עבור לתוכן

ייעוץ בנושא לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מה אומרים על מכללת אפקה?

• תגובות 62
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעקב

פורסם

מה אומרים על מכללת אפקה?

עשיתי את התואר באפקה, היה בסדר, לא היה כל כך קשה.

אם יש לך אפשרות לעשות באוניברסיטה תעשה שם, ככה יהיה לך קל יותר למצוא את העבודה הראשונה.

אל תעשה הנדסת תוכנה רק מדעי מחשב (בזבוז מוחלט של שנה).

ובכל מקרה אם אתה באמת טוב, לא משנה איפה תעשה את התואר תוכל להגיע רחוק.

פורסם

קודם כל זה לא נכון שתואר הנדסה הוא בזבוז של שנה.

אם אתה ממהר לסיים עם הלימודים שלך כדי להתחיל לעבוד ולצבור נסיון אז אולי,

אבל אני מכיר הרבה חבר'ה שמאוד נהנו מהתואר ועשו כמה פרויקטים מאוד מרשימים, ובטוח לא מתחרטים על זה.

בנוגע לדיון המקורי כמו שכבר אמרו לך, נסיון זה המרכיב החשוב ביותר בקבלה לעבודה.

הבעיה היא שלרב הצעירים שנמצאים בתחילת דרכם אין את זה ואז הם נמדדים ע"י כלי המדידה היחיד בערך שמעסיקים יכולים להשתמש בו: באיזה מוסד למדת ומה היה ממוצע הציונים שלך.

תשמע ברב החברות המעסיקים לא טיפשים. אם למשל תהיה משרה פנויה ויתמודדו עליה שלושה אנשים, כאשר 2 מהם למדו באוניברסיטאות כמו טכניון\עברית\ת"א והשלישי למד במכללה כלשהי, ומהראיונות מתברר שדווקא איש המכללה נראה מוצלח הרבה יותר מה-2 האחרים, אז הוא כנראה יתקבל.

חיפוש עבודה הוא בד"כ לא תהליך פשוט. אתה תשלח את קורות החיים שלך להרבה חברות המציעות משרות כאלו ואחרות. בסוף בכל חברה כזאת יש איזה INBOX במייל של קורות חיים שבד"כ מוצף בכל מני קו"ח בוורד או PDF של אנשים שונים והראש צוות מעיף מבט בכמה מהם ועושה סינון ראשוני.

כשמדובר במשרות שאנחנו מדברים עליהם- משרות פיתוח\QA או כל דבר אחר המיועדות לסטודנטים חסרי נסיון שסיימו תואר, או סטודנטים חסרי נסיון במהלך תואר, הסינון הראשוני שלהם יהיה לפי מוסד לימודים וממוצע ציונים.

אם אתה בוגר מכללה או לומד במכללה, הסיכויים שימשיכו לעיין בקו"ח שלך אחרי שיראו שאתה לומד במכללה נמוכים יותר, מהסיבה הפשוטה שיש להם עוד מספיק קו"ח אחרים ב-INBOX של אנשים שבעיניהם נחשבים איכותיים יותר ממך.

החסרון העקרי אם כך הוא שבהרבה מקומות יפסלו אותך מראש, בלי לתת לך אפילו צ'אנס להוכיח את עצמך בראיון, כיוון שיש להם עוד הרבה מועמדים אחרים.

כמובן שהרשום לעיל תקף רק לגבי עבודה ראשונה שאתה תחפש. אחריה כבר יהיה לך נסיון כלשהו שתוכל להציג בקו"ח שלך חוץ מלימודיך וכך מעסיקים יתנו לך צ'אנס יותר גדול מלסטודנט חסר נסיון ויעדיפו להזמין אותך לראיון.

מה שזה אומר בעצם הוא שלא משנה איפה תלמד, הקושי העיקרי הוא להתברג בתחילת דרכך למשרה בתחום כדי לצבור נסיון. אם תעבור את הקושי הזה, אשריך. פשוט יהיה לך קשה יותר לעשות את זה בתור בוגר מכללה.

עוד כמה נקודות מעניינות:

מצד אחד כמו שכבר אמרו לך, אם יש לך כשרון אז רב הסיכויים שתצליח בכל מקרה, לא משנה מה תבחר לעשות. כראיה לכך, אני מכיר הרבה חבר'ה ששרתו איתי בצבא, בלי שום ידע אקדמי אך עם נסיון וכשרון מוכח שעבדו בהייטק עבור משכורות של 30K וגם יותר, והיו גם כאלה שפתחו סטארטאפים מוצלחים.

מצד שני תואר זה יתרון. כשתבוא לחפש עבודה אז יקחו אותך יותר ברצינות אם יהיה לך תואר מאשר אם לא יהיה לך תואר. כמו כן יקחו אותך עוד יותר ברצינות אם יהיה לך תואר שני ולא רק תואר ראשון. אפילו סתם לצרכים של סטטיסטיקה, כדי שחברות אח"כ יוכלו להוציא דוחות סטטיסטיקה ולהגיד שיש להם ככה וככה אחוזי עובדים עם תואר ראשון, וככה וככה אחוזים עם תואר שני וכו' (כן, חברות עושות דברים כאלה)

בקיצור, חפרתי יותר מדי במקום ללמוד.

שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שבה תבחר.

פורסם
  • מחבר

הסטטיסטיקה שדברתה עליה, אפשר לראות אותה באינט' אתה יכול להביא לי לינק?

פורסם

הסטטיסטיקה שדברתה עליה, אפשר לראות אותה באינט' אתה יכול להביא לי לינק?

זה בוט\פרסומת

פורסם

לפחות בוט כריזמטי.

פורסם
  • מחבר

**מנהלים, אודה לכם מאוד אם תוכלו למחוק את הודעת הבוט + ההודעות שנלוות אליו. תודה

מה דעתכם על המכון הטכנולוגי HIT בחולון? ואיפה אני יכול למצוא דרוג של המכללות בארץ?

פורסם

דרשו מכם אי פעם להוכיח תעודות? כלומר ממש להציג בראיון עבודה. המנהל הראשון של אחי למד באופן עצמאי תכנות ופשוט כתב בקורות חיים שהוא בוגר תואר ראשון באוניברסיטה. בראיון עבודה הוא הוכיח יכולת מקצועית ויותר אף אחד לא שאל אותו על המוסד.

פורסם

סטודנטים / בוגרים טריים נדרשים להציג גליון ציונים מהמוסד שבו הם לומדים/למדו.

פורסם

התחלתי לאחרונה לחפש עבודה בתחום, קיבלתי זימון לראיון בשבוע הבא בחברה שנמצאת באיזור התעשיה של הרצליה. הם אכן מבקשים גליון ציונים, אבל לא אחד רשמי. למעשה כאשר שאלתי את זו שזימנה אותי לראיון היא הסבירה שאם אני נכנס למערכת של האוניברסיטה ומעתיק משם את הציונים שלי למסמך WORD זה טוב מספיק.

ייתכן בהחלט שאצל ה"כרישים" הגדולים בשוק זה לא כך, אבל זה כבר בסדרי גודל של GOOGLE / MICROSOFT / CHECKPOINT וכד'... שללא נסיון / ממוצע של 85 ומעלה, לא ממש מסתכלים עליך.

לא מזמן קיבלת שיחת טלפון מCHECKPOINT לזימון למבחנים, נאלצתי לדחות כי לא יכולתי להפסיד יום לימודים שלם. בשיחה שאלה אותי המזמנת את הממוצע שלי, שהוא לא מחמיא במיוחד, כבר חשבתי שזה סוף השיחה, אבל אז היא שאלה איפה אני לומד, כשאמרתי שבאוניברסיטת תל אביב היא פלטה משהו בסגנון של "אההההה..... אוקי" וניסתה לקבוע לי תאריך לבחינות. אני חושב שזו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי את החשיבות של המוסד הלימודי. אבל זה שוב, דוגמא לחברה גדולה.

עולות פה שאלות בסגנון של "האם ניתן להתקבל למקום מסוים בלי בגרות / פסיכומטרי / מכינה וכד..."

דברים שכן כדאי לקחת בחשבון:

1. להתקבל זה החלק הקל, אם אתה מתקבל למקום רציני, הלימודים עצמם הם קשים עד קשים מאד ובטח שקשים יותר מאשר להתקבל, אני גם הייתי שוקיסט מהבחינה הזו, באתי מתוך הנחה שלהתקבל יהיה קשה ושאחרי זה הדברים זורמים. כמה שלא היה לי מושג! התקבלתי עם רזרבות מטורפות, יכולתי לקבל 630 בפסיכומטרי ולהתקבל בלי שום בעיה, אבל שוב, להתקבל זה החלק הקל.

2. אם מקום מקבל אותך בלי שום דרישות למעשה, אז או שהוא שודד אותך בשכר לימוד וגם ככה אחרי שנה א' אחוז הפורשים גדול. או שזה פשוט מעיד על הרמה המקום הזה, וזו לא רמה טובה במקרה הזה.

3. הנסיבות של - למה אין לך בגרות / פסיכומטרי וכד'... גם עלולות לספר עליך יותר ממה שאתה חושב. בחור שלמד איתי בשנה ראשונה ועף התקבל על בסיס פסיכומטרי בלבד לאוניברסיטה. יש את האפשרות להתקבל אם יש לך פסיכומטרי גבוה מספיק, ולו היה 750, למיטב זיכרוני עם 730 ומעלה מתקבלים אוטומטית. אז הוא היה מצוין בפסיכומטרי, אבל הוא עף כי זה קשה ומהסיבות שלא הייתה לו תעודת בגרות, צריך ללמוד, ל99% מהסטודנטים, הרבה מהתואר הזה לא בא בטבעיות.

אני אומר את זה לא ממקום מתנשא, אלא ממקום של סטודנט שעובד קשה כדי להצליח ושרבים מחברי נאלצו לנטוש ולעבור למכללות שונות / מסלולי לימוד אחרים, שכדאי לנסות ולראות האם אתה באמת רוצה להיכנס לזה?

אגב פטורים, את מתמטיקה בדידה שהוא אימת שנה א' של מדעי המחשב בתל אביב, חייבים לעשות באוניברסיטה, לא משנה אם עשית את דיסקרטית בפתוחה או אפילו בעברית, זה קורס שלא ניתן לקבל עליו פתור, והם מחייבים כל מי שעושה תואר ראשון לעשות אותו. חבר שלי שעזב אצלנו בסופו של דבר וירד מהמסלול, הגיע למעשה עם ציון 80 בדיסקרטית של הפתוחה, חויב לעשות את מתמטיקה בדידה ונכשל בו.

פורסם

^^^

הבחור הזה במקרה לא אהב להכין שעורי בית? כי להכין את העבודות האלה כל שבוע זה באמת עונש ובזבוז זמן :screwy: במיוחד העבודות בחדו"א, עבודות עם משקל :P

אני בסמסטר אחד כתבתי יותר ממה שכתבתי ב 14 שנות לימוד, מכיתה י' עד סוף ההנדסאי הייתי עם אותן מחברות :P גם עשיתי 80-85% מהעבודות שהיה צריך לעשות בסמסטר הזה בהשוואה למשהו כמו 3% מהעבודות שהיה צריך לעשות בתיכון/הנדסאי :lol: המשוגעים האלה באמת מורידים ציון או לא מגישים אנשים שלא עשו מספיק עבודות :pissed:

צריך מאוד להיזהר עם פטורים על בסיס קורסים בודדים, מישהו שלומד איתי עשה קורסים בפתוחה (שזה יקר) ולא נתנו לו פטור בגלל הפרש בנ"ז (בפתוחה זה היה חצי נקודה/נקודה פחות). אם אתה הולך לעשות דבר כזה תבדוק קודם שהקורסים בעלי אותו משקל.

פורסם

זה באמת עונש אך בכלל לא בזבוז זמן - זוהי בדיוק המסגרת שמאפשרת לכולם ללמוד למבחן לכל אורך הסמסטר ולא רק ב"חופשת המבחנים".

אמנם התרגילים פשוט מבזבזים לך את כל השבוע בניסיון לפתור אותם, אבל הם מאלצים אותך לשבור את הראש, לחזור על ההרצאות והתרגולים

וגם למצוא חומר באינטרנט (מסכן מי שלמד בטרום עידן האינטרנט :o ).

פורסם

יש היום קורסים שלמים שהתשובה של המרצה לרוב השאלות זה חפש באינטרנט :P

במיוחד במתמטיקה אוהבים לעשות דברים כאלה, לתת לך לחשב 20 גבולות שחלק דורשים לופיטל בשביל שתדע איך להשתמש בלופיטל ומתי, לחשב 30 אינטגרלים פשוטים בשביל שתדע לעשות אינטגלים :screwy: ואחרי כל זה גם נותנים לך שאלות שכוללות את החומר הפשוט ובסוף יוצאת לך עבודה של 18 דפים :P אני בדרך כלל במצבים האלה דלגתי לשאלות הרציניות יותר ואת הדברים הקלים השלמתי מסטודנטים אחרים לפני ההגשה (מול המתרגל לפני שמגישים :lol:).

פורסם
  • מחבר

יש היום קורסים שלמים שהתשובה של המרצה לרוב השאלות זה חפש באינטרנט :P

במיוחד במתמטיקה אוהבים לעשות דברים כאלה, לתת לך לחשב 20 גבולות שחלק דורשים לופיטל בשביל שתדע איך להשתמש בלופיטל ומתי, לחשב 30 אינטגרלים פשוטים בשביל שתדע לעשות אינטגלים :screwy: ואחרי כל זה גם נותנים לך שאלות שכוללות את החומר הפשוט ובסוף יוצאת לך עבודה של 18 דפים :P אני בדרך כלל במצבים האלה דלגתי לשאלות הרציניות יותר ואת הדברים הקלים השלמתי מסטודנטים אחרים לפני ההגשה (מול המתרגל לפני שמגישים :lol: ).

איפה למדתה/אתה לומד? האם אתה מרוצה מהרמה שם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים