עבור לתוכן

חברת חשמל, גם מעלים מחירים וגם מביישים את עצמם

Featured Replies

פורסם

נתחיל בבושה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4171073,00.html

השפלה ופיטורים: ח' החשמל בעקבות 5 סופגניות

עובדי חברת החשמל נהנים מתנאים מעולים: חשמל חינם, ועד חזק ומשכורות שמנות. לעומת זאת, כמה סופגניות שנעלמו הסעירו את המערכת והובילו לחקירה נרחבת נגד עובדי שמירה. "ידיעות אחרונות" מדווח כי 8 שומרים התבקשו לעבור פוליגרף - שניים מהם פוטרו והשאר הושעו. "תוחקרו אחד אחד"

וכל זה כשעל הדרך הם שוב מעלים את מחיר החשמל...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4170735,00.html

פרסום ראשון: החשמל יתייקר בכ-9%

חברת החשמל תבקש לאשר התייקרות של כ-9% החל מפברואר. מחירי החשמל ישלימו עלייה של כ-25% מאז אוגוסט. ברגע האחרון נמנעה התייקרות של 35%, כאשר האוצר העניק לחברה הנחה משמעותית במס על סולר והלוואת מדינה

אבל מה? עדיין היה זמן לוועד עובדים לכעוס על שי לחג של 600K שבוטל... חנוכיות מכסף טהור לעובדים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4157111,00.html

זעם בוועד חברת חשמל: לא יחולקו חנוכיות כסף

החברה הקפיאה מכרז לרכישת כ-350 חנוכיות מכסף טהור בעלות כספית של יותר מ-600 אלף שקל. החנוכיות היו אמורות להיות מוענקות לעובדים בעלי ותק של 35 שנה במסגרת טקס שהחברה מבצעת בחנוכה מדי שנה

וכל זה כשיש להם חובות של מיליארדים

מצד אחד מעלים מחירים על הגב של האזרחים

מצד שני הוועד שלהם סוחט כסף מהחברה... אתם מבינים מה זה "שי לחג" שעולה 600K!!!

ובסוף יורדים על עובדי הקבלן שאכלו כמה סופגניות

איך לעזזל לא הלאימו את חברת החשמל?

• תגובות 30
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

העניין עם הסופגניות קצת יותר גדול ממה שנשמע.

נגנבו דברים אחרים בעלי ערך.

וכל זה במקום בו ציוד בשווי מיליונים רבים.

אחד מהשומרים הודה שגנב דברים אחרים, ואחר סרב להיבדק.

שומר שמסרב להיבדק בפוליגרף אינו אמין, ולך תדע מה יש לו להסתיר לגבי גניבות.

וחנוכיות הכסף נשמע כמו משהו גדול, אבל לא בהכרח כך.

600K למתנה לחג ל350 עובדים עם וותק של 35 שנה זה בסדר אם מדובר באירוע נדיר ויוצא דופן.

הסיבה שזה מרגיז את הציבור היא כי הם מקבלים משכורות גבוהות ותנאים חריגים בכל קנה מידה ציבורי.

והציבור שונא שהעשירים מתעשרים.

פורסם
  • מחבר

1. פוליגרף לא תקף בבית משפט, אי אפשר ואסור לחייב אנשים לעבור פוליגרף ולפטר על סמך זה

2. שים לב לזה

החנוכיות היו אמורות להיות מוענקות לכל עובד שצבר ותק של 35 שנה בחברה, במסגרת טקס שהחברה מבצעת בחנוכה מדי שנה, ובוטל בשל מצבה הפיננסי של החברה, המתקשה לגייס כסף ולוחצת על הרשות לחשמל להעלות את תעריפי החשמל בעשרות אחוזים.

כל שנה יש טקס, כל שנה יש "שי" לטקס = זה לא חד פעמי, תבין שזה בנוסף לשי חג הרגיל שלהם שגבוהה בהרבה משאר המשק

חברה שמתקיימת רק על סמך הלוואות של המדינה (חובות של מיליארדים בחברה רגילה = פשיטת רגל, בחברת חשמל = הלוואות ממשלה)

אני מצפה להתייעלות מחברת חשמל, רק אחרי זה הם יוכלו להגיד לי לשלם יותר על החשמל

600 אלף שקל זה לא כסף כיס, תוציאו את זה על הטבות במחירי החשמל לנזקקים

פורסם

1. הסופגניות נגנבו, במקרים של גנבה מהחברה, בין אם אלא פיטורים או סתם נו נו נו, זו החלטה של החברה.

2. בדיקת פוליגרף נחשבת ללא אמינה, לא סתם זה לא קביל בבית משפט.

3. חנוכיות כסף לחג לעובדי 35 שנה מדי שנה זה כסף קטן, ארגון הארוע זה הכסף הגדול...

פורסם

עניין של עיקרון. אני בטוח שאם אותו שומר היה מבקש סופגנייה אף אחד לא היה אוסר עליו לאכול.

1. פוליגרף לא תקף בבית משפט, אי אפשר ואסור לחייב אנשים לעבור פוליגרף ולפטר על סמך זה

2. שים לב לזה

החנוכיות היו אמורות להיות מוענקות לכל עובד שצבר ותק של 35 שנה בחברה, במסגרת טקס שהחברה מבצעת בחנוכה מדי שנה, ובוטל בשל מצבה הפיננסי של החברה, המתקשה לגייס כסף ולוחצת על הרשות לחשמל להעלות את תעריפי החשמל בעשרות אחוזים.

כל שנה יש טקס, כל שנה יש "שי" לטקס = זה לא חד פעמי, תבין שזה בנוסף לשי חג הרגיל שלהם שגבוהה בהרבה משאר המשק

חברה שמתקיימת רק על סמך הלוואות של המדינה (חובות של מיליארדים בחברה רגילה = פשיטת רגל, בחברת חשמל = הלוואות ממשלה)

אני מצפה להתייעלות מחברת חשמל, רק אחרי זה הם יוכלו להגיד לי לשלם יותר על החשמל

600 אלף שקל זה לא כסף כיס, תוציאו את זה על הטבות במחירי החשמל לנזקקים

אז מה? שי בשווי 2,000 שקל לעובד שנתן 35 שנים מחייו לחברה זה שי צנוע מאוד. 600 אלף שקל לחברה בגודל חברת החשמל זה לא כסף. בארגונים קטנים יותר מוציאים יותר בשנה על קפה, חלב וכוסות חד פעמיים.

וחנוכיות הכסף נשמע כמו משהו גדול, אבל לא בהכרח כך.

600K למתנה לחג ל350 עובדים עם וותק של 35 שנה זה בסדר אם מדובר באירוע נדיר ויוצא דופן.

הסיבה שזה מרגיז את הציבור היא כי הם מקבלים משכורות גבוהות ותנאים חריגים בכל קנה מידה ציבורי.

והציבור שונא שהעשירים מתעשרים.

ציבור שונא אנשים מצליחים בין אם הם הצליחו בזכות קשרים (חברת החשמל, רכבת) או בזכות כישורים.

פורסם

גם לראשי משפחות פשע אפשר לקרוא "אנשים מצליחים", לא? ומשום מה אני עדיין שונא אותם, אפילו שממש אין לי קנאה בהם או רצון להיות במקומם.

חוץ מזה, יש הבדל בין שי (צנוע או לא) בחברה פרטית שניתן עבור שנים של עבודה, בתנאים ובשכר המקובלים בתחום, לבין אותו השי בדיוק שניתן בחברה ציבורית מונופוליסטית, הנמצאת בחובות עתק של 60 מיליארד שקל שזוכים לכיסוי חלקי מתקציב המדינה, ושבה תנאי השכר חורגים בהרבה מהמקובל - שלא לדבר על הטבות מפליגות אחרות.

פורסם

בארה"ב בשנות ה-20 ו-30 מהגרים רבים העריצו משפחות פשע כי מבחינתם הם הצליחו בחיים וחיים את החלום האמריקאי.

פורסם

השאלה האם בפרוש נאסר מהשומרים לקחת מהסופגניות. הרי זה ברור שבאירועים כאלה בסוף הערב ישארו עודפים ויזרקו, הרבה יותר פשוט היה לשאול מי לקח ומי לא לקח (מה שמוזר בעניין שאף אחד לא הודה שאכל סופגניה)

פורסם

מעקב

פורסם

השאלה האם בפרוש נאסר מהשומרים לקחת מהסופגניות. הרי זה ברור שבאירועים כאלה בסוף הערב ישארו עודפים ויזרקו, הרבה יותר פשוט היה לשאול מי לקח ומי לא לקח (מה שמוזר בעניין שאף אחד לא הודה שאכל סופגניה)

שיבקשו רשות לקחת את שאריות בסוף הארוחה. מי נתן להם אישור לפתוח ארגז ולקחת ממנו סחורה?

פורסם

לא שאני לחלוטין מסכים עם התנהלות השומרים, אבל מבחינתי מדובר במקרה שבו עובדי חברה החליטו, שומו שמיים, להתכבד בכיבוד שהוצע לעובדי החברה. אם לא הוצע להם, הרי שזה כבר חוסר אנושיות בפני עצמו. אם הם לא "עובדי החברה" (על הנייר הם אכן לא, אלא עובדי חברת האבטחה) וזו הסיבה שלא הוצע להם, הרי שלא רק שמדובר בחוסר אנושיות, אלא גם לא ברור הכיצד בדיוק לחברה יש את האפשרות לפטרם - אלא אם מדובר בעובדי כ"א על הנייר בלבד, וזו כבר התנהלות פלילית.

פורסם

שיבקשו רשות לקחת את שאריות בסוף הארוחה. מי נתן להם אישור לפתוח ארגז ולקחת ממנו סחורה?

כזכור לי אלו לא ארגזים סגורים בסרט אדום עם מדבקות "טופ סיקרט" אלו סהכ"ל ארגזים פתוחים שיצאו ממאפיה

פורסם

לא שאני לחלוטין מסכים עם התנהלות השומרים, אבל מבחינתי מדובר במקרה שבו עובדי חברה החליטו, שומו שמיים, להתכבד בכיבוד שהוצע לעובדי החברה. אם לא הוצע להם, הרי שזה כבר חוסר אנושיות בפני עצמו. אם הם לא "עובדי החברה" (על הנייר הם אכן לא, אלא עובדי חברת האבטחה) וזו הסיבה שלא הוצע להם, הרי שלא רק שמדובר בחוסר אנושיות, אלא גם לא ברור הכיצד בדיוק לחברה יש את האפשרות לפטרם - אלא אם מדובר בעובדי כ"א על הנייר בלבד, וזו כבר התנהלות פלילית.

מדובר בכיבוד שנשלח לחדר אוכל של עובדי החברה. איך תגיב אם שליח של הסופר יפתח שקית ויזלול מאפים?

פורסם

השליח של הסופר עובד בסופר, לא אצלי בבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים