עבור לתוכן

איך נוצר העולם?

איך נוצר העולם? 702 הצבעות

1. 1. איך נוצר העולם?

• המפץ הגדול
    • הקדוש ברוך הוא ברא אותו
    • שילוב בין איזשהו כוח עליון לאבולוציה
    • אחר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לא יפה, פילוסופיה לא שווה גרוש. יש אנשים עם תקווה - - יש עם חלומות - - יש סקרנים - - ויש ויש ויש.....

נכון אף 1 לא יזוז מילימטר כי "הקונכיה" של הרב כבר התקשה והיא עודפת דברים חדשים כמו בפרסומת משחת שניים

COLGATE איפה שהדמות לוקחת מעגל וכל מה שאף עליה נעדף. צריך להביא לפורום הזה מלא ילדים קטנים מתחת

ל 13 הם יקשיבו לנו חחחחחחחח :lol: . נקים פה מפלגת הארה לחיים.

הגעתי למסקנה לפני כמה חודשים. שההבדל היחיד בין אדם צעיר=ילד למבוגר זה בטחון עצמי. זהו.

הדבר היחיד שמזדקן זה הגוף הפיזי. הדבר שלא זה דימוי עצמי. ומגיל צעיר הדימוי מתחיל להלטש כמו יהלום,

עם הזמן מתקבלת התוצאה. חוץ מנסיון חיים שהאדם רוכש. הוא הולך בדרך מסויימת והדימוי והבטחון עצמי מתגבש

לדבר 1. ואז פתאום אתה עומד בתור בסופר סל ושומע אנשים אומרים כאלה שטויות, והכל בבטחון מלא שהוא צודק בכל מילה

ומילה שיוצאת מפיו. ואז רואים למה כל אדם שונה ולמה לא יזוז מילימטר.גיל ממוצע בפורום פה 16-17 והמוח שלכם מתחיל

להנעל מגורמים חיצוניים המשוואות יחסות שלכם מתחילות להנעל ולפי זה אתם תחיו בעולם.

ראיתי לפני יומיים אדם בסביבות 40 לבש חליפה הבעיה אבל שהוא חשב שהחליפה מייצגת תתדמית שלו. הוא חשב

איך שהוא נירא זה מה שהוא באמת, והיה בטוח בזה. ובמקרה אחרי זה ראיתי בחור בסביבות 20 גם לבש חליפה

והיה בטוח בעצמו מאוד. אותי מגעיל בכלל הקטע הזה שמקבלים אנשים לפי העטיפה ונפרדים לפי התוכן. זאת כזאת

תגיות ! זה חינוך בעיני שגואי מאוד. אני יכול להיות פיזיקאי בעל תואר אקדמי "לא אקדמאי שמקבלים פה אחרי 5 שנים.

אני מדבר על מה שמקבלים אחרי שאתה עושה כמה תגליות, מוציא לאור ספרים, והעולם מכיר בך כאקדמאי" ולהסתובב במכנס קצר.

אצלי למזלי או לא, הקונכיה שכמעט התקשה פתאום בגיל 17 נשברה. ונפתחתי מחדש ואני לא אסגר כבר.

אני לא אסגר כי הבנתי שזה לא מומלץ ,אפשר להגיד מלא דברים אחרים כמו אסור טיפשי לא נכון. אבל רק אם היתי

כבר סגור היתי משתמש ב1 מהדוגמאות. כי היתי אומר זאת במלאו הבטחון. דבר 1 בטוח יש ימבה דברים שבהם אי

אפשר להיות בטוח. :smiley1:

• תגובות 108
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא היה לי זמן לקרוא את כל העמודים כאן (חוץ מ2...), אז אגיב בהקשר לשאלת הדיון...

לדעתי,

אין כזה דבר ה'. "ה' ברא..." אלה לדעתי שטויות (אם זה פוגע במישהו כאן אז אני מצטער. זוהי רק דעה אישית). אני מעדיף להאמין למדענים גאונים מאשר למישהו שבקושי ידע מתמטיקה פשוטה (הסופר של התנ"ך).

לפי דעתי, כדור הארץ לא נוצר מכלום. הוא תמיד היה קיים. מתי הוא נוצר? הוא לא נוצר, הוא תמיד נע סביב השמש בלי התחלה. לכו תדעו, בייקום הכל יכול לקרות...

small dick bastered,

קרעת אותי מצחוק...עלק השמש שכבה עם הירח וככה כדור הארץ נוצר חחחח

פורסם

כרגע ביטלת מימד, ועוד המון המון תיאוריות.

לפי מה שאתה אומר אין זמן.

פורסם

זמן, הוא דבר יחסי

במקרה מסויים, שניה יכולה להיות נצח.

פורסם

העולם נברא על ידי ה' תקראו קצת תנ"ך ותבינו.... זה שמדענים גילו את היקום לא אומר שה' לא ברא אותו פשוט בתנ"ך מסופר על העולם שלנו ולא בקשר ליקום כולו יכול להיות שלמשל לחייזרים על פלנטה אחרת יש את התנ"ך שה' כתב להם והוא מסופר על בריאת העולם שלהם ועל ההיסטוריה שלהם זה מה שאני מאמין בו.... ונמאס לי כבר ממחלת האטאיזם המעצבנת הזאת כל הסיפורים על המפץ שמפץ גדול דיי...

פורסם

לדעתי בא איזה מישהו שמן והוא שתה יותר מידיי ...ואז התחיל להקיא ולחרבן וככה נוצר היקום

הכוכבים אלו חתיכות מ ה קיא שלו...

והעולמות שמסביב לשמש זה חרא כזה..חם :) ;D ;D ;D

פורסם

העולם נברא על ידי ה' תקראו קצת תנ"ך ותבינו.... זה שמדענים גילו את היקום לא אומר שה' לא ברא אותו פשוט בתנ"ך מסופר על העולם שלנו ולא בקשר ליקום כולו יכול להיות שלמשל לחייזרים על פלנטה אחרת יש את התנ"ך שה' כתב להם והוא מסופר על בריאת העולם שלהם ועל ההיסטוריה שלהם זה מה שאני מאמין בו.... ונמאס לי כבר ממחלת האטאיזם המעצבנת הזאת כל הסיפורים על המפץ שמפץ גדול דיי...

:lol:

פורסם

היום כשסמים רבים בהישג יד התיאוריות לא מפסיקות לבוא.

בכל מקרה, כשנמות נדע.(וזה סופי. :approve: )

אבל אולי יש פה מדען מבריק, או סתם מישהו שמוכן לנסות?

uber scorpion אולי אתה? :P

אל תדאג לא נשאיר אותך מת להרבה זמן, נתקדם נבנה מכונת זמן, והכל יהיה ורוד.(לא ככה?)

בכל מקרה, הויכוח פה הוא טיפשי, אתם מתווכחים על שטויות, זה לא משנה מי ברא את העולם, ולעולם לא נדע את הסיבה.

מה שכן משנה זה, מה אנחנו נעשה בחיים שלנו.

נהפוך לאנשים מצליחים או סתם מנהלי פורום? :-\

החלטה שלכם.

הבהרה:

חלק בהודעה הוא רציני ביותר.

פורסם

לפני כל תגובה תגידו, לפי האמונה/לפי התיאוריה ותחסכו בעיות.

אני אישית מאמין בכמה תיאוריות ולא שולל אף אחת מהן.

המפץ הגדול... מנקודת אנרגיה אין סופית, או חור שחור יוצא פרץ אנרגיה שהופך לחומרים שונים בצורה רנדומלית ועף ביקום יחד עם אנרגיות שונות כמו אור וקרינות שונות ומתפשט... מה שאני לא מבין זה איך במקרה כזה כל דבר ביקום לא טס במהירות האור... כי אי אפשר לצאת מחור שחור לאט, אפילו אור לא חוזר משם.

זה אולי מסביר את התיאוריות שהיקום מתרחב ונשאב פנימה ועכשיו אנחנו בשלב של התרחבות בתאוצה שלילית (אולי?), אם המפץ הגדול טוען שכל החומר יצא מנקודה וכפי שאתם יודעים יש גם כוח משיכה החומרים לא יכלו להתעלם ממנו.

עוד תיאוריה זה משהו שאני חשבתי עליו בערך... זמן הוא דבר יחסי נכון (אינשטיין) ? אז הוא יחסי רק לאורגניזמים, חומר שווה לאנרגיה וסכום האנרגיה ביקום לא גדל ולא קטן... משמע תמיד יש חומר (או אנרגיה - אבל הם שווים!) אז הזמן הוא אין סופי, תמיד היה ותמיד יהיה, ככה שלא נוצר העולם והוא גם לא יהרס... העולם הוא לעולם ;D

החיים שלנו יגמרו מתישהו, זה העיקרון של זמן אבל החומר הוא ללא סוף או התחלה.

זה גורם למליון שאלות נוספות אחרות, אם הכל זה רק אנרגיה וחומר, איך חומר יחד עם אנרגיה יוצרים משהו חי וחושב ? WTF?!

ואם בשלב מסוים הכל נשאב פנימה לנקודה ומתחיל מפץ גדול שני וחוזר חלילה, מה גרם לתנועה ההתחלתית בעצם ?

עוד שאלה שדופקת את השכל זה למה יש ביקום X חומר/אנרגיה... למה דווקא הכמות המסוימת הזאת, איך היא התחילה בכלל (אם היא התחילה)?

מה שבטוח זה שלא יכול להיווצר משהו, מכלום... רק בתפישה דתית של אלוהות... אז אם הכל התחיל מפרץ אנרגיה, איך קרה שהצטברה אותה כמות של אנרגיה בנקודה אחת ? שוב... אם הכל הצטבר שם למה הוא יצא ובכמה זמן הוא יצא... זמן הוא דבר יחסי אבל איך אתה יכול לקחת משהו ביחס לכלום (נקודה) ?

אני יכול לחשוב על תיאוריות כאלו אבל קשה לי לקבל כל אחת מהן, אני רוצה להאמין ובטוח שכולם גם רוצים בכוח אלוהי, אבל זה הדבר האחרון אולי שאפשר לתת לו ביסוס.

פורסם

העלת דברים טובים, ספק אם יש למדע תשובות בשבילך.

בכל מקרה, המדע כשלעצמו ממש חסר יכולת כלשהיא לסתור את קיומו של אלוהים, ולדעתי הוא אף תורם להכרה בקיומו של ה' כבורא.

פורסם

נו שאלות דביליות ביום גשום ...

אבל אם כבר אז הינה סיפור שאולי יעלה חיוך על נושא אחר אבל דומה.

דוגלאס אדמס (הזכור לטוב - מדריך לטרמפיסט) אמר:

יש מדענים שטוענים שביום שתפתר חידת הקיום ויענו על השאלה למה נוצר היקום ומה מטרתו הכל יעלם כהרף עין

ויוחלף בדבר הרבה יותר מוזר ומסתורי ...

יש מדענים שטועמים שזה כבר קרה ...

אז חברה אל תתאמצו יותר מדי - מי יודע מה יבוא במקום ;D ;D ;D ;D

פורסם

הממממממממממממממממממממממממ..............

אני מאמין שלעולם לא נידע זאת!!!!!!

מפץ גדול בולשיט!!!

שילוב בין איזשהו כוח עליון לאבולוציה סופר בולשיט!!!

הקדוש ברוך הוא ברא אותו סופר טורבו בולשיט!!!!!!!!!!!!!!!(איך ביכלל אפשר להאמין בזה!!! תבינו אלוהים זה משהו שגרם לאנשים

טיפשים ללכת אחרי איזה טיפש אחר!!! זה סתם המצאה!!!! די טובה לימשוך אחריך אנשים!!!

פורסם

הממממממממממממממממממממממממ..............

אני מאמין שלעולם לא נידע זאת!!!!!!

מפץ גדול בולשיט!!!

שילוב בין איזשהו כוח עליון לאבולוציה סופר בולשיט!!!

הקדוש ברוך הוא ברא אותו סופר טורבו בולשיט!!!!!!!!!!!!!!!(איך ביכלל אפשר להאמין בזה!!! תבינו אלוהים זה משהו שגרם לאנשים

טיפשים ללכת אחרי איזה טיפש אחר!!! זה סתם המצאה!!!! די טובה לימשוך אחריך אנשים!!!

פשששש איזה כושר שכנוע שכנעת אותי אתה ממש גאון! בוא נמצא למסע הרצאות נעשה מיליונים אתה תשכנע ככה את כל העולם איך לא חשבתי על זה לפני?! טיפש שכמוני טוב עכשיו התגלה לעולם אדם חכם יותר מאלברט אנשטיין, ממש אני מעריץ אותך עכשיו.

פורסם

היקום, או עולמנו עצמו?

בכל מקרה, אני שמעתי תאוריה לפיה כדור-הארץ היה כדור פסולת קטן בהתחלה, עם כוח משיכה עצום. מטאוריטים שעברו בסביבתו נמשכו אליו, ולמעשה יצרו את לוחות היבשה. מאז, גזים מסוגים שונים יצרו את תנאי הטבע, המים, הצמחים וכו'.

ראיתי תוכנית על תאוריה זו בערוץ 8, משכנע ביותר, אני חייב להודות.

אותו תהליך יקרה בדיוק, רק הפוך (המטאוריטים יתנפצו אל מחוץ לשטח כוח המשיכה של העולם, והעולם יתפורר),

בזמן ה- Super Nova של הכוכב.

מה שכן, התאוריה הכי הגיונית ששמעתי, שצוינה גם בתגובות מעליי, הוא התרחקות הכוכבים ואז התקרבותם לכדור אחד בחזרה. בזמן תהליך זה, בזמן ההתרחקות, כדור הארץ יתרחק משמעותית מהשמש, ולכן כדור הארץ יהיה קפוא וחשוך, ובשלב זה, הגיוני שרוב בני-האדם יכחדו.

לולא נמצא דרך להתיישב על הירח או משהו :P

לכדור פסולת קטן לא יכול להיות כוח משיכה עצום...

כי למשל כוח המשיכה של כדור הארץ מושך אותנו אליו רק מהסיבה שהוא גדול ושוקל פי הרבה מאוד מאיתנו. כוח המשיכה על הירח קטן יותר כי הירח עצמו קטן יותר מכדור הארץ וגם שוקל פחות.

כך שהתאוריה הזו דיי טיפשית, והיא יכולה להיות נכונה רק אם החלקים שנמשכו לכדור הארץ מ"כוח המשיכה העצום שלו" היו בהרבה קטנים ממנו, כך שהכל יחסי. ;)

עריכה:(לאחר שקראתי את כל התראד)

הדעה שלי בעניין היא כזאת:

(מצטער אם אני פוגע במישהו. אני רק מביע דעה שנראית לי הגיונית)

לפני שנכתבה התורה והתנ"ך כולו (בערך לפני כ2000 שנה) היה בלאגן על כדור הארץ. אנשים רצחו, הרגו וכו'. יום בא וקמה קבוצה של אנשים חכמים (בדיוק כמו אלה שהמציאו את החוקה) שהחליטה שהדבר לא יכול להמשך: צריך להמציא משהו שירתיע את האנשים, שיתן מענה על שאלות נפוצות ובלתי ניתנות להסבר ושהדבר יתן לאנשים חיזוק שיש מישהו ששומר עליהם. בזמן ההוא הועלה רעיון האלוהים שהוא פשוט גאוני!

לא סתם לכל עדה ולכל שבט יש מישהו שהם מאמינים בו (הרי לא היה בינהם שום קשר וכל אחד מאמין במישהו אחר). ההמצאה הגאונית פתרה את כל הבעיות במכה אחת.

בקשר ל"איך נוצר העולם?" יש לי דעה כזו: האינטליגנציה שלנו מאוד נמוכה כדי להבין דברים מסובכים כמו אלה. למשל לך תבין מצב, שהרי לפי התאוריה של איינטשין אם הינך משיג את מהירות האור הזמן נעצר. מה קורה במצב כזה? אני יכול להגיד שאף פעם לא נדע את האמת, תמיד תיהיה היפרבולה , תמיד שואפת לגעת בציר אבל אף פעם לא נוגעת בו. תמיד נסתובב סביב התשובה אבל אף פעם ל נדע אם היא נכונה. תמיד ננסה להשיג את מהירות האור אבל אף פעם לא נשיג אותה. כמה שלא ננסה יש משהו שמגביל אותנו וזו כנראה היכולת השכלית הנמוכה שלנו. בגלל זה אנשים משתגעים, הם מנסים למצוא תשובה אבל לא מצליחים. רק כאשר נמצא תשובה לדברים פשוטים יותר, רק אז נוכל לגשת לדברים המסובכים.

להפיל את כל הדברים המסובכים שאיננו מבינים על אלוהים זה הכי קל כי פה אפילו את ה10% אנחנו מפעילים מהמוח שלנו לא צריך.

מחר אולי בראש צלול אני אנסה לגבש דעה עד הסוף.

לילה טוב. ;)

פורסם

לכדור פסולת קטן לא יכול להיות כוח משיכה עצום...

כי למשל כוח המשיכה של כדור הארץ מושך אותנו אליו רק מהסיבה שהוא גדול ושוקל פי הרבה מאוד מאיתנו. כוח המשיכה על הירח קטן יותר כי הירח עצמו קטן יותר מכדור הארץ וגם שוקל פחות.

כך שהתאוריה הזו דיי טיפשית, והיא יכולה להיות נכונה רק אם החלקים שנמשכו לכדור הארץ מ"כוח המשיכה העצום שלו" היו בהרבה קטנים ממנו, כך שהכל יחסי. ;)

כוח משיכה מושפע לא רק מגודל אלא גם מצפיפות החומר. גם כדור די קטן במובנים של אסטרנומיה יכול להיות בעל צפיפות

כל כך גדולה שישקל מיליוני טונות!. ככה שהתיאוריה לא פסולה מיסודה.

כיום רווחה הטענה כי כודר הארץ נוצר מענן אבק עם מלא חלקיקים שונים שבתהליך של אלפי שנים ואפילו מיליוני

שנים משכו אליהם עוד ועוד חומרים וככה נוצרו שכבות חומר והשאר כבר ידוע.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים