עבור לתוכן

מאוורר בספק כוח הוחלף, האם יכולה להיות תקלה אחרת?

Featured Replies

פורסם

שלום

קיבלתי מחבר לתקן ספק כוח של LITEON של 310W.

מסתבר שהמאוורר היה תפוס.

פתחתי הכל ושימנתי את המאוורר

אבל הוא לא הסתובב

פירקתי אותו והיה נראה שכנראה כל הסלילים התחממו מידי ולכן הוא לא מתפקד

מכיוון שלא היה קונקטור מסודר, חתכתי את החוטים שלו והלחמתי במקומו מאוורר אחר שיש לי (בדקתי אותו מול ספק DC שהוא עובד, והוא באמת תקין).

אחרי ההלחמה סגרתי הכל וחיברתי למחשב

הספק פועל

אבל המאוורר כאילו בהתחלה נותן תזוזה קטנה, אבל לא מסתובב.

האם יתכן ובספקים כאלו המאוורר צריך לפעול רק אחרי טמפ' מסויימת? או שמשהו דפוק במעגל? (בדקתי שוב, המאוורר תקין).

חשבתי שאולי אני יכול למשוך מתח במקביל מאחד המולקסים.

פורסם

מעקב

פורסם

שלום לך

המאוורר אמור לעבוד בספק כח ברגע שהספק מתחיל לעבוד,כך שרוב הסכויים שהבעיה מהספק כח.

תבדוק עם מולטימטר אם מגיע DC למאוורר ,ואין סיבא שהוא לא יעבוד אם הוא מחובר נכון ...

פורסם

כך שרוב הסכויים שהבעיה מהספק כח.

לא תמיד!

נתקלתי כבר בלא מעט ספקים (גם ג'נריים לגמרי!) שהמאוורר שלהם מקבל את המתח דרך מעגל קטנטן שמווסת את מתח המאוורר על פי טמפרטורה.

לפותח הת'רד: חבר את הספק הזה ותן למחשב לעבוד קצת... רוב הסיכויים שהמאוורר יתחיל להסתובב.

אם אתה רוצה "ללכת על בטוח" - חבר את החוטים של המאוורר לחוטים צהוב ושחור שיוצאים אל המולקסים מהספק (תלחים אליהם בתוך הספק), זה ייתן למאוורר מתח 12V קבוע.

פורסם

ספקים של Liteon (ספקים איכותיים מאוד, בכלל לא גנריים) בנויים להיות שקטים

הם נותנים למאוורר מתח נמוך מאוד כזה שלא שומעם אוו, אבל ב Liteon 280W שיש לי המאוורר מסתובב כבר מהתחלה

יתכן שהמתח שהסק נותן כשהוא קר אמור להספיק למאוורר המקורי אבל לא למאוורר שאתה החלפת

לבדיקה תשאיר את הספק לעבוד במחשב כמה דקות, תראה אם המאוורר מתחיל לעבוד, אם לא אז משהוא דפוק ופשוט תחבר אותו מבפנים ישר למתח

פורסם
  • מחבר

עוד לא בדקתי מאז

אבל התזוזה שלו זה קצת ימינה קצת שמאלה כל הזמן

פורסם

כנראה המתח לא מספיק בשבילו והמאוורר המקורי היה מתחיל לעבוד במתח נמוך יותר

תבדוק אם אתה יכול למצוא את הבקרה של המאוורר, אוליי תוכל לשנות שם איזה נגד כדיי להרים לו קצת את המתח

אם לא אז פשוט תחבר מאוורר ישר ל 12V או דרך נגד של כמה עשרות אם כדיי להוריד לו את המהירות בצורה קבועה, אבל שיקרר מספיק גם כשהספק בעומס

פורסם
  • מחבר

השאלה אם אני יכול להסתפק בזה, ולהניח שברגע שיתחיל להיות חם הוא ידלק ממילא?

פורסם
  • מחבר

אין הרבה זמן פנוי.

את הספק קיבלתי עם מחשב נטול מעבד, אז אין לי מחשב זמין שאני יכול להשבית ולבדוק, והמחשב שאני כן יכול לבדוק, לא יכול להעמיס על הספק, כי אין לו מעבד.

מצד שני, יש לי מאורר אחר שבדקתי במעבדה עם ספק DC משתנה, הוא מתחיל לעבוד כשיש לו מתח של 2.8V הבעיה היחידה שהטבעת של שמאבטחת את הלהבים התעופפה למקום לא נודע. במידה וזו אכן הבעיה, האם ניתן להשתמש בו?

עריכה:

עניתי לעצמי.

המאוורר ששמתי מתחיל לעבוד רק ב3.9V, הצלחתי להביא אותו לאפקט דומה באיזור המתח הזה

פורסם
  • מחבר

אכן

החלפת המאוורר בספק במאוור שהתחיל לעבוד ב2.8 נותנת לי ספק טוב עם מאוורר עובד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים