עבור לתוכן

צריך עזרה בתיקון LCD TOSHIBA REGZA 37

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה אבל מה זה אומר אם אני בודק רציפות בנגד ויש לי צפצוף על חלק מהנגדים ועל חלק מהנגדים זה לא מצפצף?

אני יפרק אחד אחד ויבדוק אותם בנפרד בישביל לשלוש את עניין הנגדים.

תודה ויום טוב

• תגובות 71
  • צפיות 14.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כנראה בהתנגדות הגבוהה הוא לא מצפצף

פורסם

רוב הנגדים שיידפקו הם אלה שיש להם התנגדות נמוכה - כמה מאות ohm או פחות, כי הם נמצאים במסלול של הקצר כשרכיב בספק נשרף. הסיכוי שיידפקו נגדים שמהתחלה יש להם התנגדות גבוה הוא נמוך

לכן גם ניתן למדוד הרבה מהנגדים ישר במעגל ולעיתים קרובות להסתפק בזה

המצב של מולטימטר שבו הוא מצפצף במולטימרים הפשוטים (כשמצויירת דיודה), לא מודד בכלל התנגדות אלא מתח קדמי של דיודה, ומצפצף אם לדעתו המתח הקדמי נמוך מספיק. ניתן להשתמש במצב הזה כדיי למצוא קצר/נתק אבל לא למדידת נגדים

פשוט תשים את המולטימטר על מדידת התנגדות ותמדוד כמה התנגדות יש, תשווה למה שאמור להיות לפי הקווים של הצבעים על הנגד

בדיקה ויזואלית : נגד שרוף הרבה פעמים יהיה שחור או שעף חלק מהבידוד החיצוני שלו

בדקת את הפיוז (הגליל השחור) ?

פורסם
  • מחבר

את הפיוז עוד לא בדקתי - אני כרגע בעבודה ככה שאני יחזור בערב אני יבדוק נגד נגד וגם כן את הפיוז, את הפיוז איך הכי נכון לבדוק?

תודה .

פורסם

התנגדות קרובה ל 0 אם תקין

פורסם
  • מחבר

מדדתי התנגדות וזה מראה בסביבות 135 Kohm על הפיוז.

עדכון- נראה לי גם שהרב מודד שלי דפוק ויש מצב שצריך להחליף לו סוללה .

פורסם
  • מחבר

עדכון

החלפתי שני קבלים שצמודים לממתג 50V 100 ו200V 2.2 כמו כן החלפתי גם את הפיוז .

ועדיין שום דבר - חיברתי לחשמל - הנורה של ה סטנדביי נדלקת - אני לוחץ על הדלקה וכלום, הדבר היחיד שקורה זה שיש קליק מהממסר , בדקתי את הלוח הזנה של התאורה האחורית והוא נראה שלם לחלוטין ללא שום נזק, עברתי על כל הקבלים על כל הלוחות והכל נראה תקין ואין סימן לשום דבר שהוא דפוק .

אז בנימה זו - שבת שלום :) ותודה

פורסם

ברגע החיבור של הממסר יש מתחים נוספים שיצאים מהספק? זה נשמע כאיתו הוא נסגר ונפתח שוב?

פורסם
  • מחבר

זה נשמע כאילו הוא נפתח - אני מחבר לחשמל לוחץ על הכפתור הדלקה שנמצא בצד , יש קליק הלד נדלק , לחיצה נוספת על הכפתור ON שעביר את הטלויזיה ממצב סטנדביי יש עוד קליק של הממסר .

מתחים לא מדדתי , בדקתי ויש שתי צמות שהולכות לתאורה האחורית ועוד מחבר שמחבר את הספק לפלטה נוספת שאין לי מושג מה היא .

פורסם

הממסר ממתג את ה DC במתח גבוה ? אם כן תמדוד את המתח אחריו (אל תמדוד מנקודות אמצע במעגל)

אמור להיות כ 340V DC בין ה + ו - של מעגל ה DC במתח הגבוה

כמובן זהירות שלא תתחשמל ולא תקצר משהוא אם הפרובים של המולטימטר

פורסם
  • מחבר

הסוללה של הרב מודד נראה לי גמורה הוא מראה לי כל מיני שטויות במדידה - אני יחליף סוללה ויעדכן בקשר למדידות .

מישהו יודע אולי איזה מתחים אמורה לקבל התאורה האחורית ? אני רוצה לנסות להפעיל אותה בנפרד על ידי ספק חיצוני בישביל לראות האם היא עובדת בכלל .

תודה

פורסם

תבדוק אלה הדברים שבדרך כלל גורמים למולטימטר להראות דברים הזויים :

החוטים של הפרובים - מגע דפוק

הלחמות קרות/שבורות בחיבורים של השקעים של הפרובים בתוך המולטימטר

החיבור מהלוח של השקעים ללוח הראשי (אם אלה 2 לוחות)

ניקוי של המפסק הסיבובי (זהירות יש שם קפיצים וכדורים שיכולים לעוף)

הממיר מקבל בדרך כלל 12, 18 או 24V DC (יכול להיות שיהיו מתחים גבוהים יותר במסך גדול, אם אתה רוצה לדעת אם המתח הוא "לא יותר מ" תבדוק את המתח על הקבלים במסילה)

כמו כן יש כניסות בקרה (הפעלה/כיבוי, שליטה על בהירות וכו) שאמורות לקבל מתחים או אותות משלהם, בלי זה כנראה שהתאורה לא תעבוד. אבל אתה יכול לנסות לחבר אותן מתוך המעגל של הטלויזיה (תפעיל אותו אם הספק המקורי שלהטלויזיה או גם אותו מהספק החיצוני)

היציאה למנורות היא כמה KV בהצתה וכמה מאות V בעבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים