עבור לתוכן

רוצה לפרמט - דרך DVD או USB?

Featured Replies

פורסם

שלום,

כל איזה חצי שנה אני מפרמט את המחשב - כונן C וכרגע נגמרו לי התקליטורי DVD

הקטע הוא כזה

אני מתלבט מה לעשות

לקנות דיסקים DVD חדשים? או לקנות כבר DOK ולפרמט תמיד דרכו?

למה DVD? כי זה יותר פשוט.

למה USB? כי זה לא דורש צריבה כל פעם , וגם אני מרוויח DOK , וגם במחשב החדש אני לא מתכנן לשם כונן.

השאלה היא כמה פשוט זה יהיה לפרמט דרך USB והאם כל מחשב תומך בזה (של השנתיים-שלוש האחרונות ויותר חדשים).

פורסם

אין שום בעיה להתקין מערכת הפעלה מDOK. ביצעתי את זה כמה פעמים כבר.

למרות שזה מאוד תלוי במקור ההתקנה (כונן קשיח נייד, DOK) ברוב המקרים זה פשוט איטי.

קרה מקרה שהייתי צריך להתקין Win 7 על מחשב נייד מDOK, ההתקנה לקחה שעתיים וחצי!

במקרה הזה הDOK היה על הפנים.

לדעתי כונני הCD והDVD עוד לא מתים, לי אישית עדיין יש שימוש בו מידי פעם, אם כי לעיתים רחוקות, אבל זה הרבה יותר מהיר מכל הSanDiskים שמתסובבים להם בכיסים של אנשים.

פורסם

פשוט אשכול עצוב...

כל איזה חצי שנה אני מפרמט את המחשב - כונן C

למה לעזאזל לעשות את זה?

וכרגע נגמרו לי התקליטורי DVD

מה הקשר?

לקנות דיסקים DVD חדשים? או לקנות כבר DOK ולפרמט תמיד דרכו?

מה זאת אומרת "לפרמט דרך הDOK"?

למה USB? כי זה לא דורש צריבה כל פעם

מה אתה צריך לצרוב "כל פעם"?
פורסם

תקים שרת בוט שממנו תתקין את המערכת הפעלה יחסוך לך המון בעלויות...

פורסם

הבעיה הגדולה היא, שאתה עצוב יותר מהאשכול עם הציניות.

1. הבחור כנראה מפרט כל חצי שנה עקב כך שהוא אינו יודע לבצע איחוי כנראה ( יכול להיות, נכון? תהרוג אותו על זה?) כנראה שמערכת הקבצים שלו קורסת, או שהוא מתקין עשרות תוכנות המתנגשות וכו' ולאחר מכן מוחק אותן וכו' וזה דופק את מסד הנתונים (הגיוני לא?)

2. אני כבר 3 שנים לפחות לא משתמש במחשב שלי בכונן ה DVD, לצורך מה? יש לי כונן קשיח נייד ו DOK ( זכרון מבוסס פלאש נייד, בשבילך) אז למה אני צריך דיסקים? יש לי מערך RAID 1 וגיבוי על 2 כוננים קשיחים חיצוניים, לדעתי, כרגע זה מספיק.

דיסקים זה איטי ומסורבל ולא יעיל ומרעיש בעיקר.

כמו כן, מי שלא עושה שימשו בדיסקים כלל אלה רק בכוננים קשיחים וב DOK, בשבילו זאת אכן מטלה כבדה לגשת לחנות ולרכוש חבילת דיסקים DVD למטרה של....? מיותר, לכן זה באסה והוא מעדיף להתקין דרך ממשק ה USB.

3. לפרמט דרך ה DOK ותפסיק להיות ציני ו"מצחיק" זה DISK ON KEY היה כל כך קשה לנחש? ( זכרון מבוסס פלאש נייד, נו יותר טוב? )

4. לצרוב בכל פעם את התקנת ה WINDOWS ולמה? אני גם מוצא את עצמי עושה זאת, בכל שנה בערך, מוריד גרסא חדשה ומתקין, בשביל מה לי להשתמש בגרסא הישנה בכל פעם ולאחר מכן לעשות עדכונים במשך שעתיים? צורב, מפרמט, זורק את הדיסק איפשהו או לפח... בעוד שנה? אצרוב מחדש גירסא חדשה ואהנה מעדכונים מובנים + עדכונים מינימליסטיים.

או שאתה רוצה להגיד לי שאתה שומר את התקנת WIN 7 כבר שנתיים החל מהגרסאות הראשונות ומתקין רק איתה? נו באמת...

אז מי העצוב פה באמת? לא נורא, קורה.

פורסם

. הבחור כנראה מפרט כל חצי שנה עקב כך שהוא אינו יודע לבצע איחוי כנראה ( יכול להיות, נכון? תהרוג אותו על זה?) כנראה שמערכת הקבצים שלו קורסת, או שהוא מתקין עשרות תוכנות המתנגשות וכו' ולאחר מכן מוחק אותן וכו' וזה דופק את מסד הנתונים (הגיוני לא?)

לך לא עצוב שאדם עד כדי כך לא יודע לתחזק את המחשב שלו כראוי שכל חצי שנה מגיע למצב שהוא נדפק עד כדי שצריך להתקין מערכת הפעלה מחדש? לי עצוב. במיוחד שמי שיודע איך מתקינים מערכת הפעלה, מצופה שיש לו איזשהו ידע בסיסי בתפעול המחשב שלא יגרום למצב הזה.

2. אני כבר 3 שנים לפחות לא משתמש במחשב שלי בכונן ה DVD, לצורך מה? יש לי כונן קשיח נייד ו DOK ( זכרון מבוסס פלאש נייד, בשבילך) אז למה אני צריך דיסקים? יש לי מערך RAID 1 וגיבוי על 2 כוננים קשיחים חיצוניים, לדעתי, כרגע זה מספיק.

דיסקים זה איטי ומסורבל ולא יעיל ומרעיש בעיקר.

תודה ששיתפת אותנו בדרך החיים המגניבה שלך, רק מה הקשר בינה לבין הדיון?

כמו כן, מי שלא עושה שימשו בדיסקים כלל אלה רק בכוננים קשיחים וב DOK, בשבילו זאת אכן מטלה כבדה לגשת לחנות ולרכוש חבילת דיסקים DVD למטרה של....? מיותר, לכן זה באסה והוא מעדיף להתקין דרך ממשק ה USB.

למה צריך לקנות חבילה של דיסקים כדי להתקין Windows?

3. לפרמט דרך ה DOK ותפסיק להיות ציני ו"מצחיק" זה DISK ON KEY היה כל כך קשה לנחש? ( זכרון מבוסס פלאש נייד, נו יותר טוב? )

אני יודע מה זה "לפרמט" ואני יודע מה זה "DOK". אני גם יודע למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים "לפרמט את המחשב" (מונח שגוי שהתחיל מהדיוטות שלא מבינים את משמעות הפעולות, אך תפס כל-כך חזק שאף אחד כבר לא ישרש אותו). התהייה שלי נובעת מזה שתיאור הפעולות הדרושות לפי פותח הדיון לא מסתדר עם השכל הישר, לכן יש לי ספקות שבכלל הבנתי את כוונתו.

4. לצרוב בכל פעם את התקנת ה WINDOWS ולמה? אני גם מוצא את עצמי עושה זאת, בכל שנה בערך, מוריד גרסא חדשה ומתקין, בשביל מה לי להשתמש בגרסא הישנה בכל פעם ולאחר מכן לעשות עדכונים במשך שעתיים?

נכון, עדיף לבזבז את השעתיים האלה (במקרה הטוב) על חיפוש של הגרסה הכי עדכנית ברשת, הורדה שלה, צריבה או העתקה על DOK. ולעשות את זה כל פעם.

האמת היא שאפשר כך, ואפשר כך, ומבחינת בזבוז זמן זה בערך שקול. אני רואה הגיון להחזיק מדיית התקנה שמכילה service pack כלשהו, וכך אני גם עושה לרוב, אך לנסות תמיד להחזיק את ההתקנה עם כל העדכונים הקיימים זה מיותר ומפגר, כי יש חדשים כל יום. מה גם שכל הרווח ב"חסכון" של כמה עדכונים אוטומטיים בטל בשישים יחסית להתעסקות עם ההתקנה של מערכת ההפעלה כולה וכל התוכנות מחדש.

אם כבר רוצים לחסוך זמן, אז הדרך ההגיונית היא להחזיק image מלא של המערכת, לעדכן אותו מפעם לפעם, ואם יש אסון, לבצע שחזור מלא (ייקח אפילו פחות זמן מהתקנת הWindows עצמו, וכל התוכנות כבר כלולות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים