עבור לתוכן

הגדלת מחיצת WINDOWS בכונן הקשיח

Featured Replies

פורסם

לפני שנתיים וחצי כשקניתי את המחשב הקצתי 50GB מהכונן הקשיח כמחיצת מערכת. בזמנו זה נראה לי גודל סביר, בפועל כבר שנה שאני נחנק בכונן C... המחיצה התמלאה ואני נאלץ בכל פעם להסיר התקנה של תוכנות, לנקות קבצים זמניים ולהזיז הכל למחיצה השניה - שם יש לי עוד הרבה מקום.

עשיתי קצת גוגל והופתעתי לגלות שאין פתרון קל ופשוט לעניין הזה. בגלל שזו מחיצת SYSTEM זה בעייתי, וכל הפתרונות שמצאתי כללו בשלב מסויים מחשב שלא מצליח לעלות והתקנה מחודשת של windows עם repair. אני לא מאמין שמיקרוסופט לא חשבו על העניין הזה והוציאו איזה פתרון נוח... האם יש דרך קצת פחות מסוכנת וקצת יותר ידידותית לעשות את זה? כזו שלא תגרום לי לקריסות שונות אח"כ?

מפרט המחשב:

מעבד: Intel Pentium Dual-Core E5200

לוח אם: Gigabyte GA-G31M-S2C

זיכרון: KINGSTON DDR II 4GB 800MHz PC6400

כרטיס מסך: TwinTech GeForce GT430 1GB GDDR3 128Bit

כונן קשיח: Western Digital WD5000AACS 500GB SATA II 16MB 3.0 GB/s 7200 RPM

צורב: ASUS DRW-22B1LT B+W SATA DVD-RW DL Super Multi X22 Light Scribe

כונן בלו ריי: Lite-on IHOS104-06

ספק כוח: Thermaltake 450W Active PFC

מארז: CoolerMaster Elite 335

מערכת הפעלה: Windows7 32BIT

פורסם

ניהול המחשב-> ניהול דיסקים

שם אתה יכול לשנות את גודל המחיצות. קודם צריך להקטין שטח של מחיצה ואז להקצות אותו למחיצה אחרת

פורסם

לא ידעתי את זה. זה כזה קל?

ניהול מחשב? אתה מתכוון למאפיינים על מחשב, אז ניהול ואז ניהול דיסקים?

פורסם
  • מחבר

ניהול המחשב-> ניהול דיסקים

שם אתה יכול לשנות את גודל המחיצות. קודם צריך להקטין שטח של מחיצה ואז להקצות אותו למחיצה אחרת

זה הדבר הראשון שעשיתי כמובן... הקטנתי את המחיצה הקיימת, הכנתי שטח לא מוקצה - אבל לא היתה שום אפשרות לצרף אותו למחיצה C. בגוגל קראתי שבגלל שזו מחיצת מערכת של WINDOWS זה לא אפשרי להגדיל אותה (וגם, שהשטח המוגדל חייב להיות רצוף - מייד כשהיא מסתיימת).

הלוואי וזה היה כ"כ קל...

פורסם

לא אפשר דרך חלונות ולא בגלל C זה המערכת.

רק אם תוכנה חיצוני - למשל GPARTED

http://gparted.sourceforge.net/download.php

ושטח פנוי צריך להיות צמוד למחיצה שאתה מגדיל בסוף שלו !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים