עבור לתוכן

נכונה השמועה ש megaupload megavideo נסגרו?

Featured Replies

פורסם
לא ממש הבנתי את ההקשר...
קראתי את התגובה הקודמת כ : "העיקר שהם הורידו מהרשת את ה (אתר שמספק) תוכן פיראטי, מה זה משנה איך" כלומר "הם" = FBI

ה FBI חייב לעבוד לפי החוק, כלומר חייב להיות חוק שמאפשר לו לבצע את הפעולה שעשה. הפעולה נעשתה ללא SOPA מה שאומר אחד מ 2 דברים :

1. ה FBI עבר בעצמו על חוק כלשהוא

2. ה FBI ניצל חוק קיים כלשהוא כדיי להוריד את האתר

נראה לי ש 2 הוא התשובה, לכן השאלה המתבקשת היא : מה ההבדל בין החוק הקיים ל SOPA ?

רוב ה "אקטים" באמריקה נוטים לא להשקיע הרבה בבדיקה של הנסיבות כלומר : מספיק מעט מאוד כדיי להםעיל את החוק (ככה זה למשל באקטים נגד טרור). זה אומר שאת ה SOPA יהיה הרבה יותר קל לנצל "מחוץ לתפקיד" מאשר את החוק הקיים

זה שהממשלה תומכת "בכוח" בחוק הזה אפילו אחריי שתעשיית המשחקים לקחה צעד אחורה, מעלה את השאלה אם באמת יש כוונה להעביר את החוק כדיי לנצל אותו בצורה כזאת, כשפיראטיות היא רק אחד מהיעדים ולא היחיד או העיקרי

אם כן, מה הקבוצות סיכון האחרות של אתרי אינטרנט במקרה והחוק מתקבל. הקבוצות יהיו כל תוכן שהוא שהממשלה תרצה לצנזר, כי יהיה אפשרי בתכלס להפעיל את החוק כמעט לכל אתר "רצוי", אם או ללא מניפולציה (למשל להעלות חומר ולתבוע עליו)

באתר היה הרבה תוכן פיראטי, נכון. אבל הטענה שלי היא שהאתר פעל לפי החוק- הם הורידו תוכן שדווח כלא חוקי. אין להם אחריות על תוכן שהגולשים מעלים מלבד הורדה של חומר שדווח כפיראטי.
עכשו שהבנתי שהתכוונת ל "הם" = MEGA : ככל הנראה החוק אומר איפה שהוא "על בעלי האתר לעשות את המקסימום האפשרי", כשההתייחסות לפורנו ילדים ולתוכן פיראטי היתה ברמות שונות (את הפורנו לקחו יותר ברצינות מהפיראטיות), וכאן ה FBI כנראה הוכיח שהאתר _היה יכול ולא עשה_ את המקסימום להורדת תוכן פיראטי
ההצעה שלי שונה לחלוטין. תור מיועד ליצירת מסלול מאובטח ומוסווה בין גולשים לאתרים שנמצאים באינטרנט, או לכל היותר אתרי onion פרטיים שעדין משתמשים באינטרנט כתשתית

ההצעה שלי היא "ענן פרטי", שאינו תלוי באינטרנט אלא עובד אל ידיי LANים מקומיים

כלומר, ההבדלים הקריטיים הם :

1. במקרה של הורדת האתר עצמו או "האפלה" של תחומים באינטרנט לא יהיה ניתן לגשת לאתר גם דרך TOR, אבל כן יהיה ניתן לגשת לאתרים ששמורים בשרת WEB מקומי שהגישה אליו דרך LAN כי לספקי האינטרנט אין כל דרך להתערב בתקשורת

2. במקרה של אתר ששמור באינטרנט ניתן לעקוב אחריי התעבורה אליו או ממנו (לפחות מהשרת ועד לתחנת היציאה של TOR), במקרה של LAN גם זה לא אפשרי כי לא נשמרים לוגים כמו אלה שנשמרים אצל ספקיות אינטרנט. כלומר, ברגע שהחיבור התנתק לא נשאר כל מידע למסלול של התקשורת גם לא התקשורת המוצפנת. זה למשל יאפשר ליצור אתר בלוגים אם טוקבקים, כשאין כל דרך אפשרית טכנית לחשוף את זהות הטוקבקיסטים ואפילו את זהות השרת עצמו כל עוד התקשורת בוצעה כולה דרך ה LAN

^^

בדיוק, פיראטיות מעודדת חדשנות וערך מוסף מהחברות החוקיות. כאשר הן יציעו הצעה משתלמת מספיק, הפיראטיות מטבעה תפחת. כך לדוג' אפל הפכה קניית מוזיקה לדבר מאוד נפוץ ושבשגרה. הרבה בעלי אייפון (או כל מוצר אפל אחר) קונים (בכסף!) מוזיקה ולא מורידים באופן פיראטי.

נוסיף גם, שפיראטיות שירתה נאמנה את החברות החוקיות עצמן - אם לא דיסקים ודיסקטים ופתקים של סיריאלים בשנות ה 90-2000, היו הרבה פחות משתמשים לתוכנות כמו Windows, Office, Photoshop וכדומה והרבה יותר תחרות בתחום. העלמת עין מכוונת מצד החברות האלה כשהמוצרים היו חדשים היא זאת שגרמה להם להגיע כמעט לכל מחשב היום

מי זה העם עצמו? כל העם?

בכל מקרה, זה משפיע על דעת הקהל, ובמיוחד על אלו שלא בקיאים בתחום.

1. העם שמבין - חלק משמעותי ממנו, שכן הוא גם קהל היעד של ה "תוכן" שהחוק מנסה להגן עליו. משתמשי משחקים למשל, כן מבינים (או שרק בישראל ?) שמשחק שהורד בצורה פיראטית ונפרץ כמו שצריך עובד לפעמים טוב יותר ממשחק קנוי. זה שונה במוסיקה, שם כמות המשתמשים ה "מבינים" כנראה נמוכה יותר

2. צודק - קח למשל את ההורים שלי, הם יאכלו כל דבר שה RIAA "תלמד" אותם (אם נניח הם היו גרים באמריקה). הם לא באמת מבינים בתחום או משתמשים בכלל בתוכן שהחוק מגן עליו, אבל הם יהיו בעד החוק כי זה נראה להם "טוב" לאור הטענות של RIAA, וגם הם מגיעים לקלפי בבחירות

ובכן, כאן צריך להעלות את הצד השני - אתר שיתוף קבצים שמשמש גם לשיתוף קבצים אישיים ותוכן לא מוגן למשל. או טורנטים שנחשבים לרשת פיראטית אבל למעשה משמשים גם לדברים חוקיים ורצויים כמו הפצת דיסקים של מערכות הפעלה חופשיות. (או שלא רצויים, כי הם מהווים אלטרנטיבה למערכות הפעלה המסחריות ?)

• תגובות 73
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אל תהיה כ"כ בטוח שה-FBI לא פעל על דעת עצמו, ללא שום חוק. דברים כאלו קורים.

איך אמר פעם מישהו- "כוח משחית".

הדיון על SOPA אגב, הושהה עקב ההתנגדות הרבה.

http://www.mako.co.il/digital-internet/Article-5754f12ea6cf431006.htm&sCh=e3bb59b65350a110&pId=786102762

עכשו שהבנתי שהתכוונת ל "הם" = MEGA : ככל הנראה החוק אומר איפה שהוא "על בעלי האתר לעשות את המקסימום האפשרי", כשההתייחסות לפורנו ילדים ולתוכן פיראטי היתה ברמות שונות (את הפורנו לקחו יותר ברצינות מהפיראטיות), וכאן ה FBI כנראה הוכיח שהאתר _היה יכול ולא עשה_ את המקסימום להורדת תוכן פיראטי

שוב, אל תהיה כ"כ בטוח שהם פעלו לפי החוק ולא כי בא להם.

אני לא חושב שהחוק מדבר על "לעשות את המקסימום", זה דבר שלא מסתדר כ"כ טוב בבית המשפט. טרם הספקתי לקרוא את המסמך נגדם (שצורף ממקודם), נראה אם יהיו לי תובנות חדשות אחרי כן :P

ובכן, כאן צריך להעלות את הצד השני - אתר שיתוף קבצים שמשמש גם לשיתוף קבצים אישיים ותוכן לא מוגן למשל.

וזה בדיוק מה שאני (והרבה אחרים) עשיתי עם MegaUpload. הורדת האתר פוגעת בי.

[לא שאכפת לי ממה שהיה שם, כל דבר חשוב שמור גם אצלי ולא בשימוש שוטף.]

פורסם

אגב, אם הציבור האמריקאי ירצה לפעול כנגד החוקים הללו, זה זמן מצויין - הבחירות בפתח.

פורסם

לא נראה לי שהוא יחזור . הם מואשמים לפי התמונה לא רק בהפרת זכויות יוצרים אלא גם

באישומים של מאפייה :הלבנת כספים סחטנות וכולי...

banner.jpg

פורסם

יוזם החוק נגד פיראטיות ברשת למאר סמית', נכנע ללחצים וביטל את הצעת החוק SOPA.

[...]

"שמעתי את דבריהם של המתנגדים, ואני לוקח את דאגותיהם בנוגע להצעת החוק נגד פיראטיות ברצינות רבה. ברור כי עלינו לבחון מחדש מהי הגישה הטובה ביותר לגשת לבעיה של גניבת זכויות יוצרים ברשת".

[...]

מוקדם יותר היום הודיע הסנאט האמריקני כי ההצבעה על הצעת החוק נגד הפיראטיות ברשת PIPA נדחתה עד להודעה חדשה. הסנאט היה אמור להתכנס להצבעה על החוק כבר בשבוע הבא - אולם ההצבעה נדחתה ללא קביעת תאריך חלופי.

http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=859763

פורסם

טוב מאוד - _לעכשו_

אבל החוק הזה (או אחר שיכול לבוא במקומו) יכול לבוא במוקדם ובמאוחר - ולכן זה הזמן לתכנן איך מתמודדים אם חוק דומה, גם מבחינה טכנולוגית וגם משפטית, בשביל :

למנוע כל אפשרות של ניצול חוק כזה לצנזור אתרים, גם אתרים מקוממים ו/או בעלי תוכן לא חוקי בכל רמת אי חוקיות שהיא

למצוא דרכים לשיתוף קבצים וזה כולל קבצים פיראטיים, בצורה שלא ניתן להילחם בה בקלות

פורסם

בעידן ה- FTTH הקרב ובא, השיתוף יהפוך לנטו P2P וגדול מאי פעם, כך שתעשיית המוזיקה/סרטים/משחקים וכו' יאלצו למצוא פתרון יצירתי חדש...

פורסם

לא נראה לי שהוא יחזור . הם מואשמים לפי התמונה לא רק בהפרת זכויות יוצרים אלא גם

באישומים של מאפייה :הלבנת כספים סחטנות וכולי...

banner.jpg

ראיתי רק אחרי שכתבתי את ההודעה שממש השתלטו להם על הדומיין, ולא רק הורידו אותו מהרשת.

ה-IP עדיין פעיל והם כותבים שהם עובדים על החזרת האתר.

http://109.236.83.66/

פורסם

היה הרבה מקרים שאתר נפל על הפרת זכויות יוצרים וחזר

אותו דבר יקרה פה

מזה FTTH?

פורסם

הולי שיט. http://tech.walla.co.il/?w=//2502394

תראו איזה בית וצי מכוניות יש למקים האתר... פשוט הזוי.

ובקשר לFBI, לאורך העשור הראשון של המילניום החדש ראיתי עשרות אתרים פעילים שנסגרו ואחרים שנפתחו מחדש... לדוגמא: סופר נובה שהפך למיני נובה וכיו"ב. אי אפשר להילחם בפיראטיות והיחידים שנפגעים זה האנשים שאשכרה רוצים לשלם כסף ולקנות את המוצר שלהם במקום להעתיק אותו בצורה פיראטית.

הפתרון היחיד זה שינוי גישה ומתן של שירות טוב, אישית אני יכול להגיד שמאז שנפתחו חנויות המסחר הדיגיטליות לרכישת משחקי וידאו לדוגמא קניתי כמות גדולה הרבה יותר של משחקי וידאו מאשר הכמות שרכשתי לפני. כך לדוגמא בין 2009 ל2011 רכשתי יותר משחקים מאשר מ1992 (המחשב הראשון שלי שתתפלאו היו לו אחל'ה משחקים שעלו ימבה כסף) ועד 2008 כולל במצטבר.

פורסם

להשהות את החוק זה לא נקרא לבטל.

לך תדע מתי יחזירו אותו לשולחן ויעבירו אותו בחטף בלי כל הבלאגן עכשיו.(מישהו אמר מלחמה עם איראן?)

פורסם

מעניין מה יקרה לכל הנכסים שלו, האם הFBI יכול להעלים לו את הכל ולהשתיק את זה?

פורסם

היה הרבה מקרים שאתר נפל על הפרת זכויות יוצרים וחזר

אותו דבר יקרה פה

מזה FTTH?

פורסם

שטויות היית כבר אומר שיהיה פרוטוקול שיתוף חדש ויותר מתקדם

FTTH בולשיט

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים