עבור לתוכן

צריך עזרה בתיקון LCD TOSHIBA REGZA 37

Featured Replies

פורסם

תבדוק רציפות בכל הנגדי הספק (כל מה שיש לו 2 קווים אחרונים בצבע כסוף/זהב אמור להיות פחות מ 10 ohm)

תבדוק דיודות שיש במעגם אם הם מוליכות ב 2 הכיוונים (מולטימטר במצב דיודה) אם כן - היא דפוקה (יכול להיות שאתה מודד במקביל משהוא במעגל שמפריע אבל בדרך כלל אין במקביל לדיודה משהוא שנותן מסלול עקיף.... אז תלחים רגל אחת מהמעגל ותמדוד שוב)

תבדוק רציפות בפיוזים - גלילים שחורים מה שכתוב מתחת למעגל F3.15AL

• תגובות 71
  • צפיות 14.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

היי תודה , יש צורך לפרק רכיב רכיב ולמדוד אותו או שאפשר למדוד ישירות על הלוח ?

פורסם

בכללי ניתן למדוד על הלוח - נגדים ופיוזים אמורה להיות רציפות (אלה נגדים של פחות מ 10 ohm). דיודה אמורה להיות רציפות בכיוון 1 ולא בכיוון השני. אם היא מוליכה ב 2 הכיוונים תוציא ותמדוד שוב

פורסם
  • מחבר

במידה ויש נגד שאין לו רציפות ? לא מצפצף ? נגד דפוק ?

פורסם

של כמה ohm אמור להיות הנגד לפי הצבעים ? הנגד שנדפק הכי הרבה זה current sense - הוא נמצא בדרך כלל בין ה - של המתח הגבוה (הקבלים הגדולים) לממתג (במקרה הזה הציפ)

כמו כן תבדוק את הפיוז -גליל שחור כזה

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה אני יבדוק ויעדכן

פורסם
  • מחבר

יש אפשרות לבדוק תקינות קבלים בעזרת רב מודד בלבד ?

פרקתי שני קבלים ואני רוצה לבדוק אותם- למראית עין נראים תקינים .

פורסם

לא. אפשר למדוד קיבול, אבל זה לא ממש עוזר. פשוט תחליף. כמה קבלים יש שם כבר.

פורסם
  • מחבר

יש די הרבה וגם כן יש קבלי הספק שהם גדולים ויקרים שחבל להחליף סתם :-X

פורסם

ניתן לבוק אותם - אל ידיי מודד שנקרא ESR Meter

יצא לי לשחק אם אחד כזה וכמות של קבלים שפורקו מדברים שונים. ובכן ברוב המוחלט של המקרים, קבל דפוק גם ייראה מנופח חיצונית. יש יוצאי דופן (קבל שנראה מושלם מבחוץ אם ESR גבוה) אבל ממש לא הרבה

חוצמזה גם אם הקבלים דפוקים בדרך כלל תוכל למדוד "משהוא" ביציאה (לפחות פולסים בודדים בדרך כלל - במקרה שהקבל שנדפק הוא הקטן שמפעיל את הציפ בקרה בצד מתח גבוה)

כך שתתמקד בנתיים בדברים אחרים

פורסם
  • מחבר

אהלן

אז ככה יש משהו שמטריד אותי מאד ששמתי לב עכשיו- עברתי על הלוח ובדקתי את הנגדים- יש כמה נגדים שלא מצפצפים בבדיקת רציפות- אני ירשום את הקבלים .

אבל זה לא העניין נראה כאילו חסרים רכיבים מסויימים על הלוח - ז"א חורים ומקומות שמסומן שאמור להיות רכיב כלשהו שהם ריקים- בגלל שאין לי שום צילום של הלוח לפני שהבאתי את הטלויזיה לתיקון אני לא יודע בודעות שזה אכן ככה אבל יכול להיות שהרכיבים פורקו במעבדה ולא הורכבו בחזרה ( בכוונה או בשוגג)

אני יעלה תמונות - הבעיה היא שאין לי גם שום סכמה של הלוח הזה .

בכל אופן הנגדים הם

r-807 39kh

r-817 220kh

r-801 ??? כתום אדום ירוק צהוב ירוק

r-899 ??? שחור ירוק בהיר ירוק צהוב ירוק

r-03 68kh

r-04 36kh

r-17 ???

****עריכה ****

מצאתי תמונה באיבויי של הלוח וזה נראה תקין שהחלקים חסרים- הם לא מופיעים גם על הלוח ההוא ככה שאני מניח שזה אמור להיות ככה .

פורסם

תנסה לצלם במאקרו

הציור של הפרח

זה ייתן פוקוס הרבה יותר טוב

פורסם

בקבלי ההספק עם המתח הגבוה והקיבול הנמוך לרוב אין בעיה. אותם גם אפשר לבדוק עם מד קיבול סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אז זאת אומרת שרק את הקטנים כדאי להחליף , אוקי .

מה בנוגע לנגדים שלא מגיבים לרציפות , האם זה תקין או שיתכן והם שרופים ?

תודה ויום טוב :)

פורסם

נגדים לא אמורים להיות "רצופים". יש להם התנגדות. לרוב לא ניתן למדוד אותם בדיוק סביר בתוך המעגל, כי בד"כ יש משהו מקביל אליהם. אם המודד לא מראה משהו עם ערך זהה לערך הנגד, או נמוך יותר (לפעמים לוקח לו זמן להתייצב על משהו, בגלל שיש קיבול במקביל) צריך לשלוף לפחות צד אחד שלו כדי למדוד באמת. ערך גבוה יותר במדידה בתוך המעגל יכול להעיד על בעיה, אבל לעולם זה לא מוחלט בלי לשלוף ולמדוד.

אם הערך נמוך משמעותית, צריך לחפש מה יש במקביל שיכול להוריד את ההתנגדות, ועדיין חייבים לשלוף אם רוצים להיות בטוחים. כל זה נאמר כי טרם נתקלתי בנגד שהתקצר. גם ירידת התנגדות נדירה מאוד. לרוב זה עליה או נתק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים