עבור לתוכן

חיבור 2 כוננים שיעבדו ככונן אחד.

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת אם יש אפשרות כזאת בווינדוס 7 או במחשב בכלל לחבר שני כוננים נפרדים שיזוהו ככונן אחד?

יש לי כונן SSD ואני רוצה לקנות עוד כונן SSD, אם אני יתקין דברים על הכונן SSD השני בנפרד הוא יאבד חלק מהמהירות שיש לו כשהוא עובד עם תוכנת ההפעלה, אז רציתי לדעת אם אני קונה עוד אחד אז אפשר לחבר אותם ביחד?

פורסם

לא הבנתי מה יאבד את המהירות.

תצורת RAID0 תתן לשני כונני 64GB למשל להיות כונן 128GB אחד עם ביצועים משופרים.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שהבנתי, RAID מוריד את הביצועים על ידי פיצול הנתונים בשתי הכוננים וככה לוקח לו יותר זמן לפתוח את הקובץ, לא?

בעיקרון RAID ישפר את הביצועים? גם אם מדובר ב SSD? ולא ב HDD?

פורסם

לפי מה שהבנתי, RAID מוריד את הביצועים על ידי פיצול הנתונים בשתי הכוננים וככה לוקח לו יותר זמן לפתוח את הקובץ, לא?

זה נחמד לקרוא את הלוגיקה הזו!

מזכיר לי שלקח הרבה זמן לאנשי המחשבים להבין שחיבור טורי מהיר יותר מחיבור פאראללי אפילו שזה נוגד את הלוגיקה הראשונית.

מה שצריך להבין לפני שמסבירים את זה זה איך המחשב עובד בעצם כאשר כל רכיב בו עובד במהירות שונה.

יכול להיות שיש לך את המחשב הכי מהיר בעולם(מעבד מהיר. זכרון מהיר--אבל הרבה פחות מהמעבד ) אבל כל זה לא יעזור לך למשל בעת עליית המערכת אז המחשב קורא מההארד דיסק. והוא יעבוד לאט מאוד על פי המהירות שההארד דיסק מסוגל להזרים מידע החוצה ממנו.

ברייד כל המידע מחולק לשתיים. למשל תסתכל על שלושת האותיות הבאות כאילו הם היו תמונה: צצצ

ה-צ הראשון בתמונה ילך להראד דיסק מספר אחד וה-צ השני ילך להארד דיסק 2 ו צ שלישי ילך להארד דיסק 1

נניח שאתה עושה SAVE לתמונה להארד דיסק --- זאת אומרת שהיא הייתה בזכרון המהיר לפני כן והזכרון הזה מהיר עשרות מונים מההארד דיסק. עכשיו נשתמש בזמנים לא ריאליים גבוהים להסביר: כל "צ" לוקח שניה שלמה להארד דיסק לשמור כך שאם יש לך הארד דיסק אחד יקח שלוש שניות לשמור את התמונה(חברה תרגעו זו רק דוגמה) אבל אם יש לך שני הארד דיסקים אז זה יקח בדיוק שתי שניות לשמור את אותה התמונה. משום שהזכרון יכול להזרים את התמונה כולה החוצה במהירות עצומה ובאותו זמן במקביל לשני ההארד דיסקים ולכן בשניה הראשונה יקבל הארד דיסק 1 את צ1 והארד דיסק 2 יקבל את צ2 ובשניה הבאה יקבל הארד דיסק 1 את צ3

מקוה שהייתי ברור. אם לא אז תתלוננו ואני אמחק הכל

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הזמנים הלא ריאלים עזרו, אז בעיקרון זה כדאי, ואפשר לעשות את זה גם בSSD, אמת?

פורסם

אמת. הביצועים עולים פלאים.

רק צריך לדעת להגדיר מערך כזה.

פורסם
  • מחבר

אמת. הביצועים עולים פלאים.

רק צריך לדעת להגדיר מערך כזה.

אוקיי, איך מגדירים מערך כזה? יש תוכנות בשביל זה או שזה בווינדוס עצמו?

תודה על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים