זוהי ההתמסחרות וההיצמדות לנוסחאות שיווקיות ותקציביות.

הדבר די דומה למה שקורה בהוליווד באופן כללי.

והדבר אולי הכי לא טוב שקורה בתחום, זה הרכישה של חברות פיתוח מקוריות מצליחות, והתאמתן לשיטות הפעולה של החברות הגדולות.

פניה למכנה משותף רחב, כמעט תמיד תוביל לבינוניות.

פורסם

אגב, שכחתי לציין אתמול, שלפני שנה יצא מעין המשך לFALLOUT 2.

נכון, מדובר בMOD, אבל לפי מה שאני מבין מדובר בחתיכת פרוייקט עם סיפור נפרד וחדש לחלוטין, מפה אחרת (ז"א אין קשר למשחק המקור), עם סרטים קצרים (שנראים כמעט מקצועיים), מודלים גרפיים חדשים ועוד...

כל העניין נעשה ע"י מעריצים (שרובם גם עובדים בתחום ולכן המקצועיות).

לא שיחקתי בו עדיין, אבל הביקורות טובות.

זה נקרא "FALLOUT OF NEVADA".

http://www.nma-fallout.com/forum/viewtopic.php?p=797480#797480

אה, ואחרי שהלהבתי את מי שהלהבתי- הנה מגיע החלק המבאס, הפרוייקט הזה נעשה ע"י רוסים. מה שאומר שבמקור הוא ברוסית ועדיין לא הצלחתי למצוא גרסא להורדה שהיא באנגלית. :(

אבל אני מבין שהיא קיימת/מתכננים לעשות אותה.

פורסם

אני לא חושב שהז'אנר מת, הוא פשוט השתדרג. לטובה או לרעה זה כבר סובייקטיבי.

יש המון דוגמאות ל RPG מעולים שיצאו בשנים האחרונות, ויש דוגמאות ל RPG זוועתיים שיצאו בשנים האחרונות, אפשר להגיד את זה על כל תקופה בהסיטוריה. הקהל של היום , או של עוד 10 שנים פחות מתחבר לדרך הישנה שעשו משחקים, אז שדרגו אותה. יש הרבה דברים שאני לא אוהב בשינויים אבל יש הרבה שאני דווקא כן אוהב. אין טעם להתמרמר סתם, שחק מה שאתה אוהב.

פורסם

הממ...

אני מניח שאתה צודק.

גם כדורגל, מאז שהוסיפו לו את כל החוקים החדשים האלו על כך שאסור לחצות את קו המחלף, חייבם להשתמש בנעלי עור בלבד, אסור לרוץ על הדשא, הכדור יוחלף בגולגולת של נמיה, האיסור לגעת בגולגולת ברגליים אלא רק לנשוא על הבן או הגב (תוך כדי זחילה, אחרת זה בלתי אפשרי), חיוב יצירת הנרות משום מה משומן כלב ים (אני חושד שזה בגלל שנרות מסוג אחר פשוט מחממות מדי את החדר שבו נעשה משחק הכדורגל, הרי משתמשים בכמות גדולה של נרות כדי שתהיה תאורה, אך בגלל גודלו הקטן של החדר כל הנרות מרוכזים במקום צפוף אחד וזה עלול לגרום לשריפה), התופים (שממש מתחילים לעצבן, אני רוצה לצפות בגופם העירום של השחקנים כשהם מנסים להוציא את הגולגולת מהשחקן האחר ללא הפרעות שמע!) והעצם התקנית שעל כל השחקנים לחבוש בתוך שיערם או אפם- בהתחלה הפריעו לי מאוד והעניקו לי תחושה שבכלל לא מדובר בכדורגל.

אבל אתה כנראה צודק- זה כדורגל, הוא רק עבר שידרוג.

:)

נ.ב זה כמו עם אוכל, כשמפסיקים לייצר את השניצלים הטעימים שאתה אוהב ומתחילים לייצר רק פיצות- אפשר כמובן לעבור לדיאטה נטולת חלבונים וויטמינים, אבל ההתמרמרות שאין לך יותר שניצלים אף פעם לא תעבור. :P

פורסם

בחורצ'יק כל מה שיש לי להגיד לך - אתה אידיוט, יום טוב.

פורסם

ואתה מאוד חכם. אני אישית מסכים עם דבריו (מינוס התארים הגרפיים). לא רק שפיתוח משחקים חדשים נפגע מהאופנה הזו, גם המשכים חוטפים. הדוגמא הטובה ביותר לעניין היא THE WITCHER 2.

פורסם

משחקי RPG אכן נפגעים קשות מהקונסולות

לפעמים זה מגיע בנקודות של הרמת קושי הקלה יחסית

לפעמים זה מגיע בצורת השליטה המרוחה

ולפעמים זה בכלל לא RPG אלה משחק אקשן עם אפשרויות דיבור ובחירות שלא באמת משפיעות על משהו.

אך עדיין בין כל זה יש כמה משחקים בולטים כגון fallout new vegas שהוא אולי לא RPG טהור ויש לו באגים פה ושם אך הוא כיפי,מגניב ומקורי וזה בעצם כל מה שצריך בשביל משחק.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

כבר הרבה זמן לא יצא משחק RPG טוב באמת, כזה שיש בו סיפור מורכב עם שיחות מושקעות ופיתוח דמויות רציני... גם ב fallout החדשים ו the elder scrolls יש יותר דגש על אקשן, אפשרויות הדיבור הן משפט קצר ויש מעט מהן.. Dragon Age היה לא רע, אבל עדיין - baldure's gate 2 או fallout הראשון, או planescape torment, או ultima 8 שמים את המשחקים האלה בכיס הקטן...

אני לא יודע אם הסיבה היא הקונסולות, אפשר היה לשים דגש על שיחות גם בקונסולות ויש ממשקים נחמדים לשליטה בדמויות גם במשחקים שמתאימים לקונסולות (ואפשר אפילו לעשות קרב טקטי מבוסס תורות כמו פעם עם קונסולות).

אני חושב שהסיבה העיקרית לזה שאנחנו מרגישים שהמשחקים נהיים גרועים יותר היא שכמו הסרטים של הוליווד, המשווקות מממנות משחקים שיתאימו למכנה המשותף הנמוך ביותר - המטרה היא לא להוציא משחק שאוהדי הז'אנר יאהבו, המטרה היא להוציא משחק שכמה שיותר אנשים יאהבו - וצריך להודות שאנחנו מיעוט.

רוב האנשים משתעממים מלקרוא אפשרויות שיחה, ומבחינתם בכלל כל העניין של הסיפור הוא שולי, תנו להם גרפיקה פיזיקה ואקשן והם יהיו מרוצים.

לכן אני תורם ל wasteland 2 (ובהקשר הזה אפשר לראות את השירשור בשם המתאים פה בפורום :) )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים