עבור לתוכן

ניסיון התקנת XP על מחשב ישן והצורב הרס את הדיסק...

Featured Replies

פורסם

מבחינת הפורום אני לא יודע אם זה מתאים לכאן או לחומרה, אז מנהלים תעשו את השיקולים שלכם.

משהו ביקש מימני להתקין לו (לפרמט) על מחשב ישן XP. הוא הביא לי את המחשב, הכנסתי את הדיסק לצורב ואז שמעתי רעשים חזקים מהצורב (כמו ששורטים לוח אם גיר)! הוצתי מהר את הדיסק וכולו היה שרוט. בדקתי לפני שהכנסתי אותו (את הדיסק) שהוא במקום הנכון, כך שזו לא יכולה להיות הבעיה. אחרי זה ניסיתי סתם להכניס דיסק וראיתי זה עושה את אותו הדבר...

עכשיו הדיסק לא שלי אלא שלו, אז אני קצת בבעיה (אין לי XP להביא לו) ויש לי קצת בעיית תקציב בזמן האחרון אז אין לי איך להביא לו מערכת אחרת. השאלה היא אם יש דרך לסדר את הבעיה או שאתם יכולים לחשוב על סיבה שבגללה זה יכול לקרות שאני יסביר לו.

אשמח לעזרה (זה ממש חשוב לי, ביום חמישי אני צריך להחזיר לו את המחשב).

פורסם

לדעתי יש 3 אפשרויות:

1) לא הכנסת את הדיסק כמו שצריך.

2) הכונן DVD היה דפוק כבר.

3) ייתכן שהרעש בא מהכונן הקשיח?

פורסם
  • מחבר

אם יש משהו שאין מצב שיקרה לי זה להכניס את הדיסק לא נכון. אני תמיד בודק שהוא במקום לפני שאני מכניס ועוד לי היה לי מקרה כזה.

בדקתי את הצורב (עד כמה שניתן) הכל נראה במקום.

הרעש לא היה מהקשיח. אחרי פעמיים אני יכול להיות בטוח.

יש דרך ביתית לבדוק תקינות של צורב/כונן אופטי?

פורסם

אם הצורב שרט את הדיסק אז הצורב דפוק.

או שתקנה צורב חדש (100 ש"ח) או שתתקין עם כונן זמני.

פורסם
  • מחבר

אני צריך להוכיח לו שהכונן היה דפוק. כמו שאמרתי אין לי עוד דיסק של XP והדיסק עצמו לא היה שלי.

פורסם

פשוט תסביר לו שהכונן שהוא הביא לך יחד עם המחשב דפוק וזה יהיה בעיה כרגע...

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

היום לפני שעתיים החזרתי לו את המחשב והסברתי לו את הבעיה. אותו אחד שביקש מימני לפרמט הוא אדם זקן שלא מבין כלום במחשבים (חומרה ותוכנה) וחשב שהבעיה שהייתה לו (שהצורה הורס דיסקים) קשורה למערכת הפעלה "שלא מפעילה לנכדים שלו משחקים".

הוא תיאר את הבעיה בצורה כזאת:

הוא בקש ממני "להתקין לו עוד פעם את המחשב" כי הוא עושה הרבה רעש שרוצים לשחק ולא מפעיל לנכדים משחקים כבר כמה חודשים. שאלתי אותו למה הכוונה, אז הוא אמר לי שיש לו כאן איזה דיסק של המחשב ושאמרו לו שזה יפתור את הבעיה... בקשתי ממנו להפעיל את המחשב שאני יראה את הבעיה (הייתי אצלו באותו זמן). הוא הדליק את המחשב וראיתי שלוקח המון זמן עד שהוא עולה (בכל זאת XP) למרות שהמחשב בן 7 שנים לפחות 5 דקות (אם לא יותר...) עד שהוא נכנס לשולחן עבודה זה קצת הרבה. וגם שמעתי רעש חזק מהמחשב כנראה המאווררים כבר מתים.

בקיצור אמרתי לו שיביא לי את המחשב ועד יום חמישי הוא יהיה אצלו (היום). דבר ראשון ניקיתי את החשב (שימנתי את כל המאווררים) מה שתרם לשקט החלפתי מאוורר לספק (ג'נרי עתיק). ואז התחיל כל הסיפור (הודעה ראשונה).

רק אחרי שהוא הסביר לי את זה אחרי שהחזרתי לו את המחשב, הבנתי מה היה הרעש במשחקים (הצורב).

התקנתי לו אנטי וירוס (AVG) והוצתי לו כמה עשרות עם לא מאות וירוסים.

עשיתי לו איחויי קבצים.

עדכנתי לו לאקספלורר 8 (הוא לא רצה משהו אחר).

ומחקתי לו את כל סרגלי כלים שהיו לו על המחשב (היו לא מעט).

עכשיו הכל הסתדר.

פורסם

הייתי מבצע גם chkdsk

פורסם
  • מחבר

בטוח יהיו לו אלפי שגיאות, אין לי כוח לכל זה והמחשב כבר אצלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים