עבור לתוכן

NO-IP - DNS בהגדרות ראוטר \ ובעיות DNS באינטרנט - 'אינטרנט נופל'

Featured Replies

פורסם

פתחתי חשבון ב NO-IP, פתחתי פורט 80, הגדרתי DNS והכל עם התוכנה שלהם במחשב (שמרעננת את האייפי שמקבל המחשב ומעדכנת אותו לכתובת שיצרתי דרך NO-IP).

עכשיו אני רוצה לחבר ממיר חיצוני (של מערכת סולארית) ישירות לראוטר, משמע התוכנה של הDNS לא רלוונטית פה כי זה לא מחשב.

אני יכול להשתמש בכתובת NO-IP שיצרתי כדי להתחבר לאיי-פי שנותן הראוטר (איי פי משתנה כמובן בכל הפעלה מחדש) ע"י הגדרה כלשהי במאפיינים של הראוטר?

אשמח לתשובות, הראוטר שלי D-Link 2760U

תודה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי רק להיות בטוח,

בהגדרות ראוטר אני מוסיף את הכתובת שיצרתי בNo-ip תחת לשונית Dynamic DNS וזהו ?

כי אני רואה שיש שם אפשרות רק לDynDNS או ל TZO, שניהם שירותים בתשלום..... אין אפשרות לעשות את זה עם no-ip ? או שירותים אחרים???

\\ עושה רושם שזה לא אפשרי בראוטר הזה.

מישהו מכיר ראוטר מומלץ שתומך בתקן N שאין לו הגבלה להגדרת כל סוג שירות של DDNS ?

פורסם

אין נתב שתומך בכל שירות DDNS שקיים. יש נתבים שתומכים ביותר שירותים מהסוג הזה. ה-1043 של TP-LINK תומך ב-NO-IP ולמיטב זכרוני גם ה-655 של DLINK.

פורסם
  • מחבר

לא מחייב דווקא שיתמכו בכל שירות, חשבתי שדווקא רוב הראוטרים מאפשרים לך ידנית להכניס את הכתובת של השירות עם או בלי השירותים המובנים שהם דחפו לראוטר.

על כל פנים תודה, אני אבדוק את הדגם הזה של ה-TP LINK.

דווקא מצאתי שירות DDNS ש"עוקף" את הרישום בDYNDNS, שכידוע הוא כבר לא בחינם אלא בתשלום.

באתר dlinkddns.com אפשר להירשם וזה מקביל לאותו שירות בDYNDNS, רק שכאן זה בחינם.

כמובן שצריך ראוטר של D-Link אבל עושה רושם שזה עושה את העבודה גם כן.

בכל אופן שאלה - כשאני מכניס ברשת הביתית את הכתובת שיצרתי בשירות xxxxx.dlinkddns.com הוא כמובן נכנס להגדרות ראוטר.

שמתי לב שמדי פעם אני מקבל הודעת שגיאת DNS כשאני גולש באינטרנט, לסירוגין אין משהו קבוע, יכול ל'היתקע' לכמה דקות ולפעמים לכמה שניות שהדפדפן לא מגיב....

למה זה קורה וממה זה נגרם?

ואיך אפשר לפתור את זה?

שוב תודה!

פורסם

אין נתב שתומך בכל שירות DDNS שקיים. יש נתבים שתומכים ביותר שירותים מהסוג הזה. ה-1043 של TP-LINK תומך ב-NO-IP ולמיטב זכרוני גם ה-655 של DLINK.

לא רק ה -1043 תומך בזה גם ה-841/941

פורסם
  • מחבר

על הכיפאק תודה!

יש למישהו עצה לגבי ה'נפילות אינטרנט' שאני חווה במחשב ספציפי - הודעות שגיאה DNS כמו שציינתי מקודם?

למה זה קורה?? זה ממש משגע אותי! כל כמה דקות האינטרנט כאילו נופל ולא מגיב וחוזר אחרי איזה דקה שתיים.....אי אפשר לעבוד ככה!

אשמח לפיתרון

פורסם

הבחירה בלפתוח את פורט 80 לא ממש מומלצת. האם ניתן להשתמש בפורט אחד? אם כן, תשתמש בפורט שאינו 80.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק, באמת הפתיחת פורט 80 נעשתה למחשב הספציפי הזה...

לא ידעתי שפתיחת הפורט הזה בעייתית.

השאלה איזה עוד פורטים אפשר להשתמש כדי לגשת למחשב מרחוק דרך הכתובת DNS ?

פורסם

כל פורט גבוה יעשה את העבודה, רק קח בחשבון שאתה צריך להגדיר את הגישה בפורט על המחשב,

דוגמא לפורט למשל 8080

פורסם
  • מחבר

אוקיי ניסיתי את זה,

המחשב עדיין קיבל הודעות שגיאת DNS, מחקתי את הפורט 80 ואח"כ את 8080 מהport forward.

גם אחרי ביצוע ריסט לראוטר עדיין מתקבלת מדי פעם הודעת השגיאה.

זאת ההודעה:

לא ניתן למצוא את השרת ב-xxxxxx, מכיוון שחיפוש ה-DNS נכשל. DNS הוא שירות האינטרנט שמתרגם את שם האתר לכתובת האינטרנט שלו. שגיאה זו נגרמת לרוב כאשר אין חיבור לאינטרנט או בשל תצורת רשת שגויה. היא יכולה גם להיגרם עקב שרת DNS שאינו מגיב או כאשר חומת אש מונעת את הגישה של Google Chrome לרשת.

מה עוד זה יכול להיות?

זה קורה רק במחשב אחד

\\ עושה רושם שהמחשב לא הבעייתי,

כל שאר הדברים שמתחברים לרשת מהמחשב עובדים בלי שום בעיה, רק הכרום דפוק

גם ביטול האפשרות בהגדרות שלו לא שינה כלום

דפדפן מחורבן, לפני שנה בערך הייתי עם הפיירפוקס עד שעדכון לגרסה החדשה יותר שלהם היתה כל כך איטית שהעפתי אותו

כרגע נראה לי אני אלך על אקספלורר 9, יש המלצה לדפדפן אחר שהוא לא כרום?

[מזל שאני עושה קופי-פייסט, הדפדפן הזה באמת המיץ של הזבל]

פורסם

בקשר לניתוקים מהאינטרנט, תנסה בזמן ה"נפילה" לבצע פינג לאיי פי באינטרנט - כל אתר יעשה את העבודה

ובמידה ועובר תגדיר את הדיאנאס של הספקית שלך בכרטיס רשת המקומי

אגב דפדפן אצלי פיירפוקס מאז שאני זוכר את עצמי אז אני משוחד, כל דבר אחר לא נלקח בחשבון

פורסם
  • מחבר

בדקתי פינג, זה לא עובד.

רושם הודעה ping request could not find host.......

רק כשזה חוזר לעבוד אז גם אפשר לעשות פינג....

מוזר, מה יכולה להיות הבעיה אם הסרתי את פורט 80 ... ?

\\ אולי בגלל שהגדרתי בראוטר שהמחשב יקבל כל הזמן את אותה כתובת?

פורסם

ציינת מקודם שמכשירים אחרים ברשת כן מקבלים גישה בזמן הניתוק של המחשב, האם זאת עדיין התופעה ? זה שאלה ראשונה שאתה חייב לוודא שוב

שניה: תבדוק בזמן הניתוק גישה לראוטר גם על ידי פינג וגם על ידי גישה לממשק דרך הדפדפן,

שלישית במידה ונכנסת לנתב תבדוק אם בטעות האיי פי שהקצת למחשב לא ניתן למכשיר אחר ברשת מה שיכול לגרום להתנגשות כתובות

אפשר להמשיך ולנסות לדבג גם ברמת המחשב כמו להסיר תוכנות שיכולות לגרום וכו וכו... תמיכה זה לא הצד החזק שלי אבל אני הייתי מרסט את הראוטר לברירת מחדל ומנסה כמה ימים על יבש כלומר בלי הקצאות סטטיות או הפניות של פורטים קריטיים

פורסם
  • מחבר

כן ווידאתי את זה מספר פעמים, בזמן שבמחשב לא היתה גישה לאינטרנט לא נרשמה אותה תופעה במכשירים אחרים שגלשו בלי כל בעיה באינטרנט.

ניסיתי גם פינג וגם גישה לכתובת של הראוטר, שניהם לא עלו...

האיי פי שנתתי למחשב 'רחוק' משאר המכשירים שמתחברים בו זמנית (יעני המספר שהבאתי לו גבוה)

בכל מקרה מאז שהסרתי את הכתובת איי פי הקבועה למחשב ועשיתי ריסט לא חזרה התופעה ביומיים האחרונים...

נעדכן אם תהיה התפתחות

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים