עבור לתוכן

BIOS Checksum error - Endless loop

Featured Replies

פורסם

בהדלקת המחשב נשמע צפצוף יחיד נורמלי , הנורות במקלדת נדלקות, אבל אז מופיע:

BACKUP BIOS Checksum Error

Auto-Recovering …………….

אבל השחזור מסתיים, ומתחיל תהליך של עלייה מחדש ועוד פעם ההודעה הנ"ל ב- Loop אינסופי.

ביצעתי CLR_CMOS : ניתוק מחשמל, קיצור מגעים, הוצאת סוללה למשך 24 שעות

הוצאתי sim זיכרון אחד בכל פעם (יש שניים) ,

ניתקתי HD.

הורדתי BIOS מאתר היצרן, אבל לא ניתן לטעון אותו כי Q-FLASH לא עולה (לחיצה על מקש END או כל מקש אחר לא עושה דבר).

לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L

מעבד E6300

ספק Antec 350W

שינויי תצורה: לאחרונה עברתי לגלישה דרך בזב"ל עם ראוטר שלהם Privatebox , לא נראה קשור

אודה לרעיון כלשהו , טרם שהמחשב הולך לטיפול יופי במעבדה או שהולך בדרך כל בשר.

פורסם

ההצעה היחידה שיש לי להציע הוא ביצוע עדכון לביוס בעזרת ה- Q-Flash.

הסבר לביצוע נמצא

במדריך בעמוד 62.

יש צורך במיכשור הסטורי הנקרא - תקליטור

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הורדתי BIOS מאתר היצרן, אבל לא ניתן לטעון אותו כי Q-FLASH לא עולה (לחיצה על מקש END או כל מקש אחר לא עושה דבר).

[/r]

לא ניתן ליישם את ההצעה שלך כי מתרחש LOOP עוד בשלב ה post

לא מגיע בכלל לחיפוש DOK המכיל את הביוס לטעינה.

אבל אולי אני טועה, ואם יהיה כונן דיסקטים מחובר ינסה לעלות משם, לא ניסיתי כי אין לי כרגע כונן כזה.

פורסם

לא ניתן לבצע עדכון לביוס דרך DOK - רק עם Floppy. נקודה.

פורסם
  • מחבר

יש לי Floppy אבל איך מחברים אותו ללוח אם שאין בו שקע תואם.

פורסם

יש בוודאות מיקום לחיבור כבל הנתונים של הפלופי בלוח האם - ראה במדריך עמוד 7 - FDD.

אני רק חושש שאין לך מושג טכני לביצוע המשימה - העזר במישהו שיש לו את הידע הטכני לכך -> טכנאי מחשבים או מעבדה.

פורסם

לא ניתן לבצע עדכון לביוס דרך DOK - רק עם Floppy. נקודה.

בטח שאפשר..

פורסם

תבדוק גם קבלים על הלוח

פורסם
  • מחבר

כצפוי, חיבור כונן דיסקטים לא מועיל היות והבעייה מתרחשת עוד בשלב של קריאת ה BIOS שנכשלת ולכן אין כלל פנייה ל DOK או FDD או HD.

הביוס הראשוני לא תקין, מתבצע שיחזור מ- Dual Bios

שכנראה גם הוא דפוק ,

ואז מתבצע ריסטרט, וחוזר חלילה - שיחזור ביוס - ריסטרט ... בלופ אינסופי.

נסיון להעלות QFlash בלחיצה רצופה על מקש END לא מועיל היות ותמיד אחרי השיחזור מתבצע ריסטרט.

אין קבלים נפוחים על הלוח, ובכלל מצבו טוב ומתוחזק טוב ללא אבק, ועם ספק כוח של יצרן רציני.

מצ"ב תמונת מסך.

פורסם

1. אתה יכול לנסות עם ספק כוח אחר? הסיכוי שזה ישנה משהו נמוך (עד נמוך מאוד) אבל שווה לנסות.

2. תנסה להיכנס ל-Q-Flash עם מקלדת בחיבור PS/2 (אם אתה משתמש עכשיו במקלדת USB).

3. אני ממליץ להשתמש במגשר (ג'אמפר) אם רק ניתן להשיג כזה (מכונן קשיח ישן יחסית לדוגמה) כדי לקצר את הפינים של ה-CLR_CMOS..

4. ברוב הלוחות מהשנים האחרונות ניתן לבצע עדכון BIOS דרך החסן USB נייד, רק שעליו להיות (בדרך כלל) במערכת קבצים FAT32.

5. תשאיר רק מודול זכרון אחד ותנסה אותו בכל אחד מהחריצים. תחזור על הבדיקה עם כל אחד ממודולי הזכרון בנפרד.

5. מציע לך לפתוח במקביל קריאה אצל GB, לשמוע מה דעתם בנושא. אני לא יודע איך זה בלוח שלך (למרות שאני חושב שהסיכוי למצב שאני עומד לתאר הוא לא גבוה) אבל לפעמים ניתן פשוט להוציא את שבב(י) ה-BIOS ולהחליפו בחדש (ש-GB עשויים לשלוח). אני לא רוצה להפיח סתם תקוות, אבל כדאי לפנות אליהם ולראות מה הם יכולים להציע ולעזור. כמובן שאם הלוח באחריות (ספק) אז תפנה לחנות שממנה קנית אותו.

העניין התחיל כך סתם או שניסית לאפס/לעדכן BIOS לפני? אתה יכול לחשוב על עוד שינויים (קפיצת מתח, הפסקת חשמל) שקרו לפני שהתופעה הופיעה?

פורסם
  • מחבר

תשובות חלקי:

1. ספק כוח אחר אפשרי לפרק ממחשב אחר אבל יוצר קצת בלגן. מעדיף להמתין עם זה.

2. מרגע קרות הבעייה כבר הבנתי שצריך מקלדת PS/2 וזה לא עזר

3. ג'אמפר - אנסה מחר

4. ניסיתי עדכון ביוס עם דיסק און קי דרך usb (לפי היצרן אפשר ללוח האם שלי) אבל כאמור אי אפשר להעלות את QFLASH

בגלל הלופ האינסופי של הביוס

5. ניסיתי עם כל מודול זיכרון בנפרד, לא חשבתי להזיז לחריץ אחר. אנסה.

6. שבב הביוס מולחם ללוח ולא ניתן לשליפה מהירה.

פתיחת קריאה אצל יצרן הלוח - אופציה מעניינת שלא ידעתי עליה. אנסה בהמשך.

הבעיה החלה סתם כך בבוקרו של יום לאחר שהמחשב היה במצב Sleep כל הלילה.

יתכן שהיתה הפסקת חשמל בלילה, אבל יש הגננת מפסק נגד קפיצות מתח בשקע החשמל. לא ביצעתי כל איפוס או עדכון BIOS.

תודה על כל העצות, מהטובות שנתקבלו עד כה.

פורסם
  • מחבר

ספק כוח ממחשב אחר לא עזר. כנ"ל מקלדת PS/2 וג'אמפר לאיפוס CMOS .

התקן USB מפורמט FAT המכיל BIOS מאתר היצרן לא זוהה.

ניסיתי גם לעלות עם כל מודול זיכרון בנפרד, תוך העברתו בין כל חריצי הזיכרון.

הלוח כבר אינו באחריות, אבל אפתח קריאה אצל היצרן לבדוק אם יש עוד משהו לנסות.

בכל מקרה לא אנסה להחליף או לתקן בתשלום את לוח האם, למרות שעדיין נתן עבודה סבירה,

כי לוח אם כזה ניתן לרכוש רק במחירי עושק וזו כבר טכנולוגיה ישנה. עדיף כבר להשקיע בלוח אם מעבד וזכרון עדכניים.

תודה לכל מי שעזרו.

פורסם

אם כלום לא עזר אז כנראה שאין מה לעשות באמצעים "ביתיים".

תפתח קריאה אצל היצרן, תציג להם את הודעת השגיאה ואת הבדיקות שניסית. מדובר בלוח עם BIOS כפול שאמור למנוע מצבים כאלה (אבל כמובן אם מדובר במכת מתח ללוח או משהו גם BIOS הגיבוי עלול להינזק). נראה מה יש להם להציע, אם בכלל. קח בחשבון שהתמיכה שלהם קצת עילגת אבל בסוף בדרך כלל מקבלים תשובה (לא בטוח שהיא מה שחיפשת אבל תשובה מקבלים), אז צריך קצת סבלנות.

יש גם לוחות זולים לתושבת 775 ולוחות אפשר למצוא גם ביד-שניה. אם המערכת עדיין מספקת אותך חבל להוציא אלף ש"ח ויותר על מערכת חדשה כשאפשר להשמיש את הקיימת בחמישית בערך מהמחיר (בהתאם לדרישות שלך מהלוח). אם בכל מקרה כבר עמדת לשדרג פלטפורמה, אז כמובן שכדאי לנצל את ההזדמנות.

פורסם
  • מחבר

צודק. המערכת עדיין מספקת וראיתי עכשיו שיש לוחות 775 זולים ביד שנייה באתר, וזה בהחלט יכול להיות פתרון מהיר וזול.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון:

1. קריאה שפתחתי ב Gigabyte לא נשאה פירות. אמנם ענו לי מהר ובנימוס, אבל תשובות שאינן מועילות דבר תוך התעלמות ממה שכתבתי.

2. רכשתי לוח אם דומה חדש ב TMS.

כאשר התקנתי אותו, מחוסר תשומת לב השארתי לשונית מתכת בולטת בפנל החיצוני של הלוח המותקן בחלקו האחורי של המחשב.

הלשונית נגעה באחד השקעים וקיצרה אותו, וכתוצאה מכך לא בוצע POST ולמעשה שום דבר לא עבד, גם לא המאווררים ואפילו צפצוף אזהרה

לא נשמע. הלוח מת.

הסיבה שאני כותב זאת כאן היא מה שקרה אח"כ:

הבאתי את המחשב ל TMS בנתניה. שם איתר שלומי במעבדה מהר מאד את הבעייה, פרק את הלוח, הרכיב, סידר את כל החוטים במארז,

עבר על הביוס ובדק התאמת מתחים, וכשרציתי לשלם עבור זמן מעבדה - שלומי וקיריל סרבו לקחת תשלום,

זאת למרות שהמחשב לא נרכש אצלם, והבעייה נבעה 100% מטעות שלי.

לזה אני קורא שירות מצויין, וראוי לתת לו פומבי לכל מי שקורא פה בפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים