עבור לתוכן

המלצה לראוטר ונגזרותיו

Featured Replies

פורסם

אהלן,

לקראת סיום השיפוצים בביתי, אני מעוניין לשדרג את הרשת הביתית.

כרגע המחשב האישי שלי מחובר ישירות למודם/ראוטר משולב של בזק (ROTAL RTA 1025). התצורה הנוכחית לא תספיק לאחר השיפוץ

מאחר ויהיה מדובר במעבר לעבודה בשני קומות.

ישנם עוד 2 תחנות שמחוברות בחיבור אלחוטי בצורה קבועה.

מדי פעם, נוספות עוד מספר תחנות (2 מכשירים סלולריים, מחשב נייד נוסף).

אני מחפש מכשיר שעדיף שיהיה משולב מודם, באם לא, האם המכשיר הנוכחי מספיק? (רק על מנת לספק חיבור לאינטרנט)

קראתי ביקורות נפלאות על הE4200 של לינקסיס, בייחוד עם שינוי קושחה.

אני מבין שהוא אינו משמש כתור מודם, לכן אשמח אם תאירו את עייני, באשר האופציות הזמינות בארצנו.

הרצון שלי- או מכשיר משולב אחד, או מכשיר אחד שאחראי רק על חיבור לאינטרנט+ ראוטר רציני שדרכו אנהל את כל ההגדרות.

התקציב שלי הוא 1K. עדיפות למכשיר שייתן לי הכי הרבה אופציות לניהול מתקדם, לגבי פיצ'רים - כמה שיותר, יותר טוב.

אני גם ככה מתכנן לבצע בו ניסויים.

פורסם

עדיף שתיקח מבזק מודם עצמאי ותלך על הראוטר העדיף עליך. כל מכשיר משולב יהיה נחות יותר מראוטר עצמאי.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני זוכר, מודם זה חיבור ע"י חייגן, ולא חיבור קבוע (שמתקבל בנתב משולב מודם).

או שאני מפספס משהו?

בינתיים סימנתי לעצמי את Draytek Vigor 2130n

פורסם

אתה מפספס - במקרה שיש לך מודם עצמאי ונתב, הנתב מבצע את החיוג באופן אוטומטי - אין צורך בשום חייגן על המחשב. דרך אגב, הנתב שבחרת - יקר, אבל טוב מאוד.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אם כך, האם הנתב הנוכחי (ROTAL) יעשה את המוטל עליו (חיבור לWAN) או שעדיף מודם כתור מכשיר בלעדי?

להשתמש בROTAL כתור מודם נראה לי מיותר. וגם יצור אי סדר, אני אישית חושב שעדיף מודם+נתב חיצוני טוב.

גם על מנת לשמור על הסדר בדברים וגם כדי לפשט ניהול ופתרון בעיות.

דעתך? (אני מתייחס בשנית להודעתך הראשונה,אני מתלבט, ומעוניין לגבש דעה סופית)

עריכה:

משיחה שערכתי עם בזק היום, אצטרך לשלם על "שינמוך" למודם. אינני מעוניין כרגע באופציה זו.

אאלץ להשתמש בROTAL כתור מודם (לפחות בינתיים), בשילוב עם הVIGOR.

במקום לרכוש עוד AP, האם אוכל להשתמש בROTAL כתור מודם+AP? (כאשר כל הניהול מתבצע דרך הVIGOR)

פורסם

לא. את ה-ROTAL תצטרך להפוך למודם בלבד (כלומר ל-BRIDGE) ואז ה-DRAYTEK יהיה הנתב המרכזי של הבית. מוזר לי שבזק רוצים כסף בשביל זה - דרך אגב כמה?

פורסם
  • מחבר

כששאלתי את הנציג בטלפון על החלפת נתב במודם, התשובה הישירה שנתקבלה "אתה לא יכול".

כששאלתי לפשר התשובה (המפגרת אם יורשה לי להוסיף), הם טרחו להסביר שהחלפה ישירה אי אפשר לבצע (נתב כנגד מודם),

ואילו האופציה היחידה הזמינה בפניי היא רכישה נפרדת של מודם דרך בזק סטור. (בסופו של דבר, מבחינתי אני משלם על "שינמוך")

אישית עדיין לא התקשרתי לבזק סטור לברר מחירים, משום שאני מעוניין לגבש דעה בצורה אבסולוטית לגבי המשך עבודה עם הROTAL.

פורסם
  • מחבר

טוב, יצרתי קשר עם אחד הסניפים של בזק סטור.

הנציגה טוענת שהם מוכרים אך ורק את הBaudTec 1 PORT ETH במחיר של 399 ש"ח.

לעומת זאת כששוחחתי עם נציג בזק בצהריים הוא אמר שיש להם 2 מודמים:

BaudTec 1 PORT ETH

D-Link DSL 2500U

יכול להיות להיות שהנציג מבזק לא הייה מעודכן (נציג תמיכה).

לאחר השיחה עם נציגת בזק סטור הרצתי חיפוש ומצאתי את הDLINK באיזור ה120 ש"ח (זאפ).

השאלה, מה מבין ה2 האלו יותר איכותי?

פורסם
  • מחבר

הדילמה עדיין עומדת בעינה, אשמח להכוונה.

פורסם

בתור מודמים שניהם טובים - לך על מה שזמין/זול.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בוקר טוב, סיבת ההקפצה היא שרכשתי אותו בסוף ורציתי לספק חוות דעת.

רכשתי את הנתב DrayTek 2130N בנוסף רכשתי מודם DrayTek Vigor120. כאשר הנתב נמצא באותה רמה עם הCisco WRVS4400N.

במהלך הסופ"ש ביצעתי את המעבר מהROTAL RTA 1025. בהתחלה, הנתב סירב לזהות את המודם. גלישה הצלחתי לקבל ישירות מהמודם שגם הוא כולל המון אופציות שבלבלו אותי בהתחלה. לאחר כשעה של התעסקות עם ההגדרות החלטתי לחבר את הנתב הישן במצב BRIDGE ולראות שאני מצליח להפעיל אותו, הנתב זיהה אותו והצלחתי לקבל גישה לWAN דרך הנתב. למחרת בבוקר (שבת) שוב לא הייתה לי גישה לWAN. הבעיה נפתרה (שכחתי להעביר את הפקס לשקע המתאים, כי הוא הועבר לחדר אחר) טוב, קיבלתי סנכרון מלא, ואין ניתוקים. לאחר שסוף סוף הבנתי איך להעביר את המודם למצב BRIDGE הנתב עדיין לא זיהה אותו. (בערב שישי הנתב לא זיהה אותו, ונורית הWAN לא דלקה, אבל קיבלתי גישה לWAN, סוג של מצב ביניים לא מובן) למחרת התחלתי כבר ממש להתייאש ולהתעצבן, אז עשיתי הפסקה של קפה+סיגריה, לאחר שחזרתי הכל סונכרן! הנתב זיהה את המודם ושלט עליו! התהליך ככל הנראה אמור לקחת מספר דקות לסנכרון ראשוני. רק שזה תהליך "שקוף", ואין סממנים המעידים על כך. לאחר מכן, הכל פעל בצורה חלקה, הלאגים שחוויתי במשחקי רשת (כמה ספציפיים) נעלמו לגמרי.

כאשר אני מחובר לNGN בחיבור 15M+חבילת גיימר. (גם עם הנתב הקודם, והכל הייה מוגדר פיקס) התקנת הרשת האלחוטית נוחה מאוד, ויש אופציה לביצוע חיבור ב2 פרוטוקולים בבת אחת. לדוגמה, WPA2+WPA, רוב המחשבים בבית חדשים ותומכים בWPA2, אבל המחשב של אבא שלי ישן יותר ותומך רק בWPA, אז זו אופציה מצוינת (כל תחנה מוצפנת בפרוטוקול שהיא מסוגלת). פיצ'ר שאהבתי במיוחד, ברגע שתחנה מתחברת בפעם הראשונה לנתב, אוטומטית כתובת הMAC משוייכת לIP שהיא קיבלה לראשונה (אין צורך להגדיר ידנית למרות שניתן, נוח כדי לעשות PORT FORWARDING בהמשך) בקומה התחתונה למרות שהקליטה הייתה גרועה, הכל עבד במהירות גבוהה (לא הרגשתי שינוי לעומת חיבור 1G ישיר לנתב) בכל זאת התקנתי נקודת גישה שעבדה בתצורת REPEATER, כדי לכסות את כל האיזור, ה-Edimax EW7416APn.

סה"כ מוצרים איכותיים מאוד, עדכוני קושחה מעודכנים בתדירות גבוהה באתר החברה (כן, הספקתי כבר לשדרג את הקושחה של הנתב). ואני מאוד שמח על הרכישה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים