עבור לתוכן

איך נוצר העולם?

איך נוצר העולם? 702 הצבעות

1. 1. איך נוצר העולם?

• המפץ הגדול
    • הקדוש ברוך הוא ברא אותו
    • שילוב בין איזשהו כוח עליון לאבולוציה
    • אחר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אני מאמין בשר הטבעות יש לך בעיה??? ו טולקין הוא האלוהים עדיין יש בעיה?? ו חברי הטוב הוא Elf עוד יש לך בעיות ??? חחח סתם אתה יכול להאמין במה שבא לך (גם אם אתה נוצרתה מי חרא...) ובכלל רק שתדע אמונה נוצרה כדי להרים את מורל האדם כשה הוא בצרה.

royshefy אני איתך :)

• תגובות 108
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ובכלל רק שתדע אמונה נוצרה כדי להרים את מורל האדם כשה הוא בצרה.

ובשביל להסביר דברים שבעבר לא יכלו להסביר

פורסם

אתם מתווכחים על דת ואמונה, ויכוח עקר מהשורש.

אז תפסיקו.

פורסם

חהחהחה אהבתי את הסאטירה חזק היותר

פורסם

מוזר שלא הרבה אנשים משתתפים בתרד הזה. כאילו אין להם דעה משלהם. אפילו לא הצביעו הרבה לאומת קריאות התרד.

חבל.....חבל......

חומר טוב סלים שאדי חחחחח :lol:

פורסם

אני קורא הרבה דברים כאלה, דיונים כאלה מעניינים אותי ואני יותר מאמין במדע מאשר בה' אבל עדיין אף פעם לא הייתי מנוגד לאחד מהם

אבל, אני חייב לציין אחרי כמה תגובות פה של אנשים

ולאחר קריאת המאמרים של סלים שיידי (קראתי 2 בנתיים) שהראו לי דברים שלא חשבתי עליהם בכלל

הכל פחות או יותר "מובן לי" וסיפורי האגדות האלו ירדו מהפרק (לפחות אצלי)...

באמת תודה על זה... מאוד מעניין...

אני יודע שזה לא ממש קשור אבל הרגשתי צורך עז לכתוב את זה ;D

פורסם

כל פעם שאני מתחיל לחשוב על זה, אני מת פשוט לירות בעצמי, זה מטריףףףףףףףףףף אני לא מסוגל, כל פעם שמדברים על זה עם חברים, כל פעם שזה עולה זה משגע אותי, איך איך זה קרה איפה אני?!?! זה מפחיד אותי לדעת כמה אני קטן פה, כמה שאני כלום...

פורסם

תודה לכל אותם שטרחו לקרא את המאמרים שקישרתי אליהם. כמה שיותר אנשים יקראו את זה וינקו את הראש משטויות (וגם יחסנו את המוח משטויות), יותר טוב.

עוד משהו:

http://www.hofesh.org.il/articles/halacha/taryag.html

אפשר גם לעיין באתרחופש , יש מלא מאמרים מעניינים..

פורסם

אני לא אוהב את האתר הזה,

מי שרוצה שיאמין, מי שלא שלא יאמין

מה עושים שם כתבות על הז*ין שלי

פורסם

I just try'in to open your minds

רוצה להסגר עם הדעה שלך ולפסול את כל מה שאחרים חושבים? חופשי.

לדעתי כל בנאדם עם הגיון "בריא", זאת אומר אחד שלא דוחף לכל הסבר אלוהים ("אלוהים ציפה שנגלה את זה", "הכל כבר נמצא בתנ"ך" וכדומה...) ישתכנע מהסבר כמו שיש באחת הכתבות שקישרתי אליהם.

נ.ב

מה הקטע עם הזיין?

או ששחכתה כמה סימני פיסוק?

פורסם

שמע,

אני לא דתי, ואני נגד כפייה דתית, כנ"ל גם חילונית

האתר הזה ארסי, הוא מלא בדברים נגד הדת, עובדות וחצי עובדות, שזה בידיוק כפיה חילונית לטעמי

איש איש באמונתו יחיה!

חוץ מזה, מה רע בקצת מסורת?

מה רע בחגי ישראל?

באתר הזה הורסים אותם!, למשל ברור שאין דבר כזה כד שמן שהספיק ל8 ימים... אבל בשביל זה להרוס את חנוכה?

ראית פעם נוצרי שלא חוגג נגיד את אחד החגים שלהם בגלל שהוא מפקפק או לא באמיתות ההיסטורית של אותו חג?

זה לא משנה מה המקורות (או פחות משנה), יותר משנה המסורת! (ואני לא מדבר מבחינה דתית, אלא תרבותית)

ומה לעזאל הקשר בין האתר הזה לנושא הת'רד!?!! ???

פורסם

מספר שאלות ל e-d-a:

גם מדענים שלא מאמינים בה' מסכימים עם התנ"ך כמעט בכל דבר

על סמך מה בדיוק אתה אומר את זה?

ואיזה שטות זאת חיזרים יצרו אותנו ממש טמטום כי עם הם יצרו אותנו מי יצר אותם?! וכך הלאה וזה לא יגמר זה הרי חייב להתחיל מאיפה שהוא לא?!

ואולי החייזרים שהוא מדבר עליהם הם האלוהים שלך?

או שנמשיך בגישה שלך - אם אלוהים יצר אותנו מי יצר אותו? ומי יצר את מי שיצר אותו?

כמה פאקינג בולשיט בהודעה אחת
כמה שטויות בהודעה אחת !

איזה שטויות בדיוק? מה שם פחות הגיוני מהאמונה שאלוהים יצר את העולם?

במקום להגיד כל פעם שאנחנו מדברים שטויות ואתה אפילו "לא תכריח את עצמך לענות לנו", תנסה פעם לספק תשובה לשאלות שהועלו כאן.

טוב אתה החכם הגדול שיגיד מה התנ"ך מה הוא לא אתה אותו חכם שיתנגד לאנשים שלמדו וחקרו כל החיים שלהם והביאו הוכחות...

אם לך מותר למה לו אסור? ואיזה הוכחות בדיוק הביאו שהתנך נכון? (לא מדבר על כל האירועים ההיסטורים שמצויינים בו אלא על אותם ניסים שאלוהים עשה, והוכחה לכך שהוא ברא את העולם).

וההוכחות שהביאו הובאו לפני מאות שנים, וגם הם נלקחו מהתנ"ך.

ולPath Finder

אתם מתווכחים על דת ואמונה, ויכוח עקר מהשורש.

אז תפסיקו.

הויכוח על דת ואמונה קשור ישירות לשאלה שהועלתה בנושא הזה.

פורסם

מי שרוצה שיאמין,

אבל שלא יצפה שאני אקשיב למה שיש לו להגיד אם הוא לא יקשיב למה שיש לי להגיד.

רוצה להתפלל ולשבת כל החיים שלו בקריאת תנ"ך? חופשי, כל עוד זה על חשבונו.

אם יהיה דיון על על בריאת העולם, אני אגיד במה אני מאמין.

אני לא מבין מצה הבעיה עם "חופש"? זה שהם מראים איך שילוב דת ושלטון הורסים את המדינה?

אולי קצת "כפייה חילונית" תכפה על הנזק של הכפייה הדתית(ראה מידע על הסמינרים שלהם[בחופש])...

דרך אגב, החגים והמסורת של הדת היהודית דיי עלובים יחסית לשל הנוצרים (חנוכה Vs. ליל כל הקדושים, ראש השנה Vs. חג המולד).

אין ממש אווירה של חג.

נ.ב

איפה אתה ראיתה שקרים?

פורסם

השאלה הגדולה באמת היא מנין בא כל החומר שיצר את היקום שבו אנו חיים כעת, מאיפה הוא בא, כמו שאחרים כבר אמרו, שום דבר לא נוצר מכלום.

ועוד דבר, לגבי התאוריה שהיקום יתכווץ לאותו כדור שהתחיל אותו בסופו של דבר, מדענים גילו שהכוכבים והגלקסיות מתרחקים אחד מהשני אפילו מהר יותר מבעבר, ושכנראה יש אנרגיה שלא ידועה לנו שמניעה את זה.

אני לא פיזיקאי אבל שאלתי כמה פיזיקאים שאלה דומה.

לפי תורת הקוואנטים חלקיקים קוואנטיים יכולים לצוץ יש מאין בהסתברות מסויימת. ככל שמסת החלקיק גדלה כך ההסתברות לזה קטנה.

אבל אם נניח שחיכינו מספיק זמן להיווצרות ה"חלקיק" (במרכאות כי מסתו היא כמסת כל החומר ביקום) אז הזמן שעבר מגמד את אפסיות ההיווצרות של החלקיק הזה והאפשרות הופכת לכמעט ודאית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים