עבור לתוכן

חוות דעת- מחשב גיימינג כבד 8000 (ללא מסך וציוד הקפי)

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

1. הקפיצה הבאה במסך היא U2412 של דל שהוא אותו מסך רק 24 אינטש ורזולוצייה של 1920X1200. אבל הוא עולה כ-1400.

לגיימינג 2 מסכים זה אסון. תאר לך שהכוונת נמצאת חצויה בין שני מסכים וכך כל דבר שהוא במרכז. 3 מסכים הגיוני יותר וחוויה אמיתית.

2. HT=Hyper Threading. טכנולוגיה של אינטל המדמה ליבה וירטואלית עבור כל ליבה פיסית. זה אמור ליצור עיבוד מקבילי (parallelization)

על מנת למנוע מתהליך X לחכות עד שתהליך Y יסתיים למרות ש-X אינו תלוי ב-Y. על מנת שזה יעבוד התוכנה צריכה לעבור אופטימיזציה ספציפית

לטכנולוגיה זו. תוכנות שמנצלות HT הן לרוב תוכנות שדורשות כח עיבוד רב - קידוד, עריכה גרפית וכולי. עבור יישום שלא מנצל HT, מומלץ לכבות

את האפשרות בביוס. עבור OC גבוה, מכבים את ה-HT על מנת לקבל יציבות והורדה של חום (עד 10-12 מעלות!!)

3. זכרונות 1333 CL9 יהיו זולים מזכרונות 1600 או זכרונות CL8,7 בעשרות אחוזים למרות הפרשי ביצועים של 5-10% במבחני ביצועים

או 1%~ במשחקים למשל. מאחר ושיפור זה זניח מאוד ולא מורגש כלל, אין טעם לו. בנוסף, OC מתבצע ע"י שינוי המכפלה בלבד ולא שינוי תדר

הבאס מה משפיע על תדר הזכרונות. פעם במעבדים בלי מכפלה פתוחה, היית צריך זכרונות עם תזמונים הדוקים\תדר גבוה על מנת להגיע ל-OC

גבוה יותר למעבד.

4. חיסכון בחומרים, תכנון כרטיס נוסף, פס ייצור וכולי... ע"י מכירה של כרטיס זול יותר הם פונים לפלח שוק רחב יותר.

5. סקירה של 6870CF. זהו העמוד שמציג חתח רוחבי של ביצועים (ממוצע במספר גדול של משחקים + מבחני ביצועים סינטטיים):

http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/Radeon_HD_6870_CrossFire/23.html

7. מתקינים מערכת הפעלה וכל תוכנה שאתה רוצה שתותקן ב-SSD (כדי להינות מקריאה\כתיבה מהירים). אנטיוירוס לא שוקל הרבה אז אין בעייה.

8. אחלה.

הערות:

א. OC זו פעולה פשוטה למדי כיום והיא נעשית ע"י סדרה של העלאות המכפלה ובדיקות יציבות עד לכישלון. אז מעלים מתח וחוזר חלילה. בכל

מקרה יש פורום ייעודי לזה ושם תוכל לשאול שאלות. OC דורש קירור איכותי על מנת לקבל טמפרטורות סבירות גם אחרי העלאת מתח.

חסרונות של OC מסתכמות בעלייה בטמפרטורות... השיפור בביצועי המעבד מגיע לעשרות אחוזים.

ב. כמו שציינתי, לגיימינג 2 מסכים זה אסון. 3 זה חוויה לא נורמאלית אבל החיסרון הוא כמובן רכישה של שלושה מסכים וכמובן בשל הרזולוצייה

הגבוהה נדרש כח עיבוד גרפי גדול. במקרה של שלושה מסכים הייתי ממליץ על לפחות שני 6950 (ועדיף לפתוח אותם). כמובן שדרוגים יעשו

דחופים יותר. לא זול העסק...

ג. מערך כרטיסים היום נותן יותר FPS בעבור השקל. כלומר, שני 6870 יחד עם התוספת ללוח תואם יעלו כ-1800 ש"ח. ב-1800 ש"ח אתה

לא יכול לקנות אפילו GTX580 למרות שהוא חלש משמעותית משני 6870. בעתיד כמובן תצטרך להחליף את שניהם אבל זה לא באמת משנה.

אולי אפילו ביד שנייה תוכל לקבל יותר כסף (בעבור שני כרטיסים).

תודה רבה לך,

שוב, אני מתנצל מראש לכולם על כל השאלות, אין לי לאיפה לפנות חוץ מפורום זה :'(

קראתי באינטרנט הרבה חומרים וביקורות על המפרט האחרון שהמלצתם עליו,

יש שינוי קל- התקציב עומד עכשו על 6,600 ש"ח מתוך 8,000 ש"ח, כלומר עומד לרשותי "אקסטרא" 1,400 ש"ח "לבזבז" בכדי לחזק את המפרט, מה היא ההמלצה שלכם ? איפה שווה להוציא עוד כסף ? (אני מעוניין להוציא את כל ה 8,000 ש"ח)

עוד 2 שאלות אחרונות:

אני כמובן אעבור על כל החומר הרלוונטי בפורום בכדי לבצע OC, רק לפני שאני מתחיל - האם ביצוע OC כרוך בשינויים מסובכים או פשוט וקל ללמידה ? (פעולה פשוטה ע"י תוכנה או משהו כזה ?)

קירור המחשב הנוכחי - מארז מסוג gigabyte aurora 570 + מאווררים משודרגים מהירים יותר + קירור מעבד מסוג scythe katana ||| האם קירור זה מספיק בכדי לבצע OC או צריך יותר מזה ?

תודה רבה לכולם.

פורסם

ה-KATANAIII יספיק ל-OC בינוני. בשביל יותר מזה תצטרך קירור טוב יותר, אבל - כרגע זה מספיק ואין צורך להחליפו. כשבאמת תצטרך

להמהיר את המעבד, תוכל לשדרג קירור.

כרגע אין לך איך לשפר את רכיבי המחשב מכיוון שהוא אינו מגביל אותך בשום צורה.

אם מאיזושהי סיבה אתה רוצה לבזבז כסף, קנה עכבר גיימינג, כיסא איכותי למחשב. כמובן שעדיף לשמור את הכסף עבור חומרה (שעוד לא יצאה)

חזקה יותר שתהיה הכרחית עבור משחקים חדשים (שעוד לא יצאו).

פורסם

לדעתי הדבר היחידי שיאפשר לך לקבוע את המפרט הוא להסגר קודם כל על איזה מסך מדובר. אם מדובר במסך ברזולוצייה של עד 1920*1080, אתה יכול להרגיש חופשי לבחור בכל כרטיס גרפי יחיד החל מה - 6870 (המינימום לרזולוציה ברמה ממש סבבה) עד 570GTX / 6970/6950, שהם כבר אפילו אוברקיל לרזולוציה הזו אבל ישאירו לך שקט נפשי לקראת השנים הקרובות. אם בסופו של יום אתה מחליט על איזה מערך ריבוי מסכים - אז יש מקום לריבוי כרטיסים. CF/SLI, וכו'. למען האמת - בתור אחד שהרכיב מערך CF, וגם מערך עם כרטיס בודד. לדעתי פשוט לא שווה להוציא את הכסף הזה.

הממשק שלך עם המחשב מסתכם ברכיבים הבאים : מסך, מקלדת, עכבר, בקר משחקים, רמקולים/אוזניות. תשקיע באלה ותחקור עליהם. בתקציב שיש לך - אין שום בעיה לבנות מפלצת בכל הנוגע למהירות עבודת המחשב (SSD וכו'.. אוברקלוק לדעתי גם יכול להיות דבר מאד מיותר ואין צורך להשקיע בקירור מטורף וכו'..). זאת דעתי לפחות. והיא נאמרת מתוך נסיון עבר של הרכבת מפלצות והבנה שהיחס בין מערכת של 8K ל - 5K ברמת הביצועים ובפועל איך שמרגישים - כמעט אף פעם לא שווה את ה - 3K. המון בהצלחה ומקווה שתהנה מהיצירה החדשה כמה שיותר :)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לדעתי המפרט לא משהו, בעיקר מהסיבות הבאות:

- הכונן ההיברידי כולל בעיית קושחה ועדיין אין עדכון שפותר אותה. אומנם הכונן מעולה בביצועיו, אני לא ממליץ להסתכן.

- זוג כרטיסי 6950? הם אומנם משתלמים מכל כרטיס דגל שהוא חד ליבתי, אבל עם שני הכרטיסים האלה בסופו של דבר הוא יתקע עם מפרט חזק אבל עם טכנולוגיה מיושנת (לדוגמא, כשיצא DX12 וכדומה). במידה וגרסא זו אינה נפתחת ל-HD6970 ואתה לא תפתח אותם- בכלל אין פה על מה לדבר.

- קירור די אוברקיל למפרט שאינו תומך באוברקלוק.

להלן מפרט נוסף שהייתי ממליץ עליו.

המפרט כן כולל מעבד מסוג "K" התומך באוברקלוק עם קירור מספק. הסיבה היא שממילא הלוח כולל תמיכה במערך כרטיסים ולרוב אלו לוחות לשוק הבינוני/גבוה, לכן גם פה ממילא יש תמיכה ב-OC מצד ערכת השבבים. לכן, בפועל, אתה מוסיף כמה שקלים בודדים לפוטנציאל של תוספת של עשרות אחוזי ביצועים, מה שיבוא לידי ביטוי בעיקר בעתיד כאשר המעבד יחשב כחלש יותר. כללתי פה לוח-אם שאומנם לא מבוסס ערכת שבבים Z68 (כלומר אתה מפסיד כמה תכונות שוליות) אך עדיין מדובר על אחד מלוחות האם האיכותיים והמשתלמים ביותר לשוק הגבוה.

כמו כן, כלול ספק איכותי, כונן SSD מינמאלי (אם תרצה, תוכל לקחת גם את גרסת ה-128GB) ביחד עם כונן קשיח מעולה.

כללתי זוג כרטיסי HD6870 שהם הרבה יותר משתלמים מ-HD6950 (כבודד וגם כמערך). הם אומנם מעט חלשים יותר, אך עדיין מספקים לכל המשחקים שיש כיום. מסך איכותי כלול ישנם מספר גרסאות שניתן לפתוח אותן ל-HD6970, מציע לך לברר האם מה שהציעו לך אכן בר פתיחה (כמדומני-כן).

אך אין מארז (שכן אמרת שאתה רוצה לשים את שלך). במידה ואתה מתכנן שדרוגים משמעותיים בהמשך, ניתן לקחת ספק של כ-760W מאותה הסדרה בתוספת כמה עשרות שקלים, למרות שלרוב גם ה660W הנ"ל כולל מרווח נשימה.

מסך:

[..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1065

מעבד:

[..] INTEL 2500K - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪993

לוח אם:

[..] ASROCK FATAL1TY P67 PROFESSIONAL - מבצע מטורף עד גמר המלאי ! - זמין במלאי ₪766

זיכרון:

[..] TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 - לרוכשי מחשב חדש ! ₪95

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪853

כמות:2

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-22NS90 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114

ספק כוח:

[..] HEC COUGAR "A" 660W - RETAIL ₪411

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KATANA III - FOR INTEL ONLY ₪135

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE 1TB SATA3 - זמין במלאי ₪636

דיסק קשיח 2:

CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 64GB - זמין במלאי ₪535

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪84

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪6649

שלום לכל חברי הפורם,

ראשית, ברצוני להתנצל מראש על "ההקפצה" של אשכול זה (חודש וקצת לא הגבתי), בשל כך אשר שהייתי באשפוז בבית חולים מזה חודש ולא יכולתי להגיב בפורום, לא פתחתי אשכול חדש בגלל כל המידע ונתונים אשר נמצאים באשכול זה.

השאלה שלי היא: האם מזה חודש ימים המפרט הנ"ל עדיין רלוונטי ? או יש כל שינוי אשר הייתם ממליצים עליו במפרט (עד 8,000 ש"ח).

תודה מראש.

פורסם

היום כבר כדאי לחכות לכרטיסי המסך החדשים שמושקים בימים אלה.

פורסם
  • מחבר

מצויין!!! ... אז כל מה שאני צריך זה להמתין לכרטיסי המסך החדשים, מתי הם מושקים בארץ ? (אפשר לקנות בארץ)

יש לך קישור לכרטיסים החדשים אני מעוניין לקרוא עליהם ?

פורסם
  • מחבר

גיל תודה רבה לך על מהירות התגובות,

לפי המפרט הנוכחי שלי בעל 2 כרטיסים מסוג -

SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5

- RETAIL

האם להמתין לכרטיסים החדשים ? כלומר- האם עם יציאת הכרטיסים החדשים יהיה כרטיס או שילוב של 2 כרטיסים (כמו עכשו) אשר יותר כדאי בשבילי למפרט ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים