עבור לתוכן

פיצול קו אינטרנט חוטי

Featured Replies

פורסם

צהריים טובים חברים,

יש לי אינטרנט חוטי בבית כי 2 מחשבים נמצאים בקומה אחת ואני במרתף עם המחשב השלישי ואל חוטי לא הצליח להגיע עד אלי מפאת קירות עבים.

אני רוצה ליצור איזשהו פיצול בחיבור שלי שאוכל לחבר ולנתק לפטופ מתי שמתחשק לי (גם כן בעזרת כבל). איך אני עושה את זה? צריך סוג של מפצל והגדרות נוספות?

תודה ויום טוב

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

מה?

פורסם

הוא מעוניין לעקוב אחרי התפתחות הדיון.

לא הבנתי בדיוק מה המצב אצלך. יש לך 2 מחשבים שמחוברים חוטית- לאן?

יש לך ראוטר?\מה הציוד שלך?

אם יש לך ראוטר, אז תמשוך כבל רשת מהראוטר לאן שאתה צריך, אם אין לך אז תקנה ראוטר ותעשה את זה.

פורסם
  • מחבר

יש לי ראוטר בקומה עליונה עליו מחוברים בכבלים 2 מחשבים. כבל נוסף יורד למרתף דרך הקירות למחשב שלי. אי אפשר להעביר עוד כבל מהראוטר.

אני רוצה שבקומת מרתף אצלי אוכל לחבר גם לפטופ לאינטרנט כשארצה. איך עושים את זה?

פורסם

יש לך שני אופציות:

1.לשים סוויץ במרתף שמחובר לראוטר וממנו לחבר לכל מחשב כבל.ֿ

2.לחבר ראוטר נוסף במרתף ולהרחיב את הרשת האלחוטית למרתף וכך תוכל לחבר אלחוטית התקנים אלחוטיים שונים גם במרתף.

פורסם

או שתחבר סוויץ' במרתף או אם אתה רוצה לחסוך בכסף ואתה יודע קצת להתעסק בכבילה אתה יכול לפצל את הכבל רשת ל-2 ראשים בשני הצדדים ע"י שימוש ב-4 גידים לכל ראש.

פורסם

מה ההבדלים בין חיבור של 8 חוטים לחיבור של 4 חוטים?

עדיף לפצל חיבור של 8 עם סויץ', או לחבר שתי מחשבים בחיבור של 4 חוטים כל אחד?

פורסם

זה כבר תלוי מה נוח לך.

בכל מקרה ההבדל הוא שבכבל של 8 גידים אתה יכול לפחות לפי הנתונים היבשים להעביר תקשורת של 1GIGA ואילו בכבל של 4 גידים אתה יכול להעביר עד 100 מגה.

אם אין לך סוייץ'/ראוטר עם פורטים של 1 ג'יגה אז גם אם תעבוד בכבל של 8 גידים לא יהיה רשת של ג'יגה. לשיקולך.

פורסם

לכמה מגיע המהירות בין מחשב למחשב?

יכול להגיע לגיגה?

אני מדבר למשל על העברת קבצים ממחשב למחשב.

פורסם

כל העניין פה הוא המהירות בתוך ה-LAN שלך כלומר, בין כל המחשבים המחוברים לרשת שלך.

למהירות יציאה החוצה לאינטרנט זה לא משנה.

אם יש לך כבלים שמחווטים כולם 8 גידים עם סיכוך טוב וגם חשוב מאוד פורטים בסוויץ' שתומכים ג'יגה וגם הכרטיס רשת במחשב תומך ג'יגה רק אז תיהיה לך את המהירות הזאת בין המחשבים וגם אז זה לא תמיד אבל לא משנה.

בכל מקרה, תעשה את החישובים מה שנוח לך ומה אתה מעדיף.

רק תזכור, שאתה צריך רכזת/מתג/ראוטר שתומך בפורטים GIGA.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים