עבור לתוכן

צריך עזרה בתיקון LCD TOSHIBA REGZA 37

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה אני יבדוק באמת יותר לעומק וינסה לעלות על הבעיה, לגיטימי לבקש מהבחור במעבדה פירוט יותר מדוייק על פשר הבעיה או שזה חוצפה ?

• תגובות 71
  • צפיות 14.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

"ג'וק" בספק, יכול להיות כל רכיב. החל מבקר PWM, וכלה בטרנזיסטורים, ממתגים ודיודות.

הצעת המחיר שקיבלת הגיונית - הם פשוט לא יודעים איפה בדיוק התקלה. במקרה כזה תמיד הולכים על בטוח, ונותנים לך את המחיר הכולל של החלפת רוב הרכיבים בספק (!) ומה שהם לא צריכים להחליף - הרוויחו.

פורסם

בהרבה מקרים הם לא בודקים יותר אלא מחליפים את הספק. יש להם בטוח טלויזיות אחרות לפירוק

בדרך כלל הולכים רכיבים שקשורים ישירות למסלול של הזרם הגבוה - ממתגים מיישרים וכו

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה ישנה

אז ככה פרקתי את הטלויזיה פעם נוסםת וניגשתי ישירות לספק שעכשיו אני יודע שרוב הסיכויים הוא הבעיה .

בדקתי את הלוח למצוא משהו בעייתי למראית עין והכל נראה בסדר - המשכתי לבדוק ומצאתי מקום על הלוח שפרקו ממנו את ההלכמות ומעליו יושב גו'ק שמחובר לקולר די מאסיבי.

הבחור במעבדה דיבר על הג'וק הזה - שהוא הבעיה , אני לא יודע איזה גו'ק זה עדיין כי לא יצא לי לפרק את הקרור .

אבל יוכל להיות שזה הבעיה או שיש משהו אחר שכדאי לי להתמקד בו קודם ?

איך הכי נכון לבדוק ספק ככזה , ואיזה מתחים הוא נותן אולי אפשר לחבר ספק של מחשב לצורך העניין או משהו אחר מלבד הספק המקורי ?

חפרתי

תודה

יש תמונות

פורסם
  • מחבר

עוד תמונות

פורסם

יכול להיות הרבה דברים אבל הוא דומה ביותר למגבר קול

תבדוק אם היציאות שלו הולכיות "בכיוון הכללי" לרמקולים של הטלויזיה, כמו כן מה הקוד רכיב שכתוב עליו ניתן לבדוק בגוגל לפי הקוד

פורסם
  • מחבר

אני יבדוק את זה ויעדכן

ובכללי איך אפשר לבדוק כמה הספק הזה נותן מתח ביציאה ?

פורסם

אם מולטימטר. כמובן להיזהר כשהוא עובד, חלק מהמעגל נמצא תחת 240-340V (ויכול להכיל חלקי מתכת כמו צלעות קירור וכו)

פורסם
  • מחבר

כן הא לא הכי מומלץ בכלל ?

יש אולי איזה דאטה שיט שלפיו אפשר לדעת את המתחים ?

פורסם

אם לא כתוב על המעגל אז הניחוש הכי טוב שלך זה "לא יותר מ" המתח של הקבלים שעומדים על אותו קו - אם למשל יש לך קבל של 35V יכול להיות שם כל דבר מ 12V (לא ממש סביר פחות מזה אבל גם כן אפשרי) ןעד ל 35V

פורסם
  • מחבר

אם אני כבר מתעסק עם מתח גבוה , איך הכי טוב לפרוק את הכבלי הספק ככה שאני לא יקבל זבנג ?

פורסם

אל תיגע בהם

או שתחבר בטור 2 מנורות ליבון זהות של 25W למתח 240V (המתח בקבלים הוא 340 לא 240 לכן אתה צריך משהוא שיחזיק את זה, 2 מנורות בטור יחזיקו מן הסתם 480V) ותפרוק אם זה

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה

עברתי על הרשת בלילה ומצאתי די הרבה ספקים כאלו רק אף אחד לא מהגרסא שלי - אצלי זה k1 ויש כל מימי P1 L1 ,אני ימשיך בחיפושי, אולי גם יצוץ איזשהו דאטה שיט, בכל אופן בקשר לג׳וק אני יעלה עדכון ברגע שאני יפרק את הצלעות קרור שלו .

תודה

פורסם
  • מחבר

עדכון :

אז ככה פרקתי את הקרור והוצאתי את הגיוק - הוא באמת חולה קצת (מפוצץ) .

כתוב עליו ככה - בתמונה לא רואים טוב

SK JAPAN

STR-Z4569

6002

אני כמובן הולך להריץ עכשיו חיפוש עליו בגוגל אבל אשמח גם לשמוע ממביני עניין מה הסיפור שלו ועל מה הוא אחראי וכמובן איפה אפשר למצוא כזה בארץ .

תודה

פורסם
  • מחבר

היי דיברתי עם אריהב ומסתבר שאין להם ולא יכולים להזמין - מחר בבוקר אני קופץ לטלמיר לבדוק את העניין , יש למישהו מושג מה זה בידיוק ואולי איפה אני יכול למצוא/ להזמין אתרים בחול או משהו .

תודה :) ויום טוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים