פורסם 2003 בדצמבר 2921 שנים ישנם מדענים שטוענים כי אנחנו חיים ביקום פתוח(שבחיים לא יתכווץ חזרה)ויש שטוענים כי זהו יקום סגור שבסופו של דבר יתכווץ ויתחיל מחדש את המפץ הגדולולכל אלה שמאמינים בה' תחסכו את זה מעצמכם ותשאלו את עצמכם איפה הוא היה בשואהובקשר לסיפור הבריאה:זה כל כך מצוץ מהאצבע וזה כל כך מצחיק ללמוד את בראשית בכיתה י"ארואים שם שבכלל יש שני סיפוריי בריאה שסותרים אחד את השני ושנכתבו על ידיי שני סופרים אנושיים לחלוטין(ולא על ידי משה או ה')ושהספר בכלל נכתב בתקופת גלות בבל
פורסם 2003 בדצמבר 2921 שנים ישנם מדענים שטוענים כי אנחנו חיים ביקום פתוח(שבחיים לא יתכווץ חזרה)ויש שטוענים כי זהו יקום סגור שבסופו של דבר יתכווץ ויתחיל מחדש את המפץ הגדולולכל אלה שמאמינים בה' תחסכו את זה מעצמכם ותשאלו את עצמכם איפה הוא היה בשואהובקשר לסיפור הבריאה:זה כל כך מצוץ מהאצבע וזה כל כך מצחיק ללמוד את בראשית בכיתה י"ארואים שם שבכלל יש שני סיפוריי בריאה שסותרים אחד את השני ושנכתבו על ידיי שני סופרים אנושיים לחלוטין(ולא על ידי משה או ה')ושהספר בכלל נכתב בתקופת גלות בבלעל איזה 2 סיפורים אתה מדבר?
פורסם 2003 בדצמבר 2921 שנים תקרא את בראשית א ואת בראשית ב ותבין שיש שני סיפוריי בריאהhttp://www.snunit.k12.il/kodesh/bible/hbras001.htmlhttp://www.snunit.k12.il/kodesh/bible/hbras002.htmlמבראשית ב פסוק ד מתחיל סיפור הבריאה השני
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים יש שני סיפורי בריאה אבל זה אותו סיפור רק מזווית אחרת, כך נדמה לי הסבירו מבית ספר.אפילו יש נימוקים לכך בספר של ישראלי חגי.
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים אממ, חבר'ה למי שמעונין לדעת יותר על התנ''ך יש מלא אתרים, לדוגמא את:www.shofar.netwww.kipa.co.ilיש שם המון דברים מענינים.אבל רק בגלל שאני בעל ניסיון אני אומר לכם: מי שחי באורח חיים שהוא אנטי דתי(עזבו שינאה לדת, אני מדבר על ניתוק מוחלט), שום דבר לא יעזור לו להאמין, אפילו אם ה' יתגלה אליו, זאת מין קללה כזאת.אין לכם מושג מה העומק במה שאמרתי, אבל לאחר שנים של ניסיון, זה כבר לא איכפת או מענין אותי.אני מתעסק בעניני, ושלום על ישראל.(אמן.)נ.בבסופו של דבר הכרה בה' בורא עולם היא ענין של החלטה אישית.
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים הם כן סותרים כי בסיפור הראשון האדם נוצר יחד עם האישה משום דבר ביום השישיואילו בסיפור השני האדם נוצר לפני הכל כדי לעבוד את האדמה והוא נוצר מעפר והאישה נוצרה ממנו ואחרייו
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים ואתה תמשיך להאמין באלוהים גם אם יוכיחו לך חד משמעית שאלוהים לא קיים...אי אפשר לפסול אמונה בדת כלשהי בגלל שהאמונה עצמה נמצאת מעבד למה שהמדע יכול להגיע אליו. כנ"ל לגבי המוח האנושי.
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים ברור, תמיד אפשר להגיד משהו כמו:"אלוהים רצה שנגלה את זה",אבל להוכיח לבן אדם עם הגיון נורמאלי, אפשר.
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים ברור, תמיד אפשר להגיד משהו כמו:"אלוהים רצה שנגלה את זה",אבל להוכיח לבן אדם עם הגיון נורמאלי ניתן להוכיח.תוכיח לי.
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים לאור הדיון התיאולוגי שמתפתח פה, הייתי ממליץ לחפש בפורום דיונים דומים לפני קרוב לשנה. ארוכים כמו הדיון הזה - אבל מטומטמים והזויים הרבה יותר.אבל בסך הכל יש להם מוסר השכל ברור מאוד - חבל לטרוח על הפילוסופיה בגרוש
פורסם 2003 בדצמבר 3021 שנים מישהו הבין סוף סוףאין טעם להתכווח על זה, זה ויכוח נצחי, רק לפני כמה ימים התווכחתי על זה עם חבר (דתי אמנם)אף אחד לא זז מילימטר... ויכוח חסר טעם...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.