עבור לתוכן

שדרוג המפרט שלי למעבד- Q9650 ב-740 ש"ח - מה דעתכם?

Featured Replies

פורסם

זה היה יד שנייה (לא באתר יד שנייה, אלא מישהו שמוכר את המעבד אחרי שימוש). אני לא מאמין שיש יותר מאחד כזה ועדיין לא מצאתי (חיפשתי איזה רבע שעה).

• תגובות 32
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל העיקר לזרוק משפטים "תוכל למצוא אותו ב150 שקל".

זה שפעם מישהו בודד מכר יחידה אחת של איזה משהו במחיר רצפה לא הופך את זה ל"מחיר השוק". בדיוק כמו שאם מישהו "מוכר" את זה ב2000 שקל לא הופך את זה למחיר השוק.

פורסם

באופן כללי למוצרים שלא מיוצרים יותר או יותר נכון מבחינת חומרה "עבר זמנם" (דרות קודמים וכאלה...), אין מחיר מוגדר וביד שנייה תוכל במקרים מסוימים למצוא דברים שעלו מאות שקלים (אם לא כמה אלפים) גם ב-10% ממחירם אחרי ש"עבר זמנם". זה הכל עניין של מזל.

פורסם

ללא ספק (ובאופן כללי לחומרה יד שנייה בכלל אין מחיר מוגדר, למרות שאני לא רוצה לגרור את הדיון הזה לתמחור יד-שנייה). :)

אך "מציאות" יש כמעט בהכל. זה לא אומר שמחיר המציאה הוא המחיר שצריך ליישר קו לפיו.

פורסם

איזו אכזבה

חשבתי לדחות את השדרוג בכמה חודשים במחיר של חבילת ארגז בוטנים

פורסם

יש סיפורים ויש מציאות.

לפני חודשיים מצאתי מעבד מסתתר בפינה של אחת מהמגירות.

התברר שזה Q9550S

פירסמתי אותו כאן באתר ב-600 שקל...נימכר תוך 12 שעות.משומש עם אחריות מאוד קצרה.

אז יש ביקוש גם למעבדים מדור ישן.

להגיד לך ששווה להשקיע בדור כזה ישן.אני לא יכול להגיד כן.

תחשוב יותר בכיוון של מכירה של הלוח המעבד וזיכרונות הקיימים שלך.תוסיף את המזומן שיש לך.ואני מאמין שתמצא משהו נחמד.

פורסם
  • מחבר

תודה,

לא חשבתי שאזכה לדיון כה ערני ..

כפי שציינו קודם - אחריות לשנה על מעבד חדש מחנות זה מחשיד, במיוחד שהחנות מוכרת גם Q9550 במחיר כפול (אחריות לשלוש שנים). והרי שני המעבדים כבר לא נמצאים בייצור.

מכירת המעבד הישן, הזכרונות, והלוח יפיקו כמה? 300 ש"ח על הכל (אני לא מכיר את מחירי היד-2 היום)..

לא חושב שאגיע לרמת ביצועים בשדרוג של 1000 ש"ח (300+740) כמו זו שבתוספת Q9650 בלבד. וזה עוד בלי לדבר על ההתעסקות שיש במכירה ושדרוג של כל רכיבי העיבוד למעט הכ.מסך.

פורסם

שלום,

אני נמצא באותו סרט כמו שלך, לי יש לוח עם תושבת 775 ומעבד Q8200.

המחשב בן 3 שנים אך עדיין נחשב יחסית טוב וחשבתי רק לשדרג מעבד, אך בגלל שכל התושבות השתנו לא כל כך שווה לשדרג מעבד.

המחיר של ה 9650 הוא דיי טוב, אך קח בחשבון שעוד כשנה בכל זאת תצטרך לשדרג את המחשב- אז השאלה אם זה שווה בשביל תקופת זמן קצרה.

אני החלטתי שאם אני לא אמצא 9650\9550 ביד 2 עד 400 ש"ח אני לא אשדרג.

אני אנסה לעשות OC למעבד שלי בנתיים.

ועוד זמן מה אקנה מחשב חדש.

פורסם

החלטה טובה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

שעוד כשנה בכל זאת תצטרך לשדרג את המחשב

תלוי בצרכים של כל אחד. אני לא גיימר ועובד עם MATLAB, PHOTOHSOP ו- PINACLE. אישתי מריצה לפעמים את HEROES-3 הנוסטלגי :) ..

- OC אכן פתרון טוב - עם המפרט שלי כנראה אפשר גם להגיע ל- 3.5ghz - אבל אין לי סבלנות או זמן להתעסק בזה. :-\

פורסם

אני מקווה שאתם יודעים ש"אחריות לכל החיים" משמעה לכל חיי המוצר ולא לחייכם.

מאחר וה-Q9650 ירד מייצור, למעשה האחריות לא תקפה. אם נותנים שנה אחריות זה בגלל החוק הישראלי.

פורסם
  • מחבר

אם כך, מדוע למעבדים אחרים, שאינם בייצור, נתנת יותר משנת אחריות אחת?

פורסם

הכל בסופו של דבר פונקציה של מחיר ושימושים.

כמה נקודות:

1. זה שהמעבד הנ"ל מופיע עדיין במחירון של חנות לא ממש אומר משהו לגבי המלאי.

2. Q8200 הוא לא Q9550 / Q9650, פשוט בגלל שיש לו 4MB CACHE ותדר נמוך בכ20% מהאיטי מביהם ובכללי הוא מעבד רע לגיימינג.

3. מתי כדאי לשדרג? כאשר אתה מלכתחילה קנית מעבד זול מתוך ידיעה שתחליף בהמשך למעבד חדש. ו/או כאשר אתה יודע שתאלץ "לסחוב" עם המערכת הקיימת שלך תקופה ארוכה. אם אתה יודע ששנה הבאה תקנה מחשב, ספק רב אם שווה לך להשקיע.

4. סיפור אישי של שדרוג:

המחשב שלי החליף כל כך הרבה רכיבים וקונפיגורציות שמה שנשאר בו למעשה מן ההתחלה זה הלוח ואחד הקשיחים. המחשב נקנה בקיץ 2007 ומתקרב לגיל 4.5. הרלבנטי פה הוא שהוא נקנה ב2700 ש"ח, עם מעבד חלש, כרטיס מסך חלש וקשיח קטן, מתוך ידיעה שהפעם הבאה שיהיה לי כסף להוציא על מערכת 5000 ש"ח ככה כמו שזה תהיה ב2014-2015 ובנתיים הכל יהיה בשדרוגים. מן הסתם זה אומר שבפועל אני אאלץ לעשות שדרוג של הפלטפורמה בשלב זה או אחר כי לסחוב עם אותה פלטפורמה 7-8 שנים כאשר אני עובד עם המחשב הרבה ולא אחת במשימות שמוציאות ממנו את המיץ.

הסטוריה מבחינת מעבדים:

במקור: E2160 1.8GHZ

אח"כ OC: ל3GHZ והחלפת קירור.

אז: Q6700 שנקנה כחדש כשעוד היו זמינים.

אחריו הגיע הנוכחי: Q9550 שנקנה בעיקר בגלל שב450 ש"ח לפני מעל חצי שנה זה היה דיל טוב.

אבל שוב, כל זה רק בגלל ש:

1. כאשר חלק יוצא מהמחשב שלי (האישי) הוא נשאר באחד המחשבים של המשפחה.

2. לא יהיה לי כסף לרכוש לעצמי מחשב חדש רציני בעתיד הנראה לעין.

עניין האחריות, זה שמעבד לא בייצור מדבר על "חיי המדף שלו" היצרן והיצרן מסוגלים לתת חלופות במסגרת האחריות.

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם החנות -

המעבד לא במלאי (היה ונגמר). לא יודעים מתי יגיע למלאי.

מן הסתם, סביר להניח שלא יחזור למלאי של החנות כלל.. נמשיך לחפש אפשרויות בלוחות היד השנייה :nixweiss:

פורסם

איזה סוג מעבד אתה בידיוק מחפש???ומה התקציב??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים