עבור לתוכן

איך נוצר העולם?

איך נוצר העולם? 702 הצבעות

1. 1. איך נוצר העולם?

• המפץ הגדול
    • הקדוש ברוך הוא ברא אותו
    • שילוב בין איזשהו כוח עליון לאבולוציה
    • אחר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם? יכול להתפתח פה דיון מעניין...

• תגובות 108
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התאוריה הכי הגיונית היא התאוריה על המפץ הגדול... בקצרה על התאוריה : יש האומרים שהעולם היה פעם כדור אחד ענקי ופתאום הוא התפוצץ והתפרק למיליוני חתיכות (שזה בעצם השמשות וכוכבי הלכת) . מדענים טוענים כי כל כוכבי הלכת והשמשות מתרחקות זה מזה בגלל אותו הפיצוץ, אבל אחרי הרבה זמן כל כוכבי הלכת והשמשות יפסיקו להתרחק זה מזה ויתחילו להתקרב עד שיבצר אותו כדור ענק שהתפוצץ.

פורסם

אתה בטח מתכוון שהיקום היה כדור דחוס מאוד שהתפוצץ... לא העולם.

אני חושב שסיפור הבריאה שמתואר בתנ"ך הוא אמיתי.... רק תשמיטו את ה' ואת מוטיב הזמן שכתוב שם....

פורסם

התאוריה הכי הגיונית היא התאוריה על המפץ הגדול... בקצרה על התאוריה : יש האומרים שהעולם היה פעם כדור אחד ענקי ופתאום הוא התפוצץ והתפרק למיליוני חתיכות (שזה בעצם השמשות וכוכבי הלכת) .

ההפך - כדור ממש קטן (בגודל חוד של סיכה ~)

פורסם

צחוקים פה

העולם נוצר על ידי ספוג

פורסם

אני בחרתי את הבריאה היהודית אבל אני חושב שהיית יכול להוסיף לתשובות נגיד את סיפור הבריאה הבבלי(לפי האל מורדוך) או היוני..

פורסם

וואלה זה באמת יכול להיות דיון ק ט ל נ י :argue: לא דברו בפורום על זה אף פעם ? מאז שהוא קם ?

חחחחחחחח מפץ גדול פחחחחחח......... !!!!! :cwm2: . סתכלו סביבכם. מה היה לפני המפצ הגדול אז ?!

ענני מימן וכל מיני גזים. ואז פתאום בלי שמשו ילחץ עליהם החליטו להתקבץ ואז להתפוצץ. מכלום לא בא שום דבר.

איך בכלל מדענים מנסים לחשוב איך נוצר העולם כשלא יודעים על בטוח אם ליקום יש סוף. רק השארה שהוא באורך

15 מיליארד שנות אור. איך בכלל אפשר לחשוב על כזה דבר כשלא יודעים אפילו מאיפה בא האדם. ומה אם הזמן

הזמן תמיד היה. לא יכול להיות שהוא התחיל ממתי שו. תחשבו אין התחלה ואין סוף רק הווה. ואנחנו פרק קטן מהבלתתי נגמר

הזה. וכשמדברים על העולם זה תמיד מוביל לאדם ובכלל לכל דבר חי. קודם צריך להבין מאיפה אנחנו ומה האלה.

כי לפי איך שאנחנו מבזבזים תמשאבים שלנו לא נגיע רחוק.

עריכה: כדי להבין איך נוצר העולם צריך להבין איזה כוחות קיימים. זה לא רק פיזיקה כימיה וביוכימיה. יש דברים שלא רואים

פורסם

היקום, או עולמנו עצמו?

בכל מקרה, אני שמעתי תאוריה לפיה כדור-הארץ היה כדור פסולת קטן בהתחלה, עם כוח משיכה עצום. מטאוריטים שעברו בסביבתו נמשכו אליו, ולמעשה יצרו את לוחות היבשה. מאז, גזים מסוגים שונים יצרו את תנאי הטבע, המים, הצמחים וכו'.

ראיתי תוכנית על תאוריה זו בערוץ 8, משכנע ביותר, אני חייב להודות.

אותו תהליך יקרה בדיוק, רק הפוך (המטאוריטים יתנפצו אל מחוץ לשטח כוח המשיכה של העולם, והעולם יתפורר),

בזמן ה- Super Nova של הכוכב.

מה שכן, התאוריה הכי הגיונית ששמעתי, שצוינה גם בתגובות מעליי, הוא התרחקות הכוכבים ואז התקרבותם לכדור אחד בחזרה. בזמן תהליך זה, בזמן ההתרחקות, כדור הארץ יתרחק משמעותית מהשמש, ולכן כדור הארץ יהיה קפוא וחשוך, ובשלב זה, הגיוני שרוב בני-האדם יכחדו.

לולא נמצא דרך להתיישב על הירח או משהו :P

פורסם
  • מחבר

וואלה זה באמת יכול להיות דיון ק ט ל נ י :argue: לא דברו בפורום על זה אף פעם ? מאז שהוא קם ?

חחחחחחחח מפץ גדול פחחחחחח......... !!!!! :cwm2: . סתכלו סביבכם. מה היה לפני המפצ הגדול אז ?!

ענני מימן וכל מיני גזים. ואז פתאום בלי שמשו ילחץ עליהם החליטו להתקבץ ואז להתפוצץ. מכלום לא בא שום דבר.

איך בכלל מדענים מנסים לחשוב איך נוצר העולם כשלא יודעים על בטוח אם ליקום יש סוף. רק השארה שהוא באורך

15 מיליארד שנות אור. איך בכלל אפשר לחשוב על כזה דבר כשלא יודעים אפילו מאיפה בא האדם. ומה אם הזמן

הזמן תמיד היה. לא יכול להיות שהוא התחיל ממתי שו. תחשבו אין התחלה ואין סוף רק הווה. ואנחנו פרק קטן מהבלתתי נגמר

הזה. וכשמדברים על העולם זה תמיד מוביל לאדם ובכלל לכל דבר חי. קודם צריך להבין מאיפה אנחנו ומה האלה.

כי לפי איך שאנחנו מבזבזים תמשאבים שלנו לא נגיע רחוק.

עריכה: כדי להבין איך נוצר העולם צריך להבין איזה כוחות קיימים. זה לא רק פיזיקה כימיה וביוכימיה. יש דברים שלא רואים

אממ... אני מעדיף להאמין למדענים ולהשערות שלהם, מאשר למישהו שעדיין לא למד לכתוב ולהתבטא.

חוץ מזה אמרו לך, שאחת מההשערות היא שהיקום מתרחב, ואז מתכווץ לנקודה סגולה, ואז מתפוצץ ועוד פעם מתרחב, ככה בלי סוף פעמים. נשמע די הגיוני.

פורסם

אני חושב שזה היה המפץ הגדול... כל החומר שקיים היה דחוס לכדור מאוד קטן ואז פתאום זה התפוצץ ונוצר היקום (ד"א אני בטוח שיש יותר מאחד) והתפזרו ענני גזים.

למשל במערכת השמש שלנו אני לא זוכר את ההסבר המדויק אבל היה כדור מימן והליום (aka שמש) ומסביבו היו קבוצות של ענני גזים שלאט לאט נמשכו אחד לשני ויצרו כוכבים.

למשל צדק יותר גדול מכדור הארץ בגלל שכל הגזים (והמטאורים שהתהוו מאוחר יותר) באו מכיוון אחד ונבלעו בשמש ובגלל גודלה היא חסמה את חמה נוגה כדוה"א ומאדים מפגיעת מטאורים רבים (וגם גזים) אבל מפאת המרחק הגדול בין צדק לשמש פגעו בו גם המון מטאורים וגזים והוא גדל.

עריכה:

כדאי שתראו את הסרט הבא:

http://wires.news.com.au/special/mm/030811-hubble.htm

פורסם

חוץ מזה אמרו לך, שאחת מההשערות היא שהיקום מתרחב, ואז מתכווץ לנקודה סגולה, ואז מתפוצץ ועוד פעם מתרחב, ככה בלי סוף פעמים. נשמע די הגיוני.

רגע ואיך הכל התחיל ? איך נוצרו הגזים, היקום, הנקודה הזאת ?

משהו היה חייב ליצור את זה - ואם משהו התחיל את זה, אז מאיפה הגיע ה"משהו" הזה ? מה יצר אותו ? וכן הלאה...

התיאוריה שזה תמיד היה ותמיד יהיה היא בלתי נתפסת.

למרות זאת, זו באמת התיאוריה הכי הגיונית מבין כולן.

פורסם

במקום להסתבך עם תיאוריות תקראו בראשית ותראו את זה ככה: היה פעם מים ושמיים בלי סדר כל שהוא והם היו מאז ומתמיד

ואז ה' סדר את המיים והשמיים וברא עוד כמה דברים וזהו.. - זאת הגרסא שלי . .

פורסם

חבר,ה למה לכם לשבור ת'ראש, בואו אני יגלה לכם סוד קטן:

אלוהים ברא את העולם!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o

פורסם

אבל איך נוצר "משהו"?

האם יכול להיבצר משהו מ"כלום"?

אני לא דתי או משהו..

זה פשוט מאוד מעיין אותי שכולם אומרים "המפץ הגדול".

אבל איך נוצר המשהו שיעשה את המפץ הגדול?

אני תמיד מתווכח עם חברים שלי על זה (ואז הם מתעצבנים ומביאים לי מכות :P)

פורסם

you see daddy universe fucked mommy universe and then mommy gave birth to universe junior.

=]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים