עבור לתוכן

איך נוצר העולם?

איך נוצר העולם? 702 הצבעות

1. 1. איך נוצר העולם?

• המפץ הגדול
    • הקדוש ברוך הוא ברא אותו
    • שילוב בין איזשהו כוח עליון לאבולוציה
    • אחר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מבוא ל-אין-אלוהים-,-לפחות-לא-את-זה-שמוזכר-בתנ"ך:

1. מעבר למה שכתוב בספר שמן שמכונה תנ"ך, אין שום בסיס לקיומו של אלוהים.

2. התנ"ך נכתב ע"י בני אדם שיכול להיות שבמדבר ב40 מעלות צלסיוס סבלו מהזיות; או משהו...

מזה ניתן ניתן להסיק שגם אם קיים אלוהים כלשהוא, הסיכוי שהוא האלוהים שכתוב עליו בתנ"ך זהה לסיכוי שמחר נקום בבוקר לראות פילים ורודים מעופפים מעלינו ומורידים גשם של עותקי D00M3 מקוריים.

עריכה:

מחקתי כמה שטויות שכתבתי. זה מה שקורה כשאתה כותב ב2 בלילה אחרי יום עמוס והדברים בראש שלך מתבלבלים ; מה שגורם לבערך מה שאני רציתי להגיד, בסדר מילים אחר... :-\

• תגובות 108
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מזה לכפות על מישהו משהו שהוא מאמין בו... אם הוא מאמין בו אז זה מרצונו ובהסכמה, אין פה כפייה.

ברית מילה עוברים גם המון המון נוצרים רק שתדע וגם אם ההורים שלך לא רצו לעשות לך הם לא חייבים זה עניין של מסורת, אתה לא רוצה אל תעשה את זה לילדים שלך... והתנ"ך לא נכתב במדבר ואי אפשר לכתוב תחת הזיות.

על איזה מראה אתה מדבר של נשים וגברים ?

ה' שמוזכר בתנ"ך לא מוזכר כשום דבר שאתה יכול לחשוב עליו.

הוא מוזכר רק כמילה.

ואם היית יודע קצת על נצרות לא היית מדבר, אין לך מושג על העקרון של זה ואם גם היית חכם היית יודע שרוב המדינות המערביות הן אמנם נוצריות אבל חילוניות מאוד ורוב האנשים רק שומרים על מסורת פחות או יותר.

לא הייתי קורה לדת שמאמינה באיזה יהודי שהרומאים צלבו כמשיח ושליח האלוהים והאדם הקדוש ביותר... ואמא שלו גם קדושה - לא הייתי קורה לדת כזאת מודרנית או מתקדמת... זה דיי פרמיטיבי לתפישתך, חוץ מזה, ראית איך האפיפיור מתלבש ? איך הכמרים מתלבשים ? איך נוצרים פרנסיסקנים מתלבשים ? אתה יודע מזה נזירים ? לא להזדיין נראה לי מחזיר את האנושות לאדם וחווה לא מאות שנים אחורה.

ללכת לכומר להגיד לו עשית ככה וככה וככה לא בסדר ואז הכל יסלח נראה לך משהו נורמאלי ?

רק שתדע שהדת היהודית מתבססת על ההלכה והפרושים של חז"ל, אלוהים לא אומר בתורה אל תדליק חשמל ביום שבת או אל תסע לטיול בפארק עם אופניים.

ועוד מליון דברים אחרים.

אולי הוא אומר את זה, אבל זה רק אם אתה מאמין בכל מה שחז"ל פירשו.

רק רציתי קצת לסדר את הדברים ה"לא חכמים" שכתבת וגם לציין שאין ממש קשר לדיון איך נוצר העולם.

פורסם

זה שנוצרים עוברים ברית מילה זה לא בגלל שהם חייבים אלה בגלל שהם מאמינים שזה בריא (O_o)- זאת אומרת מונע מחלות מסויימות.

אני מאמינים שיש אנשים שאוהבים להתלבש כמו הדתיים שלנו ולגדל זקן בלי קשר לאמונה, SO?

הספר אולי לא נכתב במדבר, אבל צריך מישהו שצריך יספר אותו, וצריך מישהו שהיה בין השאר ב______ (השלם)

איזה מראה?

שנשים מתלבשות (פחות או יותר) כמו נשים מוסלמיות, וגברים מתלבשים במיליון ואחד שכבות של בגדים ומגדלים זקן ארוך (ולא מטופח).

אני לא דיברתי על המראה של אלוהים, אלה שזה דווקא אותו אלוהים שכתוב בתנ"ך ולא אללה, או בודדה או סתם כוח עליון.

וזה שהמדינות הנוצריות, שם הרוב שומרים רק על קצת מסורת ולא מאמינים "כבדים" ; אני אישית לא רואה שום דבר רע בזה.

וגם אצלנו יש קצת מאמינים אמיתיים שמקיימים את כל המצוות כמו "לא להחיות מכשפה" או "מצווה עבודה עבד כנעני לעולם" או "לא לחון או לרחם על עובד אלילים" או " לא לכשף" או "לא לגור מהריגת נביא שקר" (מתוך תרי"ג מצוות, לרשימה המלאה: http://www.hofesh.org.il/articles/halacha/taryag.html).

בקשר ללבוש של האפיפיור, של הנזירים, של הכמרים ושאר הדרעק, הרבים שלנו לא מתלבשים וניראים יותר טוב.

חוץ מזה, יש גם כאלה שמקעקעים את כל הגוף ועושים פיסינג בכל מקום אפשרי, ויש כאלה שחולמים לעשות פיגוע התאבדות, ויש עוד מיליון ואחד מוזרים אחרים שיש ביחידים. אפשר לחשוב שיש כל כך הרבה נוצרים קיצוניים; חוץ מזה, אותם הדת לא מכריחה לעשות את מה שהם עושים. זה מרצונם החופשי...

וזה שהתנ"ך מבוסס על מה שחבורת "כמים" אמרו (בזמן שחכמים בארצות אחרות היתעסקו במתמטיקה ודברים אמיתיים) זה הופף את הדת לעוד יותר פרימיטיבית.

ואתה עדיין מתעלם מהנקודה הכי חשובה: אין שום בסיס לאמונה חוץ מהתנ"ך.

ואני יודע שזה לא ממש קשור לתראד, אבל אותי מעצבן שיש אנשים שעל כל דבר אומרים "אלוהים"....

פורסם

יש לי משפט אחד להגיד לך.

קראת פעם גמרא שאתה מקשקש ככה?

המון, אבל המון ידע מתמטי (גם טריגו) נמצא שם.

אתה לא יודע כמה זיבולי שכל תיאולוגיים אתה זורק פה

ואם מדברים על דתות מודרניות... אין פשוט דבר כזה,

(וכולם אגב העתיקו מהיהדות)

בנצרות יש עבודת אלילים שהשתמרה מימי קדם ( אחרי הכל, הם עדיין מתפללים לפסל)

באיסלאם, שהיא דת קרובה ליהדות, יש דברים טובים, רק חבל שהקיצוניים שלהם עשו מה שעשו והפכו את הדת הזאת למאוסה ברחבי העולם.

ופרימיטיבית לגמרי.

הדת אגב שיש בה הכי הרבה חוכמה זאת היהדות, מה שעשו ממנה החרדים זה סיפור אחר, המיסחור של הדת זה דבר פסול

(וזה מה שעשו הנוצרים שאתה מהלל פה, על מיסיונרים לא שמעת?, כפיה: על האיוויזיציה של ספרד שמעת?)

אני לא בנאדם דתי, אפילו לא בגרוש, כל הזמן יש לי ויכוחים עם דתיים, אבל אני לא מזלזל ביופי של הזת המקורית, לא החרדית.

פורסם

ורק משהו קטן לאלו שאומרים : "אנחנו עם סגולה! אלוהים בחר בנו"

ציטוט מהתנ"ך, שמות י"ט 5 "ועתה אם שמוע תשמעו בקולי ושמרתם את בריתי והייתם לי סגולה מכל העמים כי לי כל הארץ"

או במילים אחרות, אם (!) תשמרו על מצוותי ועל בריתי איתכם (10 הדיברות+שמירת מצוות) רק אז תיהיה עם סגולה.

צר לי אבל לא חילונים ולא חרדים זכאים להיות עם סגולה.

ולכו תדעו, יכול להיות שאותו אלוהים, אל יחיד. פנה לעמים רבים בחיפוש אחר עם סגולה, פשוט עמים אלו נעלמו במהלך השנים או אולי לא טרחו לשמר את ההיסטוריה שלהם או אפילו במהלך מלחמות נהרסו שרידי ההיסטוריה שלהם לחלוטין. ולכן התנ"ך היהודי הוא היחיד שמדבר על אלוהים.

ובכלל, הדבר הכי הגיוני בנוגע לאלוהים, זה שהוא חוצן. איש שזורק דברים מהשמים מדבר בשפה מקומית ובעל כוח בלתי מוגבל.

פורסם

ממש... טוב עזבו ת'יהדות, מי שמאמין בה' וביהדות מאמין שה' ברא את העולם וזהו... אין טעם לזרוק פה כל מיני השארות לא הגיוניות שאתם בכלל לא יכולים לבסס על מה ה' אמר ומה הוא עשה ומה הוא אולי עשה, מי זה ומזה...

לך תגיד לאדם מאמין אין ה'... האמונה בדת ובה' היא דבר כל כך מבוסס ומורכב שגם ויכוח של אלף שנים לא ממש ישנה משהו.

נראה לכם שכל מיני "אין ה' כי ככה וככה" יחזירו פה אנשים בשאלה ?

אנשים עושים עבודת מחקר של חיים על דתות ובמיוחד על היהדות אז בטח שילדים בתיכון לא יכלו להעשיר פה בידע על דת.

Move on.

פורסם

אני אתחיל להאמין בה' רק אם בין רגע חיי ישתנו (לטובה כמובן) או שיקרה לי משהו בלתי אפשרי...

פורסם

מבוא ל-אין-אלוהים-,-לפחות-לא-את-זה-שמוזכר-בתנ"ך:

1. מעבר למה שכתוב בספר שמן שמכונה תנ"ך, אין שום בסיס לקיומו של אלוהים.

2. התנ"ך נכתב ע"י בני אדם שיכול להיות שבמדבר ב40 מעלות צלסיוס סבלו מהזיות; או משהו...

מזה ניתן ניתן להסיק שגם אם קיים אלוהים כלשהוא, הסיכוי שהוא האלוהים שכתוב עליו בתנ"ך זהה לסיכוי שמחר נקום בבוקר לראות פילים ורודים מעופפים מעלינו ומורידים גשם של עותקי D00M3 מקוריים.

אבל מה, אני לא מתנגד לאמונה, כל עוד שזה כמו נצרות. לא אמונה פרימיטיבית שכופה על המאמינים לעשות כל מיני דברים מפגרים (למה לעזעזל לגעת בערלה?! למה כפות את המראה המזדיין הזה של [גברים ונשים כאחד]?!).

או במילים אחרות, אני נגד אמונות שמחזירות את האנושות מאות שנים אחורה, כגון : איסלם, יהדות, בודהיזם....

יש משהו בדבריך!!!

פורסם

אני חושב שאין אלוהים בגלל הסיבות האלו:

א) זה פשוט לא נשמע לי הגיוני

ב) האדם המציא את הישות העליונה הזאת, יש סיבות רבות למעשה זה, ואני יודע זאת בבטחה כי ככה ההיסטוריה מספרת - לכל עם קצת מפותח ומגובש היה האל או האלים שלו, וזה רק מוכיח שזה פשוט כנראה טבע האדם, כנראה קל יותר לבן אדם שלא משקיע בדברים יותר מדי מחשבה להאמין שיש ישות עליונה. למה? אין צורך לפרט פה עכשיו.

ולפי מה שאמרתי כבר, כמו שרוב העולם עכשיו מאמין בתאוריה של אל אחד (יהדות, נצרות, איסלאם, יש עוד?), שלפי מה שאמרתי (שוב) היא רק תאוריה שנוצרה מהצורך לגוון ולהיות שונה משאר העמים ובכל זאת להמין בישות עליונה, יכולנו כולנו להאמין עכשיו בתאוריות של האשורים, המצרים, הבבלים, היונים, הרומים וכו' אך כנראה אנשי ישראל ויהודה עשו משהו חכם כשהצליחו לגרום לרוב אנשי העלום (עזבו סינים) להאמין בתאוריה שלהם.

אני מאמין שכל הרעיון של האמונה באלים נכנסה כל כך חזק בשורשים של אנשים, שאפילו בעולם המודרני והמשכיל אי אפשר לגרום לאנשים לחשוב בהיגיון ולא ע"פ אמונות ששיכות להיסטוריה.

אבל אל תבינו אותי לא נכון - ללא האמונה באלים אני לא יודע איפה היינו עכשיו, אחרי הכל יש בתנ"ך כמה וכמה חוקים מוסריים חשובים מאוד, אך אני חושב שאפשר לשמר אותם בעולם המודרני ללא הצורך בספר ישן שנכתב לפני 2000-2500 שנה.

וד"א - את התנ"ך לא כתב איש אחד, אז תפסיקו להגיד סופר ביחיד!

וכל מי שרוצה להגיב - בלי ציטוטים מהתנ"ך ודומיו...

Ran234

פורסם

אמרת בלי לצטט אז אני לא יעשה את זה אבל עם אתה לא יודע על מה אתה מדבר אל תדבר כי אתה מדבר על ריבוי דתות (אתה ועוד כמה לפניך שדיברו ממש בילדותיות) ואיך הגיע למצב כזה שלמשל אנחנו בישראל (או כנען לאותו תקופה) הגענו למסקנה שיש אלוהים ושלנו הוא היחיד, ואיך הגיעו למסקנה דומה אבל שונה גם בבבל או כל מקום אחר (שדרך אגב האיסלאם התחיל מיהודי לכל דבר והערבים לא מכחישים את זה הם מודעים לכך ומאשרים את זה)...

על מגדל בבל שמעת? בכל מקרה שתלמד קצת תנ"ך (ואני לא אומר בהתנשאות) אז תראה שיש קצת יותר דברים ממה שאתה יודע. (דוגמא לא הכי טובה שתגרום לך לפתוח עיניים אבל, המקרה המוכר שבביתי צומח עץ והענפים שלו עברו לבית השכן האם מותר לו לקטוף מפרותיו או לא? אז לפי התנ"ך עם הענפים שלו עברו אז גם השורשים שלו עברו זה אומר שהעץ גודל גם בשטח שלו וזה אומר שמותר לו לקטוף, ורק שתדע שהם בבתי המשפט משתמשים גם בחוק הזה:).

שום דבר לא נאמר בהתנשאות אלה לגרום הבנת רוצה להבין מה טוב :) לא רוצה שתיהיה בריא:).

פורסם

ואתה רוצה להגיד לי שיש קשר בין האל של ישראל לבין האלים של יון ורומא? כי בסך הכול הם האמינו באלים שלהם מבחינה מנטלית בדיוק באותה צורה שאתה מאמין באל שלך. והם תחשוב על זה קצת, כל האמונה הזאת, היא פשוט נועדה להסתיים, כמו כל קודמותיה, וכן, אתה יודע שהיו הרבה אמונות שונות ומגוונות לפני אברהם והאמונה באל אחד , אתה יכול להגיד לי מאיפה הם הגיעו? אתה לא מאמין שבעוד כ1000-2000 שנה תישאר האמונה בתנ"ך ודומיו, נכון? לפחות אני לא.

וחוץ מזה, גם אם יש אלוהים, אני ממש לא חושב שהוא צריך שיתפללו אליו, וכל הרעיון של להתפלל אליו הוא רעיון מטופש, כי אם תסתכל על הדברים בפשטות, שום דבר לא יוצא מזה. אם תקח בן אדם אתיאסטי, נראה לך שמשהו חסר לו בחיים בגלל שהוא לא מאמין באלוהים? הרי אתה יודע שגם ללא כל התפילות העולם הזה היה ממשיך להתקיים, ולא בצורה שונה (מלבד מה שבני האדם הפכו את התפילה להיות).

ואתם לא חושבים שגלשנו קצת מהנושא, ונכנסו לוויכוח אבוד אם אנשים שבחיים לא ישנו את דעתם?

Ran234

פורסם

ואתה רוצה להגיד לי שיש קשר בין האל של ישראל לבין האלים של יון ורומא? כי בסך הכול הם האמינו באלים שלהם מבחינה מנטלית בדיוק באותה צורה שאתה מאמין באל שלך. והם תחשוב על זה קצת, כל האמונה הזאת, היא פשוט נועדה להסתיים, כמו כל קודמותיה, וכן, אתה יודע שהיו הרבה אמונות שונות ומגוונות לפני אברהם והאמונה באל אחד , אתה יכול להגיד לי מאיפה הם הגיעו? אתה לא מאמין שבעוד כ1000-2000 שנה תישאר האמונה בתנ"ך ודומיו, נכון? לפחות אני לא.

וחוץ מזה, גם אם יש אלוהים, אני ממש לא חושב שהוא צריך שיתפללו אליו, וכל הרעיון של להתפלל אליו הוא רעיון מטופש, כי אם תסתכל על הדברים בפשטות, שום דבר לא יוצא מזה. אם תקח בן אדם אתיאסטי, נראה לך שמשהו חסר לו בחיים בגלל שהוא לא מאמין באלוהים? הרי אתה יודע שגם ללא כל התפילות העולם הזה היה ממשיך להתקיים, ולא בצורה שונה (מלבד מה שבני האדם הפכו את התפילה להיות).

ואתם לא חושבים שגלשנו קצת מהנושא, ונכנסו לוויכוח אבוד אם אנשים שבחיים לא ישנו את דעתם?

Ran234

אם התנך שרד 5 אלף שנה הוא אמור לשרוד עוד כמה אלפים, הרי זה הספר הכי נמכר בעולם... (לא שאני מאמין לסיפורי לילה-טוף האלו...)

פורסם

אם התנך שרד 5 אלף שנה הוא אמור לשרוד עוד כמה אלפים, הרי זה הספר הכי נמכר בעולם... (לא שאני מאמין לסיפורי לילה-טוף האלו...)

אני לא חושב כך, כי מבחינת הדת העולם שונה ממה שהוא היה לפני 5000 שנה (איך הגעת למספר הזה אני לא יודע..), לפני 2500 שנה, לפני אלף שנה ולפני 100 שנה.

העולם מתקדם ע"פ החוכמה וההשכלה, ולא ע"פ הדת כמו בימי הביניים, שבה אסרו הנוצרים על אנשים לעסוק במתמטיקה ובמדע, מה שדרך אגב עיכב בהרבה את ההתפתחות של שני הנושאים.

פורסם

דווקא מה שיהדות מתנגדת אליו באופן נמרץ, שזה עבודת אלילים קרי להאמין במשהו מוחשי וקיים, הרבה יותר הגיוני מאשר להאמין באיזו ישות עליונה שאין שום הוכחות לקיומה. ככה זה אידיאולוגיה. :)

אם היו מחנכים אותכם מילדות להאמין באבני בניין ולסגוד להם הייתם מאוד משתוממים ומתנגדים לרעיון שלמעלה בעננים יש מישהו ששולט ומכוון אותכם.

אי אפשר להתווכח על נושאים כאלה.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

קראתי את כמה העמודים הראשונים, וראיתי יותר מדי פעמים לטעמי את המשפטים "להכל חייבת להיות התחלה" ו-"אי אפשר ליצור חומר מכלום". עצתי אליכם הוא שתעשו תואר בפיזיקה (אני מתכוון לעשות אחד בזמני הפנוי), או שלפחות תקראו משהו בנושא. הפיזיקה התקדמה לא מעט מאז ניוטון. גילו שהזמן לא רציף, שהמרחב לא רציף ושמדובר בעצם באותו דבר, שאי אפשר לדעת בוודאות שום דבר על מיקום, מסה וכו' והכל הסתברויות, ושאין דבר כזה ריק. מעבר למה שגילו, יש המון דברים בלי הסבר עדיין. הפיזיקה עדיין לא מושלמת, אין ספק.

מה זה אומר על ישות בשם יהוה שכביכול מסתכלת על כולנו ובודקת לנו בציציות אם הן קיימות, מתייקת כל מחשבה רעה שעוברת לנו בראש ושאכפת לה מאתנו מספיק כדי להקשיב לתפילות של כל אחד מאיתנו שלוש פעמים ביום? שום דבר. אנשים האמינו באלי הרעם כשלא ידעו איך הרעם נוצר ובאלי הגשם והפיריון כשלא ידעו שום דבר על התחומים האלה. עכשיו כבר אין טעם להתפלל לאל הרעם, כי אנחנו יודעים שהרעם לא נוצר על ידי אל אז אנשים מתפללים ל-"בורא". בבוא היום ויצליחו לאחד את תאוריית הקוונטים עם תאוריית היחסות ולהסביר בשלמות איך התחיל היקום, ואז יתחילו להתפלסף ולהגיד שאלוהים יצר את הפיזיקה. יש לי חדשות בשבילכם, יש בעולם מיליארד מוסלמים, מיליארד וקצת נוצרים ושניים-שלושה מיליארד הינדים שלא יסכימו איתכם ויגידו שהאל שלהם דווקא יצר את העולם, שכבה של אגנוסטים שתגיד שלא אכפת לה איך נוצר העולם, ושכבה דקה מאוד של פיזיקאים שבאמת מנסים ללמוד את העולם ולא לקרוא בספרים מפוקפקים ולהאמין לכל מה שהרב הקדוש והבור אמר להם. אלה היחידים ששווה להקשיב להם, כי הם היחידים שיכולים לנמק את העמדות שלהם - וחשוב הרבה יותר מכך - הם היחידים שמרגישים מספיק בטוחים בעצמם בשביל לשנות את עמדותיהם באם מוכיחים להם שהם טועים! העקשנות היא אם הבערות ואבי הטיפשות, והאנשים היחידים ששווים משהו הם אלה שמוכנים להקשיב גם לצד השני ולקבל את האפשרות שהוא צודק.

אל תאמינו במשהו כי אמרו לכם להאמין בו. קראו, שקלו, התעניינו. אחרת לא תגיעו לשום מקום. זכרו שאת המחשב שאתם כותבים עליו יצרה הפיזיקה ולא הדת, אותה הפיזיקה שיכולה להסביר ברמת דיוק בלתי מבוטלת מה קרה כמה אלפיות שניה אחרי המפץ הגדול ומה בעצם גרם לו. ואם אתם רוצים הוכחה לנקודה שלי, שאלו את הרב איך נוצרים חורים שחורים או מה היחס של התורה לקבוע פלאנק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים