עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע למסך ''32..

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מסך ''32 למחשב, אבל לפני זה יש כמה דברים שאני צריך לדעת..

1. כרגע יש לי מסך ''22 עם רזולוציה של 1680X1050, והרזולוציה של המסך ''32 שאני מעוניין לקנות היא 1366X768. כאשר נכנסתי ללוח הבקרה של NVIDIA והורדתי את הרזולוציה של המסך הנוכחי שלי מ-1680X1050 ל-1366X768 ראו מאוד מטושטש ועליי לדעת אם יראו מטושטש כל כך במסך החדש, או שיראו חד, בדיוק כפי שרואים ברזולוציה המקסימלית של המסך הנוכחי..

2. במידה ואני אפעיל משחקים במסך ''32 עם רזולוציית משחק של 1680X1050- שזו הרזולוציה של המסך הנוכחי שלי, האם המשחקים ירוצו בדיוק באותה מהירות שהם רצים על המסך ''22 שלי, או שלמרות זאת הם ירוצו בצורה איטית יותר?

3. הדגם של המסך שאני מעוניין לקנות, הוא SAMSUNG LCD MONITOR 32'' 32D400 USB DIVX+MKV HDMI

באתר של החנות כתוב שהוא מסך מחשב וטלוויזיה, ומחירו 1580 ש''ח.

הנה הקישור: http://www.electra-computers.co.il/Product.aspx?productid=950

במידה ומישהו יודע משהו על הדגם הזה, אשמח אם תאמרו לי איך הוא למחשב.. ואם מישהו מכיר דגם טוב יותר למחשב שעולה פחות או יותר אותו הדבר, אשמח מאוד אם תיידעו אותי..

תודה לעונים.

פורסם

נתחיל מהשאלה - למה אתה רוצה לקנות מסך 32", למה דווקא את זה, ולאילו שימושים הוא מיועד. האם להחליף את מסך ה22" או לעבוד בנוסף אליו?

לגבי השאלות שלך (בלי להתייחס לכדאיות של דגם ספציפי זה או אחר):

1) טשטוש נגרם משתי סיבות - הפעלת הLCD ברזולוציה שונה מהטבעית, או הגודל של הפיסקלים עצמם. בטלוויזיה 32" שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1366X768, לא תתקיים הבעיה הראשונה, מן הסתם, אך הבעיה השנייה תהיה משמעותית הרבה יותר מאשר ב22" שלך, כי הפיקסלים עצמם ענקיים. אני לא יודע לומר איזו משתי הבעיות חמורה יותר - זה מאוד תלוי ברגישות האישית שלך, במרחק הישיבה וכו'. מה שבטוח, אני חושב שטלוויזיה כל-כך גדולה עם רזולוציה כל-כך נמוכה בתור מסך לעבודה עם מחשב (לא רק סרטים/משחקים), היא דבר לא מתקבל על הדעת.

2) הגודל הפיזי לא משפיע על ביצועים, רק הרזולוציה. כמובן אם הרזולוציה של הטלוויזיה היא 1366X768, לא תוכל להפעיל שום דבר ברזולוציה גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

במסך ''22 שיש לי כרגע, כאשר אני נכנס ללוח הבקרה של NVIDIA ומשנה את הרזולוציה מ-1680X1050 ל-1366X768 רואים מאוד מטושטש.. השאלה שלי היא האם יש את אותה רמת טשטוש על מסך ''32 (שאז הטשטוש אפילו גובר בגלל גודל המסך), או שבמסך ''32 הרזולוציה של 1366X768 היא מסוג 'אחר' שבו רואים חד לחלוטין, והשפעת הרזולוציה הנמוכה היא אך ורק על על הגודל של האותיות והסמלים במחשב וזאת מבלי לגרוע מחדותם...

אני אסביר את כוונתי: בצידו השמאלי של הסרגל התחתון של האינטרנט ישנה זכוכית מגדלת קטנה שתפקידה להגדיל את דף האינטרנט (''שנה רמת גודל תצוגה'') ובה אפשר להגדיל את הדף מ-100 אחוז ל-125 ול-150 וכן הלאה... ולא משנה כמה הדף גדול, על אף גודלן של האותיות, הן תמיד נשארות חלקות וחדות בצורה מקסימלית.

אני מעוניין לדעת אם למרות הגודל, זה יהיה חד בדיוק כמו עם ''שנה רמת גודל תצוגה'' באינטרנט, או שהאותיות במסך ''32 יהיו מטושטשות, מעוותות מעט או מזוגזגות..

אשמח לתשובה.

(וד''א, אני מעוניין בכך שהמסך ''32 יחליף לחלוטין את ה-''22, והוא מיועד לסרטים, משחקי מחשב ואינטרנט)

פורסם

(וד''א, אני מעוניין בכך שהמסך ''32 יחליף לחלוטין את ה-''22, והוא מיועד לסרטים, משחקי מחשב ואינטרנט)

אז תקנה "32 FULLHD (עם רזולוציה של 1920x1080).

פורסם
  • מחבר

אבל האם באמת יש צורך ב-FULLHD?

האם מסך ''32 עם רזולוצייה של 1366X768 לא מספיק חד בשביל גלישה באינטרנט?

פורסם

לדעתי האישית - ממש לא מספיק.

פורסם
  • מחבר

ואיך מסך ''32 עם רזולוצייה של 1366X768 טוב (לפי מה שהבנתי) בשביל משחקי מחשב? האם הרזולוציה הנמוכה לא אמורה לגרוע משמעותית מאיכות המשחק?

פורסם

במשחקים עוד אפשר לסבול את זה (למרות שזה גם רחוק מאידיאלי).

פורסם
  • מחבר

תודה, ושתי שאלות אחרונות;

1 ציינת ש-1366X768 היא הרזולוציה המקסימלית שניתן יהיה לשחק איתה במשחקי מחשב.. האם זה אומר שמשחקי מחשב על רזולוציה מקסימלית של מסך ''32 HD READY ירוצו מהר יותר מאשר על רזולוציה מקסימלית של מסך ''22? (שכן זה 1680X1050 לעומת 1366X768) אם כן זה יהיה מאוד מוזר, כי בכל זאת, זה ''32 לעומת ''22..

2 ציינת שהטשטוש שנגרם במסך ''32 HD READY הוא לא טשטוש של רזולוציה הקטנה מהמקורית אלא טשטוש שנובע מחמת גודל בלבד.. האם זה אומר שהתמונה עצמה חדה (כי בכל זאת, זו רזולוציה טבעית) אבל האותיות רק מזוגזגות? כלומר שאין מין טשטוש ערפילי אלא התמונה היא חדה והבעיה היא רק בטקסט מזוגזג (אבל עדיין חד מבחינת איכות)? האם זו היתה כוונתך? או שיש גם מין טשטוש ערפילי ואיכות התמונה עצמה לא טובה? אולי תוכל לפרט קצת יותר על סוג הטשטוש הזה..

שוב תודה על העזרה.

פורסם

1. ברור. מה מוזר בזה? המחשב צריך לעבד מספר פיקסלים לפי הרזולוציה. באיזה גודל מסך אתה מציג את זה - מה זה משנה לו? אם תחליט להקרין את התמונה באמצעות מקרן על איזה 200 אינץ', דברים צריכים לרוץ יותר לאט?

2. הבנת נכון - התמונה תהיה חדה במובן שכל פיקסל מיוצג ע"י נקודה פיזית במסך, ולכן אין טשטושים שנובעים מזה שפיקסל מתפרש על כמה נקודות. אבל עצם הגודל של המסך אומר שהנקודות עצמן תהיינה ענקיות (כמעט פי 2 באורך ופי 4 בשטח ממסך ה"22 הנוכחי שלך) יכול לגרום לכך שהתמונה תהיה לא נעימה לעין, במיוחד בעבודה עם טקסט. לכן אני לא ממליץ על כך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים