עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מסך טלויזיה לעומת מסך מחשב

Featured Replies

פורסם

היי

אני רוצה לקנות מסך מחשב אבל מאוד גדול. גודל 26 אינצ' או אפילו מעל 30 אינצ'.

השוותי מחירים בין מסכי טלויזיה למסכי מחשב וראיתי שמסך מחשב בגודל מסוים (באינצ'ים) ברזולוציה מסוימת (למשל 1920X10820) תמיד יותר יקר ממסך טלויזיה עם אותם נתונים.

למה זה? למה במקרה כזה כדאי לקנות מסך מחשב?

פורסם

קח בחשבון שככל שהמסך גדל והרזולוצייה נשארת, גודל הנקודה יגדל ולכן יהיה מומלץ פחות לעבודה עם טקסט.

אם כבר גדלים כאלה, אכן טלויזיה עדיפה.

מה התקציב? מה השימושים? מה מרחק הצפייה?

פורסם
  • מחבר

שימושים: מחשב (פייסבוק, אמיילים, גלישה באינטרנט וכ"ו) כלומר טקסט בלבד.

לא סרטים ולא שידורי טלויזיה

מרחק: שלושה מטרים

תקציב: לא החלטתי אבל לא יותר מ 6000 ש"ח

אין הבדל בין מסך מחשב 30 אינצ' ברזולוציית 1920X1080 למסך טלויזיה 30 אינצ' ברזולוציית 1920X1080 ?

פורסם

למרחק 3 מטרים, 32 אינטש זה גודל זעיר אם ברצונך לעבוד ברזולוציה הטבעית - 1920X1080. (מה שנקרא 1080p)

אני עם מסך 47, ממרחק זהה, ובלתי אפשרי לטעמי לעבוד עם טקסט בגודל טבעי, ברזולוצית 1080p, בלי לבצע זום.

בתכלס, אני עובד ברזולוצית 720p ברוב השימושים, פרט לסרטים.

לדעתי טקסט ב "32 וברזולוצית 1080p - לא יותר ממטר וחצי.

ולשאלתך, כן יש הבדל בין מסך טלויזיה למסך מחשב בגודל 27-32. מסכים שמוגדרים כמסכי מחשב, מגיעים ברזולוציה הרבה יותר גבוהה, בגודל זה. כל פיקסל הוא הרבה יותר קטן, ולכן ניתן לעבוד על המסך ממרחק יותר קרוב.

לדוגמה: Dell U2711 שמגיע ברזולוציה טבעית של 2560X1440. או Dell U3011 המגיע ברזולוציית 2560X1600.

פורסם

אצלי 40" ממרחק של קצת פחות מ3 מטר.

לסרטים זה סבבה.

לגלישה זה בסדר כי אפשר לעשות ZOOM.

לדברים אחרים עם טקסטים אני הרבה פעמים מוצא את עצמי מתאמץ כדי לקרוא או מתקרב בעוד חצי/מטר.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה פשוט להשתמש ברזולוציה גבוה וללחוץ ctrl+ ולהגדיל את הטקסט.

יש לי לפטופ עם 1080p ומסך 15.6. כשאני משחק / רואה סרטים הרזולוציה שימושית, או כשאני מחבר את המחשב לטלויזיה ועושה דופליקט. כשאני כותב אני פשוט עושה zoom.

פורסם

זום עוזר אבל רק במידה מסויימת. אל תשכח שהרזולוצייה נשארת אותו דבר וכך גם גודל הנקודה של הפונט.

פורסם
  • מחבר

חברים, אני מסוגל לקנות גם טלויזיה 47 אינצ' ויותר, השאלה אם הטקסט יהיה חד כמו במסך מחשב ובנוסף אני צריך רזולוציה לפחות 1080p

אני בעצם שואל קודם מה יתאים לי ואם זה לא במסגרת התקציב אני בכלל ארד מלקנות מסך\טלויזיה חדשה

פורסם

לא זה לא יהיה חד כמו במסך מחשב.

לטלוויזיה גודלה יש את היתרונות שלה, ולמסך מחשב יש את היתרונות שלו.

אני עושה שימוש בשניהם ונהנה מכל היתרונות.

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה פשוט להשתמש ברזולוציה גבוה וללחוץ ctrl+ ולהגדיל את הטקסט.

ניתן לעשות זום בעיקר בגלישה. לא בעבודה סטנדרטית בוינדוס.

לגביי החדות. לדעתי ממרחק מתאים, זה בראייה יהיה חד כמו מסך מחשב. הכל פונקציה של גודל מול מרחק.

מניסיון אישי, ולטעמי, גם במסך 47 ברזולוציה 1080P ממרחק 3 מטר - אותיות קטנות מדי. למרות שהחדות בסדר גמור.

פורסם

האבדל בין מסך מחשב לTV גדול, מסך מחשב יש פנלים אכותיים יותר. אכות גבוה יותר דיוק התמונה והטיקסט, נאמנות הצבעים הרבה יותר גבוה, כי במחשב עובדים מיקרוב. בTV הצפיה היא מיותר רחוק, ולכן לא בניי לטקסט, והצבע והדיוק החדות פחות חשובים. ושמיסתכלים מיקרוב בTV, מיקרוב התמונה יותר מתושטשת, כי רוב המסכים יש ציפויי נגד הישתקפות על המסך. אשר במוצרים זולים יכול ממש להציק למי שרגיל למסך מחשב, וצריך להיתרחק. גם שידורים בארץ ברמה בנונית מינוס, ולכן לצפיה בכבלים לווין פחות חשוב הדייוק. ויותר חשוב הגודל אלה עם אתה ,רואה כול היום סרטי בלו ריי. זה כבר סיפור אחר.

פורסם

האבדל בין מסך מחשב לTV גדול, מסך מחשב יש פנלים אכותיים יותר.

לא מדוייק בכלל. בעוד במכי מחשב תמצא בד"כ פאנל TN, בטלויזיות פאנל כזה יהיה אסון, זוויות הצפייה בטלויזיה הרבה יותר חשובות - אף אחד

לא יושב בדיוק מול הטלויזיה כמו שיושבים מול מסך המחשב.

פורסם

ניתן לעשות זום בעיקר בגלישה. לא בעבודה סטנדרטית בוינדוס.

איפה בעבודה סטנדרטית בWindows יש צורך לעשות זום?

פורסם

אין צורך לעשות זום כאתה יושב במרחק מתאים.

אבל דיברנו על צפייה ב 1080P מ 3 מטר. במקרה כזה, יש בעיה, לפחות לטעמי. למשל.. בעבודה עם קבצים ב windows explorer

פורסם
  • מחבר

לא זה לא יהיה חד כמו במסך מחשב....

בבקשה בבקשה תפרט למה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.