עבור לתוכן

עיכוב בין סיום מסך ה-POST לבין תחילת עליית WINDOWS - למה ואיך נפטרים ממנו ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

יש שאלה שמאד מטרידה אותי.

היה לי מחשב עם WIN XP שהיה עולה מאד לאט. מהדלקת המחשב ועד שסיימו לעלות כל ה SERVICES והתוכנות שעולות ב-STARTUP היה לוקח איזה 5-7 דקות (המחשב היה כבר מאד מזובל עם המון תוכנות שהותקנו, הוסרו והותקנו).

לאחרונה החלפתי מחשב והחלטתי שיותר זה לא יכול להיות (אני מרכיב את המחשבים שלי בעצמי). אז קניתי SSD וביצעתי עליו חלוקה כך ש- 18.6GB ממנו מוקדש ל- smart response cache ואילו כל השאר יהיה למערכת ההפעלה + התוכנות שעולות ב-STARTUP, כל זאת כדי שהאיתחול יהיה מהיר.

בהתחלה, לאחר התקנת WINDOWS 7 ULTIMATE הכל היה נהדר. האנימציה של עליית ה-WIN עוד לא הייתה מסתיימת וכבר המחשב היה עולה, מוכן לפעולה. לאחר מכן התקנתי פירוול, אנטיוירוס ו-DROPBOX, כולם על ה-SSD כדי שיעלו מהר. אחר כך המשכתי להתקין כל מיני תוכנות רגילות שאינן SERVICES ואינן עולות ב-STARTUP, אבל הן היו על כונן D, שהוא HDD רגיל.

מה שקורה עכשיו הוא כזה:

1. מסך POST במשך שניה או שתיים.

2. מסך של ה-RAID במשך עוד ארבע-חמש שניות.

3. מסך שאומר "starting operating system" ולאחר מכן נקודות... ונקודות... ונקודות ואז עוברים למסך של WINDOWS IS STARTING. כל הסיפור איזה דקה או שתיים. זה לא היה קורה מייד לאחר התקנת מערכת ההפעלה.

4. תוך 3 שניות המערכת עולה ומוכנה לפעולה.

כלומר, מה שמעכב אותי הוא לפני תחילת ה-WIN בכלל (שלב 3) !!! וזה משהו שלא היה קיים בכלל לאחר ההתקנה הראשונית של WIN.

איך אני יכול לשלוט בזה בכלל ? איך אני יכול לדעת איזו תוכנה/דרייבר מעכב את השלב הזה ? קניתי SSD כדי להאיץ את העליה ובסוף זה מתעכב על משהו אחר.

פורסם

אני מעריך שהSMART RESPONSE גורם לזה. בשביל מה אתה צריך אותו אם ממילא אתה משתמש בכונן לדברים שדורשים מהירות? בקשר לאנימציה של הWINDOWS - זה תקין, גם אצלי התקנת התוכנות הרלוונטיות גרמה לעיכוב קל.

פורסם

לבדוק בביוס שלא מוגדר בוט מה LAN לפני בוא מקשיח.

פורסם
  • מחבר

בחרתי להתקין גם SMART RESPONSE כי זה לכאורה להנות מכל העולמות.

ה-SSD שלי לא גדול במיוחד ואז יש שלוש אופציות:

(בואו נניח שמהירות ריצה מ-SSD היא 10 ומהירות ריצה מ-HDD היא 1)

1. להתקין על ה-SSD מערכת הפעלה ועוד כמה תוכנות. אלו ירוצו במהירות 10, אבל כל השאר שרץ מה-HDD יהיה איטי כרגיל - 1.

2. להשתמש ב-SSD רק ל-SMART RESPONSE ואז התוכנות שמשתמשים בהן הכי הרבה ירוצו במהירות 7.

3. לחלק את ה-SSD כמו שעשיתי ואז מערכת ההפעלה+כמה תוכנות ירוצו במהירות 10 והשאר ירוץ במהירות 7.

אופציה 3 נראתה לי הכי טובה כי היא נהנית משני העולמות. גם תוכנות שאינן מותקנות על ה-SSD רצות לי מהר. מעניין אם באמת זה מה שמאיט לי את העליה (קשה לי להאמין כי גם התוכנה והדרייברים של ה-SMART RESPONSE רצים מה-SSD).

פורסם

אני חושב (לא בטוח) שהSMART RESPONSE משתמש בגרסה כלשהיא של RAID והאבחון של המערך הזה הוא שמעכב את העליה. אני אישית פשוט התקנתי את כל התוכנות החשובות ומערכת ההפעלה + משחק או שניים כבדים על הSSD והשאר על ההרדיסק ולא מרגיש איטיות כלשהי.

פורסם
  • מחבר

אכן SMART RESPONSE מבצע RAID.

אני אנסה לבדוק יותר לעומק בפורומים אם זה יכול לעשות את העיכוב הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים