עבור לתוכן

עזרה בהתקנת SSD במארז

Featured Replies

פורסם

היום קניתי לראשונה SSD. הכל טוב ויפה, אבל לא חשבתי על עניין התאימות למארז. במארז הcooler master elite שלי אני לא רואה איזה התקן מיוחד כזה או אחר שיתאים לכונן הSSD 2.5. מחפירה קצרה באינטרנט נתקלתי בסרטון הזה:

מהדברים שלו נובע שבדרך כלל מתקינים את הכונן בתוך מתאם מיוחד, שיושב בסופו של דבר בכלוב שמתאים להארדיסק רגיל. אבל, לתדהמתי הוא פשוט "מדביק" את הSSD על אחד המשטחים.

השאלה שלי היא האם זה בטוח לדעתכם להתקין SSD באופן מאולתר. מעולם לא הייתי זאת עם דיסק מכני בגלל נושא הוויברציות, אבל האם במקרה של SSD אין חשיבות לקיבוע וליציבות של הכונן בתוך המארז?

פורסם

אין שום בעייה פשוט לקבע אותו לאנשהו. רק שלא יפול.

פורסם

זה רק הגיון ישר - אם אתה לא מתכוון לטלטל ולהזיז את המחשב אז אתה יכול אפילו שוט להניח את הכונן בזהירות על ריצפת המארז בלי לקבע אותו בכלל. זה עדיין יעבוד.

ברור שאם אפשר עדיף לקבע גם כדי שאם במקרה המארז כן יזוז/יקבל מכה אז הכונן לא יחטוף גם, אבל כל עוד הוא מחובר לכבל חשמל ולכבל SATA והוא לא סובל ממכות, לחות וכ"ו אז הכל יעבוד.

פורסם

עם כונן מכני הסידור הזה של "סתם להניח" אינו מומלץ, שכן עקב חלקיו הנעים בזמן פעולה הוא עשוי לרעוד, להרעיש או אף לנדוד לאיטו ממקומו. לכונן SSD אין חלקים נעים, ולכן אין כל בעיה.

פורסם

ב ssd אין ויברציות כי אין בו חלקים נעים והוא גם שוקל הרבה פחות מקשיח רגיל לכן תוכל לחבר אותו באותו מקום של הדיסקים הקשיחים אבל רק בצד אחד של המארז (זאת אומרת עם 2 ברגים בצד אחד של הssd ) ואין עם זה שום בעיות.

פורסם

כל עוד שזה לא יזוז חופשי ויקבל מכה, וכל עוד שזה לא ירטוט מול מתכת בתגובה לוויברציות שיוצרים חלקים נעים במארז, אין שום בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים