עבור לתוכן

HD6770 VS HD6850

Featured Replies

פורסם

למפרט כמו שלי (בפרופיל)

עדיף 6850 או 6770

בין כך המעבד לא כל כך חזק ?

השאלה היא אם אני משדרג בעתיד נראה לי שעדיף 6850 הלא כן?

כמובן המטרה לגיימינג

תודה

פורסם

המעבד שלך אכן יהווה צוואר בקבוק בלא מעט מקומות. דבר מגביל נוסף עלול להיות ספק הכוח שלך. 6850 מגיע במאמת ל125W בעוד ש6770 מגיע עד ל105W, בשני המקרים מדובר בעליה לא מבוטלת מהכרטיס הנוכחי שלך. שווה לבדוק שהספק שלך מסוגל לעמוד בזה.

פורסם
  • מחבר

אולי זה בכלל כרטיסים חזקים מידי

יש המלצה לכרטיסים אחרים ועדיין לשחק ברזולוציה גבוהה?

אפשר המלצה??

אולי לשדרג לכרטיס ברמה הזאת רק אחרי מעבר למעבד ייותר רציני I5 או I7 בעתיד

פורסם

קודם כל מה דגם הספק שלך?

וגם מה רזולוציית המסך?

פורסם
  • מחבר

אז זהו שאני משדרג גם את הספק שלי אני קונה SEASONIC M12 620W

חצי מודולרי

תאמת התקציב של לכרטיס הוא לא יותר מ500 ש"ח השאלה אם כדאי להגדיל תקציב ? לכרטיס 6850

או שמספיק 6770

המסך שלי LED LG 22"

לא חייב על מקסימום רזולוציה אפשר גם 1280*1024 אבל הייתי רוצה FPS גבוהה

משחקים בעיקר SHOOTER וקצת מרוצי מכוניות

תודה רבה

פורסם

אם הרזולוצייה שלך היא 1680X1050 אתה יכול להסתפק ב-6770. אמנם לא בכל משחק תשחק על הגדרות גבוהות, אך בהחלט תקבל FPS

מספיק גבוה כדי לשחק חלק במשחקי מכוניות ושוטרים (אולי ב-BF3 תצטרך גם להוריד רזולוצייה).

בכל מקרה, אם אתה מתכוון לשדרג את המחשב (כמו שציינת בפוסט אחר) אולי כדאי להמתין ולקנות מחשב חדש.

פורסם

לפותח השרשור, את התשובה נחלק לכמה חלקים:

א. ראשית כל אינך זקוק לספק כח שנותן 620 וואט, ולמעשה גם אינך צריך ספק כח שמספק יותר מ- 400 וואט,

שכן מחשב קונוונציונאלי כפי שאתה תעבוד עימו, לבדו לא עובר 200 וואט אף פעם. אם תוסיף כרטיס מסך מדרג ביניים

(שלא לוקח יותר מ- 150 וואט בעצמו במקרי קיצון) הרי שאפילו 350 וואט ברגעי שיא לא תעבור אף פעם.

אז קודם כל תתמקד ברכישת ספק כח (אם ובכלל) במסגרת ההספקים שאתה צריך, ולא בהספקים שלעולם לא תשתמש בהם.

כמו כן חבל על הכסף, וחבל עוד יותר - על בזבוז חשמל בשל נצילות ספק נמוכה יותר (ככל שעובדים עם ספק כח גדול יתר על המידה

ולא מנצלים את עיקר תפוקתו, כך נצילותו פוחתת).

ב. שני כרטיסי המסך שנמצאים ב sweet spot עליו הינך מדבר, הן מבחינת רזולוציה והן מבחינת תקציב, אלו אכן ה- HD6770

ואחיו הגדול יותר ה- HD6850.

אלא מהי הפואנטה בכל ההבדל בין שתי החיות הללו:

שה- 6850 מתפאר ברוחב פס זכרון כפול של 256 סיביות, בעוד שהכרטיס הצנוע יותר מסתפק רק ב- 128 סיביות.

ומהיא חשיבותו הכה רבה של רוחב הפס תשאל:

ככל הנראה לא מעט צרכנים (וגם לא מעט חובבים) אינם בקיאים דיים בתחום על מנת לדעת,

שהסוגיה החשובה ביותר במאיץ גראפי מתחילה בראש ובראשונה באפיק רוחב פס הזכרון, וזאת הרבה לפני

פערים שקימים בין יחידות העיבוד (GPU).

משכך, ביצועיו של HD6850 עולים לעין שיעור על ביצועיו של HD6770, ובמקרי קיצון לעיתים כמעט עד כדי הכפלה.

שכן ביצועי הרינדור של מאיץ גראפי חסומים מאז לידתו של התחום ברוחב הפס של הזכרון. תמיד, יכולת העיבוד של הליבה

היתה משנית, ותמיד עוכבה ע"י מהירות הזכרון, שאם לא היה מהיר דיו, הכתיב למאיץ הגראפי את התוצר הסופי.

עכשיו נעבור לבחון את פערי המחיר בין שני הכרטיסים:

הזול שבינהם עולה סביבות 550 ש"ח, והיקר שבינהם מבקש תוספת צנועה בלבד של עוד 130 ש"ח - שכן מחירו עומד על 680 ש"ח.

דהיינו: תמורת עוד 23% למחיר (130 ש"ח) אתה משדרג את המאיץ הגראפי משמעותית, וזאת הרבה מעבר לאותם 23% שנדרשת

לשלם בגין הפערים.

יתרה על כך, בל נשכך שרכישת מאיץ גראפי חזק יותר היום, תאפשר בידך בעתיד לדחות את מועד השדרוג של כרטיס המסך

לתקופת מה, וודאי ביחס לחלופה בה היתה בוחר בכרטיס האיטי יותר. הסבר:

ביום שבו הכרטיס האיטי יותר כבר ירים ידיים אל מול האפליקציות המודרניות שירוצו באותה עת בשוק, הכרטיס המהיר יותר עדיין

יספיק בביצועיו (לפחות לתקופת מה). כלומר: תוחלת חייו ארוכה יותר, ולכן עלותו לכל שנת שימוש למעשה זולה יותר.

סיכום:

להתפשר כיום על מאיץ גראפי שנחות משמעותית (בשל רוחב פס בעיקר) מהמאיץ הרצוי, וזאת בשביל חסכון זוטה,

הנה עריכת משגה. רכוש HD6850 אשר ישרת אותך למשך השנתיים שלוש הקרובות בשימושיות טובה.

בחירה כיום ב-HD6770 ככל הנראה תקרב את מועד החלפתו לכדי שנה - שנה פלוס לכל היותר, ועל כן במבחן ארוך הטווח

תעלה לך בעצם יותר.

פורסם

ובתרגום חופשי:

אין לך צורך ב620 וואט, מספיק ספק 400-450 איכותי.

ה-HD6850 מהיר יותר בעשרות אחוזים ולא יקר משמעותית, אז הוא אחלה דיל בשבילך.

פורסם
  • מחבר

שתי שאלות

כבר הזמנתי את הספק זה כזה נורא?? קראתי עליו הרבה ביקורות טובות זה כזה חזק 620 W אם בעתיד ארצה לבנות מפלצת(עם כמה דיסקים קשיחים וCF ) לא אצטרך ספק כזה?למשל רשום על הכרטיס 6850 בדרישות

שלו שאם רוצים CF חיבים ספק 600 וואט? זה השקעה לטווח הארוך כבר נשרפתי כמה פעמים ממוצרים שהייתי חייב להחליף בשידרוג כי הם לא התאימו

שאלה נוספת כולם כאן מדברים על צוואר בקבוק עם מעבד כמו שלי ו6850 אתה יכול להאריך בנושא? מדובר גם שמשחקים ברזולוציה נמוכה?

דרך אגב מה דעתך על GTS450 הציעו לי אותו במחיר מפתה!

תודה רבה על הסבלנות והאכפתיות אתם נהדרים !

פורסם

אחלה שבאחלה של ספק אחי אתה תברך את עצמך על כל רגע שהוא אצלך ועשית את המהלך הזה של של הקניה שלו... כמו שאמרת בעזרת ה' עוד יום יומים תרצה לשדרג לא תכנס עוד פעם לבעיות...

כרטיס מסך אם יש לך אפשרות קח את החזק {או אם אתה שואל אותי לך אפילו על יד שניה במחיר ומצב טוב} ותיהיה שמח... בעזרת ה' תשדרג תמערכת הוא ישאר איתך...

פורסם

אם בגיימינג חשקה נפשך בתקציב המוגדר תוכל ללכת בשקט על HD6850.

מעבדי ה-E5x00 לא רע באוברקלוקינג כך שתוכל להוציא ממנו את המיץ עוד קצת ולסגור את הפער +/-.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים