עבור לתוכן

ייעוץ בנושא לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב

Featured Replies

פורסם

איזה מכללה מומלצת/נחשבת בלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב?

איזה דרכים יש להתקבל ללא פסיכו/בגרויות לאוני'? אני יודע שיש מכינה, אפיק מעבר מהאו"פ יש עוד דרכים? (יש לי תעודת הנדסאי אם זה עוזר)

האם אוני' באמת מעניקה עדיפות על פני מכללה כאשר מחפשים עבודה?

אני יודע שאלו שאלות שחיכות אבל לא מצאתי נושא עדכני.

• תגובות 62
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מוזמן לקרוא כאן:

http://www.articles.co.il/article/90545/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%99%20%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%99%20%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%20-%20%D7%93%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%92%20%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%90%D7%95%D7%AA%20%D7%95%D7%9E%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA

בסוף הניסיון עושה את ההבדל. בהרבה מקומות מעדיפים יוצאי אוניברסיטאות על פני מכללות אבל זה לא אומר שאתה לא יכול להרשים בראיון העבודה

ולהיות מועדף על פני מועמד ש"על הנייר" טוב ממך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה כתבה מאוד נחמדה ושימושית.

אשמח לשעות עוד דעות בנושא מאנשים שעובדים בהייטק בתחום וכמובן מניסיון אישי של אנשים

פורסם

מעקב

פורסם

בתחום מדעי המחשב, אל תתעסק עם מכללות אלא אך ורק עם אוניברסיטאות.

לכשתגיע להתקבל לעבודה, אף מעסיק רציני בתחום מדעי המחשב לא מתעניין ביוצאי מכללות (כמעט באופן גורף) בשל רמת ידע מאד רדודה

ואיכות אינטיליגנציה לא מרשימה במיוחד שהסטודנטים שיוצאים משם מחזיקים באמתחתם.

נסיון כפי שציירו בפניך הוא חשוב, אבל אם אין מתחת לו תואר פורמאלי "איכותי" לא תתקדם רחוק.

כיוצא התחום וכמנהל הנני מעיד מהיכרות ישירה את הנושא.

בדיסיפלינות אחרות יתכן והדברים נראים אחרת.

פורסם

מחזק ++ את התגובה שמעלי (כמובן מנסיון)

פורסם

NEC, זה לא ממש נכון.

המקום העיקרי שזה נכון בו זה בחברות גדולות למשרה ראשונה ללא ניסיון.

גם הרמת ידע זה די קשקוש לעומת מכללות מסוימות.

למדתי בת"א , עשיתי קורסים בטכניון , למדתי בפתוחה , סיימתי בבין תחומי בהרצליה - הרמה ממש לא נמוכה יותר.

גם תנאי הקבלה לא ממש נמוכים משמעותית.

כמובן במכללת שקר כלשהוא ובכל המקומות של ההכשרות - זה לא המצב.

אם תלמד במכללה טובה (יש עוד 2-3 סבירות חוץ מאיפה שאני למדתי) + תתחיל לעבוד כסטודנט בפיתוח (כדי לצבור ניסיון) - כנראה לא תיתקל כמעט בבעיות - גם בחברות הגדולות ביותר.

אם תטרח גם ללמוד מעבר לשעות הלימודים (שמשם בא הידע הפרקטי האמיתי) עוד נושאים , תתערבב קצת בקהילת קוד פתוח , תכתוב פרוייקטים לדוגמא , תעזור בStackoverflow , תלמד נושאים מחוץ למיינסטרים (רמז - העולם לא מתחיל ונגמר בdotnet וJava - וכאלו יש בלי סוף שיתחרו איתכם על אותה משרה) - ממש לא יהיה לך משעמם.

תואר פורמאלי בכלליות אכן נחוץ להמשך.

מאיפה הוא ? כל עוד הוא ממקום נחשב - זה לא משנה.

(בא נגיד שאני בוגר מכללה ויש לי כמה הצעות בחודש בתיבת דואר שלי , ככה גם אחי שעובד באחת החברות הכי נחשבות ומצליחות בארץ ואני מכיר היטב את התחום משנות ה80 בארץ מימי הקמתו מהמשפחה)

ליביו

פורסם
  • מחבר

NEC, זה לא ממש נכון.

המקום העיקרי שזה נכון בו זה בחברות גדולות למשרה ראשונה ללא ניסיון.

גם הרמת ידע זה די קשקוש לעומת מכללות מסוימות.

למדתי בת"א , עשיתי קורסים בטכניון , למדתי בפתוחה , סיימתי בבין תחומי בהרצליה - הרמה ממש לא נמוכה יותר.

גם תנאי הקבלה לא ממש נמוכים משמעותית.

כמובן במכללת שקר כלשהוא ובכל המקומות של ההכשרות - זה לא המצב.

אם תלמד במכללה טובה (יש עוד 2-3 סבירות חוץ מאיפה שאני למדתי) + תתחיל לעבוד כסטודנט בפיתוח (כדי לצבור ניסיון) - כנראה לא תיתקל כמעט בבעיות - גם בחברות הגדולות ביותר.

אם תטרח גם ללמוד מעבר לשעות הלימודים (שמשם בא הידע הפרקטי האמיתי) עוד נושאים , תתערבב קצת בקהילת קוד פתוח , תכתוב פרוייקטים לדוגמא , תעזור בStackoverflow , תלמד נושאים מחוץ למיינסטרים (רמז - העולם לא מתחיל ונגמר בdotnet וJava - וכאלו יש בלי סוף שיתחרו איתכם על אותה משרה) - ממש לא יהיה לך משעמם.

תואר פורמאלי בכלליות אכן נחוץ להמשך.

מאיפה הוא ? כל עוד הוא ממקום נחשב - זה לא משנה.

(בא נגיד שאני בוגר מכללה ויש לי כמה הצעות בחודש בתיבת דואר שלי , ככה גם אחי שעובד באחת החברות הכי נחשבות ומצליחות בארץ ואני מכיר היטב את התחום משנות ה80 בארץ מימי הקמתו מהמשפחה)

ליביו

אתה יכול להמליץ לי על מכללות נחשבות? ברמה גבוה?

פורסם

אני למדתי בבינתחומי בהרצליה.

אחי למד במכללה למנהל בראשון.

שים לב - זה לא מסלול למי שלא רוצה להשקיע מעבר ולמי שלא מחפש לעבוד תוך כדי ומנסה להצטיין.

אם אתה חושב שעל סמך תואר - מקבלים עבודה והרבה כסף - זה לא הכיוון.

כמו כן - שים לב שהתנאי קבלה לא כאלה נמוכים. ללא פסיכומטרי - התנאי קבלה לדעתי הוא ממוצע 115 בבינתחומי , ובאופן עקרוני זה ציון סכם בין השניים.

כשאני התקבלתי הסף היה ממוצע 100 ופסיכו 670 ומעלה ומאז זה עלה. נכון שזה עדיין לא קרוב לתנאי קבלה של האוניברסיטאות - אבל זה גם לא כזה רחוק.

אחוז הנושרים ד"א במחזור שלי למקרה שחשבת ששמים כסף ומקבלים תואר בסוף הוא בסביבות ה40% , אולי קצת יותר אולי קצת פחות.

אבל בסוף היום זה שווה את זה. אני מאוד נהנתי ולמדי המון בתואר ממרצים שבאו לרצות ללמד ונמצאים בקדמת התחומים שלהם בארץ ובעולם ולא מחבורת חוקרים שעושים טובה שהם נמצאים בכיתה כדי למלא את השעות כיתה שלהם ולחזור למחקר.

ליביו

פורסם

אתה לא חושב שכדאי לציין את העובדה ששכר הלימוד בבינתחומי גבוה פי ארבעה מכל אוניברסיטה (37 אלף לשנה בבינתחומי לעומת 9.5 אלף לשנה באוניברסיטאות)?

כלומר, תמורת הסכום שתשלם עבור שנת לימודים אחת בבינתחומי, תוכל לסיים תואר שלם בכל אוניברסיטה ועוד יישארו לך למעלה מ-110,000 ש"ח עודף.

באופן כללי, המרכז הבינתחומי הוא יוצא דופן באקדמיה הישראלית מבחינת איכות ההוראה שלו, לא הייתי קורא לו מכללה למרות שבאופן פורמלי אפשר להסתכל עליו ככזה. בכל מקרה, הוא בשום פנים ואופן לא דוגמה מייצגת למכללה בישראל.

גם אני מסכים עם nec_000, מנסיון אישי (הן כשכיר והן כמראיין בחברת הייטק גדולה) אני יכול להעיד שלבוגרי מכללות הרבה יותר קשה להתקבל מאשר לבוגרי אוניברסיטאות. הממוצע הנדרש הוא גבוה בהרבה, ולרוב גם "החומר האנושי" שמגיע ממכללות הוא בהתאם.

פורסם

29 מול 12 זה יותר הכיוון.

ועל הדרך תציין גם שמעל חצי מהסטודנטים בבין תחומי לומדים על מלגות והשכר של הבוגרים הוא בין הגבוהים בתחום.

אכן עוף מוזר בנוף המכללות הישראלי.

לגבי בוגרים, כמו בכל מקום - יש ויש, אבל אכן במכללות יש יותר בוגרי ״באתי כי אמא אמרה שההייטק עושים כסף״

ליביו

פורסם
  • מחבר

בקיצור צריך ללכת ללמוד באוני' הבעיה אצלי שההשגים שלי לא מספיק גבוהים כדי ללכת לשם ויש לי תעודת הנדסאי שחבל לי לזרוק לפח.

כרגע אני משרת בשרות חובה באחת היחידות הטכנולוגיות של מודיעין ומנסה לעשות אפיק מעבר באו"פ שלא כל כך הולך לי. לכן ניסיתי לראות אם ישתלם לי ללכת ללמוד במכללה ולהשתמש בתעודת הנדסאי בשביל לקבל פתורים ומלגות. לצערי מסתבר שזאת לא אפשרות כל כך טובה.

פורסם

אני אתן לך טיפ כללי - כל פטור לרוב שאתה יכול לקבל על סמך תעודה או ציונים כאלו ואחרים - אתה לא באמת רוצה לקחת - כי זה ציון גבוהה שאתה יכול להוציא בעצמך ולשפר את ממוצע התואר.

(זה נכון לכל מקצוע וכל מקום)

ליביו

פורסם

הייתי שמח אילו היה לי פטור מאינפי 1+2 :'(

פורסם

יותר קשה לבוגרי מכללה אבל עדיין לא חסרים בוגרים שהברגו למשרות פיתוח טובות - הכל תלוי באינדיבידואל, בכישרון ובקצת מזל.

אשתי למדה במכללה בגלל אילוצים בבית שדרשו גמישות שאין באוניברסיטה (תינוק בבית ובעל שעובד בצורה מטורפת). היא למדה במכללה טובה והוציאה ציונים טובים.

עדיין היה קשה לה להתחיל לעבוד ובגלל שהיא התעקשה (בדיעבד בצדק) על משרת פיתוח היא התחילה מחברה קטנה ובשכר נמוך. היא התקדמה והיום לאחר שנתיים וחצי עובדת בחברה גדולה ובשכר סביר (שצפוי לעלות עוד בהמשך).

בקיצור - תלמד במכללה טובה, תוציא ציונים טובים, תנסה להתחיל לעבוד כבר כסטודנט במשרת פיתוח, תתעקש על משרות פיתוח וכאלו שיקדמו אותך מקצועית ויראו טוב ב-CV, אפילו במחיר של שכר נמוך יותר מחבריך שמיהרו תצבור ממליצים לאורך הדרך ובסוף תגיע למשרת ה-20K+ והטויוטה ליסינג הנכספת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים