עבור לתוכן

ראוטר אלחוטי

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני מחפש ראוטר/ראוטר+מודם שיתפקדו כיחידה נפרדת ולא יחייבו חיבור למחשב, האם יש חיה כזאת?

אם כן:

תקציב : 300-400 ש"ח

אני מעוניין בראוטר אלחוטי איכותי,עמיד בעומס, עד 6-7 אנשים שגולשים עליו בו זמנית

מהירות 12-15MB.

תודה ויום טוב

פורסם

מה זאת אומרת "לא יחייבו חיבור למחשב"?

איזה ראוטר כן מחייב חיבור למחשב?

זה המחשב שחייב להתחבר לראוטר (חוטית, או אלחוטית) כדי לקבל גישה לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני יודע ראוטר דורש חיבור למודם והמודם דורש חיבור למחשב.

אני שואל מפני שאני מעוניין להניח את הראוטר בסלון בשביל קליטה טובה יותר בכל החדרים.

פורסם

מודם לא דורש חיבור למחשב

פורסם
  • מחבר

תודה שוקו, לא ידעתי את זה.

אז כל מודם ניתן לחבר לתשתית?

פורסם

בוא נעשה לך קצת סדר בראש.

זה הולך ככה:

תשתית --> מודם --> ראוטר --> הרבה צרכנים

כאשר מודם וראוטר יכולים להיות משולבים באותו מכשיר, למרות שלרוב זה לא המצב ואין סיבה שזה יהיה המצב.

הצרכנים זה מחשבים נייחים או ניידים, סמארטפונים, או כל ציוד אחר בעל ממשק רשת. צרכנים יכולים להתחבר חוטית או אלחוטית. כל ראוטר היום תומך גם וגם. אפשר שכולם יחוברו חוטית או כולם אלחוטית או כל שילוב של השניים.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התשובות.

אולם אני לא בטוח שהבנתם את שאלתי, אני מודע לכך שמחשבים וסמארטפונים יכולים להתחבר אלחוטית/חוטית לראוטר.

השאלה שלי האם מודם מחייב חיבור לפחות למחשב אחד? או שהמודם יכול פשוט להתחבר לתשתית ולחשמל וזהו...?

הרגע דיברתי עם נציג הוא שטוען שמודם חייב להיות מחובר למחשב ואליו מחברים את הראוטר - משמע חייב להיות חיבור קווי אחד לפחות למודם-ראוטר.

מקווה שהבהרתי את עצמי.

תודה.

פורסם

הנציג שדיברת איתו לא מבין מהחיים שלו. או שאתה לא הבנת את מה שהוא אמר.

מודם לא מחובר למחשב בכלל. רק לראוטר.

לא חייב אף חיבור קווי לראוטר. כמה פעמים צריך לחזור על זה?

מה שכן, כשאתה בא לקנפג דברים כמו שם הרשת האלחוטית, אבטחה ברשת האלחוטית וכו', מומלץ להיות מחובר קווית אליו. משום שאם תעשה טעות (נגיד בהגדרת הסיסמא), תאבד כל קשר אלחוטי עם הראוטר שלך עד שלא תגדיר הגדרות מתאימות במחשב שדרכו אתה מקנפג.

פורסם

הי, אף ראוטר אינו מחייב חיבור למחשב.

אתה מחבר את כבל האינטרנט של הספקית שלך אל המודם. את המודם אתה מחבר לראוטר, והוא משדר לרדיוס מוגדר בהתאם לעוצמת השידור שלו (תלוי כמה DBI יש לו). הפתרון של מודם+ראוטר מובנים יחד לא קשור ולא מחייב חיבור למחשב. שאלת החיבור היא עניין אחר ואתה יכול להתחבר בדרך אלחוטית ללא בעיה. בגלל שאתה מחפש ראוטר ל-6-7 אנשים שגולשים במקביל, כדאי לחפש ראוטר של 300mb ועם לפחות 3DBI.

מקווה שעזרתי,

אורי, נציג קבוצת ח.י.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים