עבור לתוכן

רעיון פשוט מטורף. האמנם?

Featured Replies

פורסם

אוקיי

אז יש לי בריכה של נגדים

והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות.

אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך.

הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש.

מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?

פורסם

נו מה, ואם מחר תקבל נגדים עם מספרים ולא עם צבעים? כבר עדיף לבצע את זה על משהו שבודק התנגדות, ולא זיהוי אופטי של צבע. גם הרבה יותר פשוט לביצוע, וגם בסיום התהליך אתה תקבל את הערכים האמיתיים של ההתנגדות, מה שאומר נגדים עם אחוז סטייה של פחות מ1%, וככה אתה בעצם גם משדרג את השווי שלהם :)

פורסם

אם יש לך "בריכה" של נגדים אני מניח שהם כניראה מופרדים אחד מהשני לגמרי (או חלקית).

איך בדיוק תזין אותם למכשיר הבדיקה ? מילא אם יש לך קופסא של נגדים חדשים שמחוברים יחד (הקטרון והדבק שבצדדים) אפשר לבנות מנגנון של הזנה אוטומטית.

אבל במצב של הרבה נגדים יחידים שמופרדים אחד מהשני ששוכבים במגירה... תצתרך לקחת ידנית נגד נגד, לשים במכשיר הבדיקה וכו'.

פורסם
  • מחבר

אוקיי למגיב הראשון:

ייקח המון זמן עד שהמכונה תמדוד כל נגד ונגד עד שהיא תגיע למה שאני צריך.

מייק:

נכון, הם מופרדים, אבל חשבתי אולי על איזה מסוע שעובר והמכונה סורקת כל נגד ונגד. לפני שאני אסיים להתקין את המכונה אני אשים את הנגדים על המסוע..

פורסם

ויש בעיה נוספת בבדיקה האופטית : הצבעים שהנגדים מודפסים איתם ממש לא מדוייקים (מבחינת צבע), כלומר הרבה פעמים כתום של נגד X הוא יותר צהוב מצהוב של נגד Y, כנל אדום-חום וצבעים אחרים

ולכן הבדיקה שתקבל מאוד לא אמינה

אני מציע בדיקה אחרת :

תיקח מגנט ותרים איתו "קיפוד" של נגדים מהבריכה

למגנט מחובר קצה אחד של מודד התנגדות

הקצה השני של המודד הוא תנין

תבדוק איתו נגד מסויים - תמשוך אותו (אם התנין) מה "קיפוד" ותשים בקופסה המתאימה

תבדוק את הנגד הבא וכן הלאה

אגב אם אתה מחלק את הנגדים לקבוצות לפי צבע של קו מסויים (ולא לפי התנגדות מדוייקת), אז הרבה יותר שימושי לחלק לפי הקו ה 3 (זה שלייד הקו בצבע זהב) ולא לפי הראשון

פורסם

לא הבנתי למה לוקח זמן. אתה חייב לתפוס כל נגד בכל מקרה, אם אתה רוצה למיין אותו. מלבד זאת, ניתן למדוד התנגדות בחלקי שניה. למעשה המגבלה היחידה שלך הוא זמן ההמרה מאנלוגי לדיגיטלי, ובימינו אתה יכול לבצע אלפי מדידות בשניה, עם ציוד זול למדי.

הבנתי לאן אתה חותר, אבל זה לא יעיל מבחינת זמן עבודה. השיטה היעילה היא מיון שיטתי המתבצע פעם אחת (ולא בזמן שאתה מחפש את הנגד) לחלופין, אתה יכול לבצע מיון ולחלק לקבוצות גדולות יחסית, ואז כשאתה צריך נגד לבצע את המיון על קבוצות קטנות יותר. כך או כך, זיהוי אופטי לא נשמע לי רעיון טוב.

פורסם

מעקב

פורסם

בגלל הבעיה הזו (ערימת נגדים), כל פעם שאני צריך נגדים מסוימים, אני בסוף מוצא את עצמי קונה חדשים למרות שיש לי עשרות כאלו זרוקים בתוך קופסה...פשט אין לי כוח למצוא את הנגדים שאני צריך מבין הערימה. והכי מצחיק שאני קונה את הנגדים החדשים אני קונה תמיד כמה יותר (אם יישרף או משהוא בפרויקט) ואז מה שנשאר נוסף לערמה שרק גדלה כל הזמן :screwy:

מעקב

תגיד..סתם עברתי עכשיו על כמה פוסטים באתר...איך אתה מצליח לעקוב אחרי כל כך הרבה דברים במקביל.. :lol: מה אתה "עקבן" ;D

פורסם

כל מה שמעניין אותי אני עוקב אחריו.

במקום להוסיף תגובת ספאם אני פשוט כותב מעקב.

פורסם

למה ארדואינו כשיש לך מחשב בבית?

http://www.isabellenhuette.de/fileadmin/pdf/Flyer/IMRen.pdf

^^זמן מדידה 1.3 kHz

וכמעט כל השאר מכני לחלוטין-גלגל עם מגרעות שמוציא לך נגד נגד, עוברים על המשטח מדידה ומסודרים(כאן תצטרך מנוע, לדעתי מיני סרוו יהיה הכי יעיל) בקופסאות, או שאפשר לשים עלים מדבקות(מ2 הצדדים,כמו אלה שהנגדים באים איתם) עם מספרים סידוריים(המספרים הסידוריים על המדבקות מראש) ולהתאים מספר לכל נגד, ככה כל פעם שאתה צריך אתה בודק בקובץ אקסל את ההתנגדות שאתה צריך ומקבל מספר סידורי.

בקשר לסידור מראש של הנגדים-זה באמת לא בעיה. הפתרון הראשון שעולה לי לראש הוא מגנט גדול(נראה לי שהציעו את זה) שמרים את הנגדים ואז מניח אותם, או איך שמסדרים רגליים של מעבד(עוד כשלמעבדים הוא רגלייים ארוכות שהתעקמו כל הזמן)-פשוט קופסא עם חורים בצורת נגדים וצינור איסוף, ואז תשקשק אתה קופסה לדקה וכל הנגדים יצאו מסודרים.

פורסם

מה הבעיה פשוט לזכור את הערכים של הצבעים? זה הרבה יותר פשוט מכל מכונה שתעשה + מתי שכבר תזכור אתה תמצא נגדים במהירות.

פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים