עבור לתוכן

הצלחה מול סלקום - ביטול חבילת שימוש בדור 3

Featured Replies

פורסם

אהלן,

רציתי להודיע לכולם שהצלחתי לבטל את חבילת השימוש בדור השלישי לחלוטין.

כרגע יש לי רק חבילת גלישה בפורטל של סלקום בחינם.

אז בפעם הבאה שהם אומרים לכם שאי אפשר לבטל חבילות גלישה/שימוש בדור 3 או שחבילת גלישה בפורטל בלבד עולה כסף, תדעו שזה בולשיט.

פורסם

אפשר קצת יותר פרטים איך עשית את זה?

פורסם
  • מחבר

בטח.

התקשרתי ואמרתי להם משהו בסגנון: "חישבתי כמה אני אשלם ברמי לוי על אותה כמות הדקות וה- SMSים ויוצא לי שליש ממה שאני משלם אצלכם" (מה שנכון אגב).

אז היא התחילה להשכנע אותי למה רמי לוי זה חרא ושאין קליטה בשום מקום וש- iphone4 לא עובד שם. אמרתי לה שברשת דווקא מדווחים דברים אחרים ושאני מכיר אנשים עם Iphone4 ברמי לוי (היא נשמעה מאד מופתעת... לא יודע מה מספרים להם שם בהדרכות). אחר כך היא אמרה לי שהתדר "850" הוא תדר נמוך יותר ולכן הוא לא מצליח להעביר כמות תעבורה של שיחה באיכות טובה (כאן כבר הסברתי לה שאני בעל תואר בפיזיקה ושממש לא תזיין לי בשכל. utms850 יכול להעביר הרבה יותר. הפניתי אותה לכמה דיונים ברשת שבהם אנשים מדווחים על שיפור בקליטה עקב מעבר לרמי לוי... שוב, היא נשמעה סופר מופתעת). ואז היא אמרה שהיא צריכה לבקש אישור לגבי משהו, חיכיתי כמה דקות ואז היא אמרה "טוב, בוא נלך מכשיר מכשיר ונראה מה אפשר לעשות".

בקיצור, מסתבר שיש להם מסלולים הרבה יותר זולים ממה שהם מפרסמים ושכן יש תחליף לדמי שימוש בדור השלישי בדמות חבילת גלישה בפורטל ללא תשלום.

הורדתי בסביבות ה- 200 ש"ח מהחשבון החודשי הכולל שלי (6 מכשירים).

רק שתדע, עדיין, רמי לוי יוצא בערך חצי ממה שאני הולך לשלם אחרי השינוי כל החבילות ולכן אני ככל הנראה עובר אליהם בחודש הבא.

פורסם

נראה לי שעשית הסטוריה וגם יצאת צדיק כי פרסמת את זה. לא שמעתי על מישהו עם מכשיר דור 3 שהצליח לבטל את התשלום עבור חבילת גלישה.

כדאי שתיצור קשר עם גלובס כדי שיפרסמו את זה במסגרת הכתבות הרבות שלהם שחושפות את ערוות החברות הסלולריות,

וככ

לדוגמא:5 שיטות של חברות הסלולר להוציא מאתנו עוד ועוד כסףhttp://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000663141

פורסם
  • מחבר

למעשה, עשיתי את זה בעקבות מישהו פה בפורום שעשה את זה לא מזמן.

הוא גם הוסיף הקלטה של השיחה.

פורסם

אם אני לא טועה אתה צודק בקשר לband של 850 הוא מאפשר קליטה יותר טובה כי רצועת התדרים של 700-900 נבחרה ספציפית בגלל היכולת הטובה שלה לחדור בניינים. חיפוש קטן בגוגל (800vs 1900 ) מגלה שאני לא רחוק מהאמת.

אני עדיין לא התעסקתי בCDMA שנים (UMTS היא בגדול אותה טכנולוגיה בחלק של הRF) ואני גם ככה לא מהנדס אלקטרוניקה והידע שלי בRF די בסיסי .

פורסם
  • מחבר

זה לא באמת משנה. פלאפון השתמשה בתדר הזה הרבה זמן ואף אחד לא התלונן. כמו כן, זה תדר שמשתמשים בו גם בעולם. לא צריך ידע בפיזיקה כדי לקבוע שאם התדר בשימוש בכל העולם, ומכשירים רבים מאד תומכים בו, כנראה שהוא טוב מספיק כדי להעביר שיחות.

בכללי, אם אני זוכר נכון, כמה שהתדר נמוך יותר ככה העבירות שלו טובה יותר אך ניתן להעביר על גביו פחות מידע.

פורסם

האמת גם אני ביטלתי את זה בדיוק עם הפסקת ההתחייבויות, פשוט באתי בשביל איזה משהו אחר ובגלל העומס קיבל אותי איזה בוס ולא פקיד זוטר. ביקשתי לבטל וכבר הכנתי את עצמי ללחימה והוא פשוט ביטל בלי כלום.

פורסם

בכללי, אם אני זוכר נכון, כמה שהתדר נמוך יותר ככה העבירות שלו טובה יותר אך ניתן להעביר על גביו פחות מידע.

זה לא בדיוק נכון שאפשר להעביר עליו פחות מידע אבל אולי אני טועה בגלל הסימבולים. לרוב משתמשים ברצועות. בCDMA/UMTS הן לרוב רחבות וכולם משדרים באותו הזמן. אני חושב שהסיבה העיקרית שצריך תדרים חדשים לטכנולוגיות החדשות זה בגלל שנגמר המקום על התדרים הישנים. אם אני זוכר נכון יש ספקיות LTE על תדר 700MHz והקצבים של LTE לפי wikipedia מגיעים ל 300mbps על רצועות של 20MHz . זה ממש לא משנה על איזה תדר פיזי אתה עובד. השימור לקוחות פשוט קיבלו כל מני סיפורים לספר ללקוחות בכדי שלא יעזבו וחלק מהאנשים מאמינים לשטויות שמספרים להם.

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי על סלולר, אלא בכללי. כמה שתדר נמוך יותר, ככה אפשר להעביר על גביו פחות מידע.

ברור שיש חלונות זמן, תדרים משתנים ועוד 1001 דרכים כדי להגדיל את כמות התעבורה.

אבל זה לא משנה, התדר של רמי לוי מספיק טוב כדי להעביר שיחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים