עבור לתוכן

מפרט עד 7000 ש"ח למשחקים - מבוסס 7970

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! מקווה שלכולם תהיה שנה חדשה מצוינת ;p

ובכן, עכשיו שכרטיסי ה-7000 החדשים באופק הלא כל כך רחוק מאיתנו, רציתי לשאול ולהתייעץ לגבי קניית מחשב חדש מבוסס על כרטיס שכזה.

עכשיו, אני יודע אני יודע - זה עדיין לא יצא אפילו! עדיין, אני משער שלחכמי הפורום יש כבר מעין מושג מסוים מה יהיה מומלץ לקחת למפרט חדשני שכזה עם כל המידע שכבר גם ככה דלף לגבי הכרטיסים החדשים. התכנון שלי הוא שברגע שהכרטיסים ייצאו אני אזמין כרטיס 7970 באיזה 550$ מאתר מחו"ל כמו Amazon או משהו אחר שנוח (מכיוון שבארץ זה בטח יעלה מעל 3000 ש"ח וככה בהזמנה יצא לי איזה 2100 ש"ח בסה"כ). חשבתי לעצמי אם כבר אני קונה מחשב חדש - למה לא ללכת עד הסוף ו"להידחף" לדור הבא כבר שיהיה כמה שיותר טוב ומעודכן לעתיד.

חשבתי לעצמי שאקנה מחשב עם כרטיס 7970 אחד ואולי בעתיד עוד איזה 3 שנים אוסיף עוד אחד ב-CrossFire (מה שהבנתי שנראה טוב על אותו כרטיס בינתיים) וכך יהיה לי מחשב טוב לעוד איזה 4-5 שנים ככה.

עצות / תלונות / הערות - ייתקבלו בברכה! אני משער שיש סיכוי לא רע שיגידו לי "מה אתה נורמלי זה עוד מוקדם" וכאלה אבל אמרתי יאלה אני אהיה הראשון ומקסימום כשהוא ייצא אז יגיבו לי שוב.

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחרוג קצת - עדיף לשלם עוד כמה מאות מאשר להתחרט אחר כך עוד כמה שנים טובות

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים ביותר של התקופה והשנים הקרובות גם כן :P

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע יש לי "23 DELL כמו במומלצים

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בציוד הקפי

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא בטוח, מניח שכן ברמה בינונית בהמשך

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך ב-OS

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף ליד בילו עקרונית

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא ממש xD

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כמו שרשמתי למעלה, מחשב מיועד לעוד איזה 5 שנים ככה - מתוכנן שדרוג של תוספת 7970 בעוד כמה שנים ב-CrossFire

תודה רבה לכל מי שעוזר! D:

פורסם

צעד חכם לפי דעתי אם אתה לא לחוץ על המחשב!

תכף יצאו גם הכרטיסים של NV שאולי יהיו יותר חזקים ותהיה התייצבות מחיר בשוק. בנוסף המעבדים החדשים יוצאים לא הרבה זמן אחרי הכרטיסים שיגיעו.

הייתי ממליץ לך לחקות עוד קצת זמן..כי מפרט שתקבל עכשיו יהיה מבוסס על מעבדים נוכחיים עם לוחות בעלי ערכות שבבים לא עדכניים לתקופה שייצאו המעבדים החדשים. אפילו ספק יכול להיות שונה עבור מפרט עדכני בתקופה שיצאו הדורות החדשים (צריכת הספק נמוכה יותר למעבדים וכרטיסים החדשים).

בקיצור אם אתה מחכה ולא לחוץ על מחשב היום...אז לא רק כ.מסך אתה אמור לצפות לחדש, אלר גם למעבדים, ערכות שבבים, ספק בעל הספק נמוך יותר אולי (מה שיחסוך) ואולי ירידה בשוק ה- HDD.

הייתי ממליץ לך על מפרט אבל מייד אומר לך אחרי זה אל תיקח אותו כי הוא לא משתלם ועדכני לתקופה שאתה מדבר עליה. בנוסף לא ידוע על שאר הדברים שייצאו מלבד הכרטיסים של AMD. אנשים בטח ייזרקו לך פה ים מפרטים תכף...לפי דעתי גם ככה זה לא יהיה רלוונטי בעוד כמה חודשים.

הערה: אני לא יודע אם ייצאו ערכות שבבים חדשים למעבדים שייצאו...לא כזה מבין גדול בזה אבל נראה לי שלכל דור מעבדים גם יש ערכות חדשות.

פורסם

לחכות להשקה יכול להיות רעיון הגיוני, אבל:

לשלם כ"כ הרבה כסף על כרטיס מסך ולא לקבל כאן אחריות זה רעיון רע.

הוספת כרטיס ב-CF בעתיד, לא חכם בכלל. אתה מוזמן לחפש כאן למה, דובר על כך רבות.

כמה כסף שלא תשקיע, לא תוכל לקבל מערכת שטובה לשנים רבות. יהיה חכם יותר לבצע שדרוגים \ קניית מערכות מחשב זולות ורבות יותר.

בקצרה - 7000 ש"ח עכשיו ועוד, נניח 1000 ש"ח בעוד שנתיים וחצי = 8000 ש"ח כאשר בעוד 5 שנים יהיה לך מחשב סביר למשחקים.

4000 ש"ח היום נותן לך אחלה מחשב למשחקים - במיוחד כשלא בונים על חריצי הרחבה ושדרוג, ו-4000 נוספים בעוד שנתיים וחצי. בעוד 5 שנים

יהיה לך מחשב בן שנתיים וחצי עם חלקים מעודכנים יותר ויחזיק לך משחקים יפה. בשיטה זו, או שהרווחת מחשב נוסף שיוכל לשמש כ-HTPC לדוגמא

או שתוכל למכור אותו \ להעביר אותו הלאה. מאידך, אתה יכול לשמור חלקים ממנו כבסיס למחשב החדש (מארז, ספק, צורב, קשיח) ולחסוך כסף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים