עבור לתוכן

תקלה: בזמן עבודה עם קבצים גדולים הזכרון מתמלא והמחשב זוחל

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב חדש למדי (בן כמה חודשים) - I5 2400, זכרון של 4GB, בקיצור, סטנדרטי למדי. בשלב כלשהו הופיעה בעיה מוזרה: כל פעם שהמחשב מתבקש לבצע פעולה כלשהי בקובץ "גדול" (סדר גודל של ISO או סרט באיכות טובה), ואין זה משנה מהי אותה פעולה (צפייה בסרט, צריבה, העתקה) - כמות הזכרון הנמצא בשימוש, ע"פ מנהל המשימות, מטפסת די מהר מרמה של 0.8-1.2 ג'יגה האופייניים לשימוש רגיל ללא עומס לרמה של כ3.9 ג'יגה, והמחשב מאט לכדי זחילה מוחלטת, כמו פנטיום 3 שמנסה לפתוח אתר עמוס פלאש. לפי תוכנת הניטור גם כמות הHard Faults מרקיעה שחקים במצב הזה ומגיעה לכמה מאות.

אחרי שהפעולה עם הקובץ נגמרה, בדיליי של כמה דקות, כמות הזכרון בשימוש נופלת בפתאומיות מוחלטת לרמה הרגילה (ממש קו אנכי לחלוטין בגרף).

בכל שלב שהוא, סיכום של כלל הזכרון הנצרך בידי כל היישומים ביחד כפי שהוא נראה במנהל היישומים אינו קרוב אפילו ל3.9 ג'יגה שאני רואה.

יצויין גם שכשמדובר במשימות האמורות להכביד על המחשב הרבה יותר אך שאינן מערבות קבצים בגודל הזה, כגון משחקים, המחשב מתפקד באופן תקין לחלוטין.

אגב, הרצת MemTest על הגדרות ברירת המחדל לא מצאה שגיאות, אך מזהה את כמות הזכרון כ4077 מגה ולא 4096 מגה (אני מניח שהשאר שמור לדברים אחרים?). לעומת זאת, כשאני מנסה לשנות את הפרמטרים של זיהוי כמות הזכרון מקריאה מהביוס ל"ספירת" הזכרון עצמו, התוכנה ישר מזהה שגיאות וקורסת. מה זה אומר?

פורסם

תנסה להגדיר בביוס את התזמונים ואת הוולטאג' של הזיכרון בצורה ידנית בהתאם להגדרות היצרן, במידה ועכשיו זה נמצא על Auto.

פורסם

1+^ ממליץ לך להגדיר את נתוני הזכרון (תדר, מתח ותזמונים) לפי הגדרות היצרן ואז להריץ שוב בדיקה עם Memtest (גרסת ה-Bootable לפחות במשך 3-5 שעות, אני באופן אישי ממליץ על לילה שלם).

אתה יכול לפרט קצת יותר על סוגי הפעולות (העתקה לדוגמה או כל פירוט אחר שיכול לתת יותר כיוון)?

אני מציע גם לבדוק שה-Pagefile תקין. כלומר שהמערכת מוגדרת להשתמש בכזה ולנהל אותו באופן אוטומטי.

אתה משתמש ב-RAID מרמה כלשהי?

לשם בדיקה הייתי מבטל גם את ה-DEP (Data Execution Prevention) של מערכת ההפעלה כדי לבדוק אם יש שינוי כלשהו.

אני מציע גם לעלות מהפצת LiveCD כלשהי של Linux (או מסביבת PE של Windows) ולנסות לבצע פעולה דומה (ניגון סרט לדוגמה, צריבת קובץ כזה) ולבדוק אם זה קורה גם שם. כך כמובן יהיה אפשר לשלול או לאמת ביתר קלות אם מדובר בבעית חומרה או תכנה.

כרגע לפי התיאור שסיפקת הנטיה שלי היא לחשוד בזכרון (מבחינה חומרתית או ניהול הזכרון של מערכת ההפעלה -- או ייתכן אפילו בשילוב מסוים ביניהם). באיזה ארכיטקטורה של מערכת ההפעלה אתה משתמש (32/64 סיביות)?

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות ;D

את הפעולות הדורשות את כיבוי המחשב אני אעשה הלילה שכן יש לי כמה דברים שרצים ברקע שחבל לי להפסיק כרגע. לגבי שאר השאלות - מערכת ההפעלה היא וינדוס 7 64 ביט (חוקית, עם SP1). את ההגדרות של הזכרון אני אבדוק, אבל הם לא שונו מאז שהמחשב הורכב והורץ לראשונה. הפייג'פייל מוגדר על אוטומט ונראה כאילו הוא מתפקד. הדיסק הקשיח הוא דיסק רגיל לחלוטין, ללא RAID כלשהו.

השלבים שבהם המערכת עושה בעיות היא בכל מצב בו המחשב נדרש לעשות שימוש בקובץ יחיד של כמה ג'יגה: צפייה בסרט (בכל נגן שהוא, עם כל קודק שהוא), העברה של קובץ שכזה מכונן נייד למחשב או בחזרה, צריבה של קובץ שכזה על DVD...

הסימפטומים, מעבר למה שנאמר: איטיות מזעזעת בכל תוכנה שהיא (משחק, הקלדת טקסט, פתיחת עמוד אינטרנט, פתיחת מנהל המשימות), לפעמים עד כדי תקיעת הסמן על המסך. התופעה חולפת מעצמה כמה דקות לאחר שהיישום שהשתמש בקובץ הגדול סיים או נסגר כנגד רצונו. בכל הזמן הזה ניצולת המעבד ממשיכה להיות נמוכה כתמיד - לא יותר מ10%.

פורסם

בדקת אם לכיבוי ה-DEP יש השפעה כלשהי?

פורסם

זה נשמע כמו כל הרדיסק יחיד שעליו יש מערכת הפעלה עם PAGEFILE דינאמי שמפוזר על גבי הכונן, בפעולה ששולפת מידע מקובץ גדול לTEMP DIR ותוך כדי משתמשת בPF.

יש לך איזה מיליון פעולות קריאה וכתיבה באותו ההרדיסק, וזה בדיוק הדבר שמפיל הרדיסק למהירות זוועתית וגורם לך לרצות לקנות SSD.

פורסם
  • מחבר

בדקת אם לכיבוי ה-DEP יש השפעה כלשהי?

אין הרי אפשרות לכבות לגמרי - זה גם ככה על מצב "רק ליישומי ווינדוס חיוניים".

זה נשמע כמו כל הרדיסק יחיד שעליו יש מערכת הפעלה עם PAGEFILE דינאמי שמפוזר על גבי הכונן (...)

לפי ניהול הכוננים, מידת הפרגמנטציה של הכונן (כלומר, של שני הכוננים הלוגיים שעליו) היא 0% - שזה מוזר בפני עצמו בהתחשב בכך שהכונן לא עבר Defrag מאז קנייתו, ויש בו כעת כמה חודשי שימוש והוא כמעט מלא (הכונן של 1TB).

אה, עוד משהו ששכחתי לציין קודם: כמעט בכל הפעלה של המחשב, גם אם הכיבוי לפני כן התבצע באופן תקין, ווינדוס מעלה ישר את התוכנה לבדיקת שגיאות דיסק. בד"כ היא לא היתה מוצאת כלום אז עכשיו אני פשוט מוותר בד"כ...

פורסם

מתבצע איחוי כל יום רביעי ב1 בלילה אם לא ביטלת את זה :P

מה עם בדיקת שטח דיסק?

אם אתה יכול כדאי שתעשה התקנת מערכת הפעלה לניסיון כדי לשלול בעיית תוכנה.

פורסם

נסה לבטל את האנטי וירוס. :nixweiss:

פורסם

היתה לי בעיה דומה...

לא זוכר בידיוק מה עשיתי...

איזה תוכנות יש לך על המחשב?

איזה אנטי ווירוס?

תנסה לכבות אותו כמו שקודמי אמר...

פורסם
  • מחבר

טוב, בדקתי חלק מההמלצות שנתתם כאן (עליהם עדיין לא הודתי לכם, אז הנה - תודה ;D ). שינוי תזמונים\מתחים בביוס לא שינה דבר, גם כיבוי האנטיוירוס, ותחת LIVECD של של אובונטו הבעיה לא קיימת כלל, מה שגורם לי להניח שהבעיה אינה בעיית חומרה - אך בהסתייגות אחת: לא משנה מה העמסתי על המערכת, ניצולת הSWAP באובונטו נשארה אפס. גם השימוש בזכרון הפיזי לא התקרב ל100%... אולי הבעיה בכלל בארד דיסק ומתרחשת רק כשנדרשת גישה לSWAP, מה שנראה לי הגיוני כשמדובר בקבצים גדולים בעדיפות נמוכה?

פורסם

עשית טעות בהתחלת הסיפור שההגדרה שלך הכלילה את התופעה.

אולי אם תגדיר יותר ספציפית מתי ועם מה בדיוק זה קורה, יהיה אפשר להסיק מסקנות יותר מדויקות או לטכס עצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים