עבור לתוכן

מחפש המלצה על מסך LED 24" ועוד מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם, אני מתכוון בקרוב להרכיב מפרט במארז Antec 1380,

ביחד איתו אני מתכוון לרכוש מסך, אני יותר מבין בכל הקשור ל טלוויזיות, כך

בחרתי את הפלסמה 42" שכרגה בסלון, במסכי מחשב אני די בור..

כיום אני עובד על מחשב נייד אם מסך 15.4 מט, פאנל TN :kopfpatsch: , אבל אני לרוב צריך אותו יותר לטקטסים,

אז לזה הוא די סבבה, הוא כרגה למכירה ומחפש קונה.

אז כמה שאלות:

1. למה כל מסכי המחשב היום, הם לרוב FHD? לא בדקתי את נושא של מסכי LCD מזמן, אבל די מוזר לי הקטע הזה, או שזה פשוט יותר נוח לעבודה?

2. האם יש מסכי LCD שהם מט? ז"א לא מבריקים? כי אני מעדיף רק אותם (בטלוויזיות יש בעיה דומה, בLED ופלסמה, LCD פחות, שאין מבחר כאלו שהן מט, או לפחות לא מחזירות אור כמו מראה)

3. איזה גודל הוא נכון? הבדלי מחיר הם לא גדולים, ועף פעם זה לא מספיק ומצטערים שלא קניתם גדול יותר,

אבל זה לא כמו שאתם יושבים בסלון במרחק 2 מטר, פה זה הרבה יותר קרוב, אז באמת, מה הגודל הנכון?

4. על איזה מסך יותר נוח לקרוא? אני לא אוהב את מסכי AMOLED או LED, זה פשוט מטריף אותי אחרי כמה שעות, איני גרפיקאי, כך שלהשקיע מפאנל IPS וכו' אין לי כל צורך, השאלה עד כמה גרוע TN?

LED אני מבין זה רק תאורה כמו בטלוויזיות LED?

לגבי יצרנים, אני די נעול על LG, הם הם טובים גם ב טלוויזיות LCD, או עולי DELL שיש פה הבה הודעות אליהן.

פורסם
  • מחבר

בינתיים אני חושב שאני מחפש משהוא כזה: מסך LCD בגודל בין 20 ל 24 אינץ',

אני לא רוצה LED, מספיק לי שהיום אפילו בטלפון סללורי יש תאורת LED או בכלל מסכי AMOLED,

אני באמת לא סובל אותם, בלי קשר לחסרונות שיש להם, כמו צבע לא וטבעי, זליגת אור וצבעים צעקנים מידי,

הם לא נוחים לקריא ממושכת של טקטסים, וזה האמת העניין הכי חשוב לי, בנוסף אני צריך שפאנל יהיה מט ולא מבריק, אז לסיכום:

גודל : 20-24"

מט/מבריק : מט

ולא LED ! זה הכי חשוב.

מה שאומר שאני צריך רק לבחור רזולוציה ואת גודל המסך.

פורסם

1. למה כל מסכי המחשב היום, הם לרוב FHD? לא בדקתי את נושא של מסכי LCD מזמן, אבל די מוזר לי הקטע הזה, או שזה פשוט יותר נוח לעבודה?

קשה לומר שרוב מסכי LCD הם ברזולוציית FHD, כמעט כל הדגמים בגודל עד 20" (וכולל) הם ברזולוציות נמוכות מFHD, וזה שלגדולים יותר יש רזולוציה גבוהה זה הגיוני למדי, לא?

כל זה בהנחה שהתכוונת לרזולוציה. אם התכוונת לעובדה שנמכרים היום בעיקר מסכים רחבים, השאלה יותר הגיונית (אבל אז אין קשר לFHD).

2. האם יש מסכי LCD שהם מט? ז"א לא מבריקים? כי אני מעדיף רק אותם (בטלוויזיות יש בעיה דומה, בLED ופלסמה, LCD פחות, שאין מבחר כאלו שהן מט, או לפחות לא מחזירות אור כמו מראה)

יש די מבחר של מסכים לא מבריקים. לDELL למשל (אם אני לא טועה) יש רק מסכי מט.

בדרך כלל כתוב במפרט של מסך ספיציפי אם הם מבריק, אם לא כתוב, אפשר להריץ חיפוש.

3. איזה גודל הוא נכון? הבדלי מחיר הם לא גדולים, ועף פעם זה לא מספיק ומצטערים שלא קניתם גדול יותר,

אבל זה לא כמו שאתם יושבים בסלון במרחק 2 מטר, פה זה הרבה יותר קרוב, אז באמת, מה הגודל הנכון?

אם היה גודל 'נכון', לא היו מוכרים את שאר הגדלים. הדבר תלוי בכמה גורמים, כולל מרחק צפיה (שמן הסתם שונה אצל כל אחד).

בכל זאת, ומתוך הנחה ש"יותר גדול = יותר טוב", הנטייה של הרוב היא לקנות 23", כי החל מ24" המחירים מתחילים לקפוץ משמעותית עם הגודל.

4. על איזה מסך יותר נוח לקרוא? אני לא אוהב את מסכי AMOLED או LED, זה פשוט מטריף אותי אחרי כמה שעות, איני גרפיקאי, כך שלהשקיע מפאנל IPS וכו' אין לי כל צורך, השאלה עד כמה גרוע TN?

היתרון העיקרי של מסך IPS (גם עבור "לא גרפיקאים" כמוך) הוא בזוויות הצפיה המשופרות, דבר שהופך להיות יותר משמעותי ככל שהמסך גדל - אתה לא באמת יכול להסתכל בקו ישר על כל המסך.

הטענה המקובלת היא שזה מאד מועיל גם (או בעיקר) לקריאה, בפועל זה עניין סובייקטיבי למדי, ואם כי יש הרבה שמרגישים שיפור גדול, יהיו גם כאלה שלא ירגישו בהבדל (אני כזה), ואולי אפילו כמה שיטענו שה'נצנוץ' האופייני לIPS ואובדן הניגודיות בזוויות צפיה מפריעים להם יותר מחסרונות הTN.

בכל מה שקשור לLED: זה לא משהו שאמור להשפיע על בחירת מסך בכלל. כמו שהבנת מדובר בתאורה בלבד, ואין שום קשר לAMOLED של סלולריים. ההבדל מסתכם בחסכון פוטנציאלי בחשמל ובאפשרות לייצר מסך דק יותר. אין הרבה סיכוי שהמשתמש הממוצע ירגיש בהבדל משמעותי לטוב או לרע (אם כי כמו בכל דבר, יש חריגים).

ייתכן שמה שמפריע לך ואתה מייחס לLED זה פשוט בהירות גבוהה מדי. במקרה כזה לא בעיה להוריד בהירות ולראות אם זה עוזר.

לגבי יצרנים, אני די נעול על LG, הם הם טובים גם ב טלוויזיות LCD, או עולי DELL שיש פה הבה הודעות אליהן.

אל תהיה נעול. אם אתה מבקש המלצה, תהיה פתוח לשקול ברצינות כל מה שיציעו לך. אם אתה סומך על הממליצים בבחירת המסך, למה לא לסמוך עליהם גם בבחירת היצרן?
פורסם
  • מחבר

אני יוצה מנקודת הנחה, אם ל apple יש imac 24 ו 27 אינץ, אני מבין ש 24 הוא גודל מתאים..עולי אני טועה, אבל נגיד ומדובר ב 24?

באיזה מרחק אני אמור לשבת ממנו ?

לגבי הרזולוציה, ממה שהבנתי, ככל שמסך מחשב גדול יותר, כך גם הרזולוציה, הסיבה הכי הגיונית לדעתי זה לשמור על הDPI, אני מתכוון לצפיפות המיקסלים, מצד שני תסביר לי למה ל אייפון 4 רזולוציה כמו שיש לו כיום חח? אני שאלתי לגבי רזולוציה כי התוכן שאני עובד איתו הוא לא יותר מ 720P, הפלסה בסלון לדוגמה נקנתה בכלל בגלל התמורה בגדולה שלה לתקציב, אבל לא רק, קודם כל תכני SD שנראהים הרבה יותר טוב מLCD או LED, אבל גם כי לא כל התוכן שאני רואה קיים בHD, לפעמים זה יכול להיות HDTV RIP או בכלל DVD RIP. ומניסיון שלי, מקור שהוא ברזולוציה נמוכה שמוצג על מסך ברזולוציה גדולה יותר, בעצם נמתך דיגיטאלית, במחשב זה מבוצע דרך כרטיס המסך והכל תלוי באיכות שלו, בטלוויזיה יש כרטיס מסך משלה ומשבצע את ההתאמה, ולפעמים זה יותר או פחות טוב ממה שהמחשב מבצע, אז מזה אני לא בדיוק יודע איזה רזולוציה אני צריך :s07:

אבל יש בכלל מסכי 24" שהם לא FHD? זה נכון ש42 הוא לא 24, אבל השאלה באמת האם ירגיש הבדל מסויים בתוכן שהוא 720P על מסך שהוא 1080?

ולגבי עניין ה LED, אממ עולי זה רק אני, אבל האור שם שונה, אני יכול להשוות את זה ל הבדל בין נורת ליבון לבין פלוריסנט, זה פשוט לא נעים לי בעיניים, למרות שאני יושב במשרד רוב היום אם נורות פלוריסנט, אם לדייק הייתי משווה את זה לנורדת ליבון ביחס לנורות החסכוניות הללו, הצבע של האור שונה, זה מה שאני מרגיש, מצד שני עד היום, עבדתי מול LED רק פעם אחת עצל בן דוד, ועוד אחת לא מכויילת, לכך לי איזה חצי שנה לכוון אותה שיראה טוב, היה מדובר במסך של סמסונג האמת, ועוד מסך אחד של 21.6 WTF? כן גודל מוזר, עצל חבר שביקש לחבר אותו, הצבעים שם פשוט חזקים מידי, לא משנה כמה שיחקתי, עולי אני באמת רגיל יותר מידי ל TN.

יש בכלל מסכים שהם מט ותאורת LED?

לגבי רזולוציה, עד כו ראיתי 1920x1200,1920X1080קטנות יותר 1680x1050, 1600X900,

ויחסי מסך שונים כמו 4:3 16:10 16:9, מבינים? אז אני באמת לא יודע מה לבחור פה, בטלווזיות זה יותר פשוט ,

זה או 16:9 או 21:9 היותר נדירות, וזה או HDR או FHD, אין יותר מידי נתונים אחרים, אבל במסכי מחשב הכל הרבה יותר מסובך .

פורסם

אבל נגיד ומדובר ב 24?באיזה מרחק אני אמור לשבת ממנו ?

זה סובייקטיבי. אצלי העיניים נמצאות בערך 70 ס"מ מהמסך (24") בעבודה שוטפת.

לגבי הרזולוציה, ממה שהבנתי, ככל שמסך מחשב גדול יותר, כך גם הרזולוציה, הסיבה הכי הגיונית לדעתי זה לשמור על הDPI, אני מתכוון לצפיפות המיקסלים, מצד שני תסביר לי למה ל אייפון 4 רזולוציה כמו שיש לו כיום חח?

תאורטית, ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, זה תמיד יותר טוב, כי כשהפיקסלים קטנים, התמונה יותר חדה. עם זאת, יש לכך חסרונות כי חלק גדול מהיישומים (כולל יישומים בסיסיים מסוימים במערכת ההפעלה) מרנדרים את האובייקטים שלהם (טקסט, אלמנטי UI) לא לפי גודל אבסולוטי כלשהו אלא לפי פיקסלים, ואז כשהפיקסלים קטנים מידי, הכל נראה קטן מידי וקשה לקריאה. בWindows הישנים זו הייתה ממש בעיה, אך מאז ויסטה, זה השתפר משמעותית, וכנ"ל בדפדפנים החדשים שיודעים לעשות Zoom ולשמור הגדרות Zoom נפרדות לכל אתר ואתר. בiPhone זה לא בעיה, כי ממשק המשתמש שלו תוכנן מראש לרנדר בצורה הנכונה, לפי גודל אבסולוטי ולא לפי מספר פיקסלים.

אני שאלתי לגבי רזולוציה כי התוכן שאני עובד איתו הוא לא יותר מ 720P, הפלסה בסלון לדוגמה נקנתה בכלל בגלל התמורה בגדולה שלה לתקציב, אבל לא רק, קודם כל תכני SD שנראהים הרבה יותר טוב מLCD או LED, אבל גם כי לא כל התוכן שאני רואה קיים בHD, לפעמים זה יכול להיות HDTV RIP או בכלל DVD RIP.
אתה מתייחס לשימוש אחד בלבד ממכלול השימושים (צפייה בוידאו או עבודה עם וידאו). במסכי מחשב רזולוציה גבוהה נועדה לאפשר שטח עבודה מספק לעבודה עם מסמכים, קריאה, הפעלת מספר יישומים במקביל. 720P לעבודה זה ביזיון.

יש בכלל מסכים שהם מט ותאורת LED?

במסכים שולחניים כמעט אין מסכים מבריקים. בניידים זה הפוך, כי המסכים בניידים הם לרוב זוועתיים, ומסך מבריק מסתיר בצורה טובה את הזוועתיות שלהם. כך שאלא אם אתה תחפש במיוחד מסך מבריק, סביר להניח שהמסך יהיה מאט, בין אם CCFL או LED.
פורסם

אני יוצה מנקודת הנחה, אם ל apple יש imac 24 ו 27 אינץ, אני מבין ש 24 הוא גודל מתאים..עולי אני טועה, אבל נגיד ומדובר ב 24?

באיזה מרחק אני אמור לשבת ממנו ?

מתאים למה? לכל אדם , ולכל שימוש יכול להיות מתאים משהו אחר. באופן טבעי, חלק מקהל היעד של imac הם גרפיקאים לסוגיהם (שאמרת שאתה לא), כלומר אנשים שיכולים להפיק תועלת מכל תוספת רזולוציה/שטח עבודה.

לגבי הרזולוציה, ממה שהבנתי, ככל שמסך מחשב גדול יותר, כך גם הרזולוציה, הסיבה הכי הגיונית לדעתי זה לשמור על הDPI, אני מתכוון לצפיפות המיקסלים, מצד שני תסביר לי למה ל אייפון 4 רזולוציה כמו שיש לו כיום חח?

יחס הDPI המועדף שונה בין סמארטפונים, מסכי מחשב וטלויזיות. יש סיבות שונות, ביניהם היעוד (קריאת טקסט מול צפיה בסרטים למשל) והמרחק מהמסך: סמארטפון אתה מחזיק ביד ויכול לקרב כאוות נפשך, מסך מחשב נמצא מולך על השולחן, ואתה לא יכול להתרחק יותר מדי בגלל השימוש במקלדת/עכבר, וטלויזיה רחוקה יחסית (בדרך כלל יושבים במרחק 2 מטר ומעלה).

אני שאלתי לגבי רזולוציה כי התוכן שאני עובד איתו הוא לא יותר מ 720P, הפלסה בסלון לדוגמה נקנתה בכלל בגלל התמורה בגדולה שלה לתקציב, אבל לא רק, קודם כל תכני SD שנראהים הרבה יותר טוב מLCD או LED, אבל גם כי לא כל התוכן שאני רואה קיים בHD, לפעמים זה יכול להיות HDTV RIP או בכלל DVD RIP. ומניסיון שלי, מקור שהוא ברזולוציה נמוכה שמוצג על מסך ברזולוציה גדולה יותר, בעצם נמתך דיגיטאלית, במחשב זה מבוצע דרך כרטיס המסך והכל תלוי באיכות שלו, בטלוויזיה יש כרטיס מסך משלה ומשבצע את ההתאמה, ולפעמים זה יותר או פחות טוב ממה שהמחשב מבצע, אז מזה אני לא בדיוק יודע איזה רזולוציה אני צריך :s07:

אבל יש בכלל מסכי 24" שהם לא FHD? זה נכון ש42 הוא לא 24, אבל השאלה באמת האם ירגיש הבדל מסויים בתוכן שהוא 720P על מסך שהוא 1080?

היה נדמה לי שציינת מקודם שחלק עיקרי מהשימוש במסך יהיה קריאת טקסט. אני לא מכיר טקסט שהוא "לא יותר מ720P". או בקיצור, מסך מחשב לא מיועד רק לצפיה בוידאו. יש לו שימושים רבים ומגוונים, כולל קריאת טקסט, גלישה באינטרנט ושלל תוכנות לשימושיהן. וכן, גם וידאו ומשחקים, אבל לא רק. על בסיס זה נקבעת הרזולוציה+DPI הסבירה לשימוש במסך מחשב, ולכן לא תמצא מסך 24" שהוא לא לפחות FHD.

לעומת זאת, אם מישהו רוצה מסך מחשב למטרה העיקרית של צפיה בוידאו, בהחלט הגיוני ומומלץ לקנות טלויזיה ולהשתמש בה כמסך מחשב, ובהחלט סביר שתמצא טלויזיה 24" שהיא לא FHD.

מצד שני עד היום, עבדתי מול LED רק פעם אחת עצל בן דוד, ועוד אחת לא מכויילת, לכך לי איזה חצי שנה לכוון אותה שיראה טוב, היה מדובר במסך של סמסונג האמת, ועוד מסך אחד של 21.6 WTF? כן גודל מוזר, עצל חבר שביקש לחבר אותו, הצבעים שם פשוט חזקים מידי, לא משנה כמה שיחקתי, עולי אני באמת רגיל יותר מידי ל TN.

דבר ראשון, אין קשר בין LED (סוג תאורה) לבין TN (סוג פאנל). למעשה סביר להניח שמסך הLED של בן דוד שלך הוא גם TN.

מחוץ לזה, אתה מניח שאתה לא מסתדר עם LED בגלל מסך אחד שראית שגם היה מכוון לא טוב? זה היה יכול להיות בגלל כל מיני סיבות אחרות, אין סיבה מיוחדת להניח שדווקא תאורת הLED היא הסיבה לאי הנוחות שהרגשת.

פורסם
  • מחבר

אז ככה, משיטות בין דגמים וקריא מידע נוסף, נראה שאתה באמת צודק לגבי FHD, המסכים שהם 23-24 באמת ככה,

לגבי 720P שהזכרתי, מה שרציתי להגיד הוא, שסרטים והסדרות שאני מוריד, חוץ מזה שאני גולש באיטרנט (לזה הכוונה הייתה לגבי טקטס, אני קורא די הרבה ברשת, לרוב בתחום המחשבים והגדג'טים, ופשוט לא רוצה שהעיינים יתעייפו לי מהר),

לגבי סרטים וסדרות, רשמתי רק ש 720P נמתך על מסך שהרזולוציה שלו גדולה מזה, השאלה הנשאלת, האם אני ירגיש ירידה באיכות?

נכון שאני צופה בסרטים בפלסמה שבסלון שהיא HDR (אם לדייק 1024X768, ביחס 16:9 ופיקסלים מלבניים), אני לפעמים בודק את התוכן במחשב, נכון שמדובר בגודל מסך שונה, אבל אני שואל ספציפית בגלל הרזולוציה, כי זה לא הכי ברור לי, הרי מסך יכול להיות ברזולוציה מסויימת וגודל מסויים באינצ'ים, אבל לפי הבנה שלי, מה שקובע בסופו של דבר הוא הרזולוציה, ובמקרים מסויימים היא או מוסיפה לחדות והפרטים שמוצגים, ולפעמים ההפך, רק הורסת, שבמקרה שלי התוכן הוא ברזולוציה קטנה מרזולוציית המסך.

PS

QttP

ממש עזרת לי :xyxthumbs: תודה רבה על התשובה העיניינית :yelclap: , כיף ללמוד על הנושא חדש שאני לא מכיר,

לגבי תאורה שהזכרת, לדעתך זה בכלל הגיוני ? שCCFL יראה לי יותר נעים לעין מאשר LED? גם ככה להשקיע ב LED לא רואה סיבה,

ממה שקראתי היא רק EDGE LED, ולא נקודותית כמו לדוגמה טלווזיות LED יקרות, חסכון בחשמל זה טוב והכל, אבל הזכרתי כבר את הדוגמה של

נורת ליבון ביחס לנורות חסכוניות, קראתי פעם שהעין האנשוית מתרגלת לכל דבר, והאמת אני די מסכים איתה, לדוגמה עד לפני כ שנה ומשהוא לא היה בבית כלל מסכים דקים, פרט למחשב הנייד שלי ומחשב בעבודה, וחיפשתי הרבה, קראתי הרבה מידע, הייתה בכמה חנויות, עד שבסוף רכשתי טלוויזית פלסמה (מצטער שאני מזכיר אותה כל הזמן, אבל זה לא פירסום סמוי או משהוא :silly: ), קיבלנו אותה, לכך לי זמן מסויים להרכיב ולחבר את כל המערכת בסלון, בהתחלה היו לי כעבי צוור, כאב ראש, לא הייתי רגיל ל16:9, ובמיוחד לגודל שלה, גם אם בחנות הכל נראה סוף הדרך, בבית הכל נראה זוועה, לעט לעט, כיוונון פה, כיוונון שם ועד היום אני מרוצה ממני והייתי בשמחה חושב פעמיים לפני הקניה וקונה 50" או יותר, תאמת מצב דומה היה שקיבלתי טלפון סללורי מעבודה אם מסך 4", בתחלה זה הרגיש כמו בלטה, היום אני בכלל חושב לכיוון ה NEXUS החדש, עולי באמת לפעמים כמה שיותר גדול, יותר טוב. ולסרטים ברור לי שאין כמו טלוייזיה נפרדת ולא מסך מחשב שמיועד לצרכים אחרים.

אה וכן, רק עכשיו הונתי למה רשמת ש720P לעבודה זה ביזיון, זה ממש רזוליציה מגעילה לעבוד איתה, אני עובד על 1280 על 800, אבל זה מסך של מחשב נייד בגודל 15.4, אז זה מרגיש טוב.

פורסם
  • מחבר

אני כבר סמתי לב שיש פה מלא הודעות על מסכי DELL, הם באמת עד כדי כך טובים ומשתלמים?

אני שואל כי אני מכיר את היצרן הזה בתור עוד יצרן מותג, כמו IBM ו HP שמספקים מחשבים למקומות עבודה,

יכול להיות שאני טועה? הם כן חברת חומרה? ומייצרים מסכים ?

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי לברר, 24" זה הגודל המקסימלי שנחשב מסך מחשב? לדוגמה הרי יש iMac של 27"

ויש מסכי LCD של 30", אז איפו הגבול העליון?

לגבי הדרישות, מכיוון שמעל 24" זה כבר מוגזם לדעתי, והמחיר עולה די מהר החל מ 24" ביחס ל טלוויזיית LCD של 32" לחדר שינה , הנה הדרישות שלי:

גודל, 24"

רזולוציה, אין ממש מבחר אז שתהיה 1920 על 1080, עלה אם יש איזה יתרון ל מסכים ביחס שונה מ 16:9, כי לא ממש ראיתי הרבה.

פאנל כננרה IPS, למרות שבטח המחיר עולה, אני יכול קצת לעלות מעל 1000 שקל, אני עובד על TN בעבודה ובמשחב נייד, לא ממש מרגיש חוסר איכות או משהוא, אם יש TN שבכלל שווים קניה ..או סוג אחר של פאנלים חוץ מIPS או TN.

המסך מיועד לדברים רגילים כמו, גלישה ברשת, צפיה בסרטונים ביוטוב , לא למשחקים או סרטים.

השאלה האם אני באמת צריך 24? או שבאמת העין האנושית מתרגלת להכל ?

יש משהוא שיותר מומלץ מ IPS שהוא לא זריקת כסף? אני פשוט לא רוצה לשלם סתם יותר

נגיד סמסונג F2380 , 2333T ,לא בדקתי יתרנונות או דגמים נוספים, לפחות ממש שיש בארץ

אני חשבתי על Dell U2412M, או לרדת ל23" U2312HM, או LG IPS231P-BN

על מה הייתם הולכים? גדול יותר ? יש איזה יתרון משמעותי ב16:10 ל 16:9? מקום למסך כן יש לי.

פורסם

מה זה יצרן מותג? למה יצרן מותג יכול לייצר מחשבים אבל לא מסכים? HP וIBM לא מייצרים מסכים?

ממליצים פה הרבה על DELL כי הם פחות או יותר החברה היחידה שיש לה מסכים איכותיים בכל טווחי הגדלים אשר משווקים בצורה פעילה בישראל.

פורסם

הגבול העליון למסכי מחשב הוא "30. מעבר לזה יש רק טלוויזיות ככל שידוע לי (שבמצבים מסוימים יכולות לתפקד כמסכי מחשב).

מניסיון, ל"24 אין בעיה להתרגל כל עוד אתה לא יושב קרוב מידי אליו ולא עובד על בהירות גבוהה מידי שתסנוור אותך לאורך זמן. כמובן אם זה מסך איכותי כמו הIPSים שכולם ממליצים עליהם פה - עוד יותר טוב.

אם אתה מסתדר עם TN עלוב של לפטופ, הרי שTN שולחני אמור להיות בסדר גמור בשבילך, למרות שבגדלים גדולים כן מבחינים בשינוי גוונים בין החלק העליון לתחתון גם בלי לזוז יותר מידי. השאלה היא למה ללכת על TN כשהבדלי המחירים הם כבר כמעט לא מורגשים. הDELL 23" IPS עולה פחות מ1000 שקלים וה"24 פחות מ1500.

פורסם
  • מחבר

אני בכננרה באמת יקנה בסוף IPS, סתם תהיתי, הטלוויזיות LCD/LED של היום, הרי זה גם פאנל TN,

אחרת כשה להסביר שניתן לקנות ב1500-2000 טלוויזיה שכולל בנוסף יותר חיבורים, ויש כאלו שהן FHD,

או שתווח מחיר מסויים הפאנל הוא לא TN? לגבי הבדלי גוונים, זה האמת משהוא שאם להגיד את האמת די מציק,

העבודה יש לי MAG 17" אם פאנל TN של proview, עובד יופי עוד מ 2008, חידשו לעובדים לאיזה מסך

של OKITEK, בMAG רואים יותר טוב. רציתי לברר, יש בסופו של דבר איזה יתרון ל 16:10? חוץ מגובה גדול יותר?

הרי בסופו של דבר, אתרי אינטרנט הם לא בנויים למסך רחב כלל, המסך בנייד שלי לדוגמה הוא 15.4,

היום בכל נייד יש 15.6, זה לא עוזר בשיט, תוספת הרוחב הזאת, עבר עצלי לא מזמן בתיקון איזה T30 של IBM, אם מסך 14" אם אני לא טועה, ממש תענוג, אך מצד שני לא טוב לסרטים, זה או תחתוך או תראה פסים, ממה שהבתי המסכים הרחבים של היום, בדרך כלל יכולים להתסדר יופי אם תכני 4:3, גם הטלוויזיות, בפלסמה שלי לדוגמה הרבה חברים שמבקרים ממש מתלהבים, איך עצלי רואים כלכך טוב ולא אנשים שמנים :nixweiss: .

השאלה היותר חשובה, האם חוץ מ עניין של גוון מתחלף, ויזואלית יש איזה הבדל? טוב שהזכרת לי, במחשבים ניידים, טלוויזיות LCD וLED במיוחד, המסך מבריק, מסתיר את הזוועה שאתה מדבר על TN, כננה שמתרגלים לשמהוא טוב, אין דרך חזרה, את הפלסמה בכל זאת רכשתי כי תכני SD נראים בה באמת הרבה יותר טוב מ LCD, והמחירים ל LED יותר מידי יקרים ולא מצדיקים קניה, גם שדי כשה למצוע LED בגודל 42+ שהיא HDR, ובכללי חוץ מבהירות גדולה יותר ב LCD וLED, לא סמתי לב לשוב הבדל, מה לעשות שחוץ ממני יש עוד אנשים בבית שצריכים להינות מצפיה בערוצי SD, שלא לדבר על זה בלדוגמה בLED חייב להוסיף כסף כדי לקבל מסך אם תאורה נקודתית ולא EDGE, ובפלסמה הצבע השחור הוא באמת שחור אמיתי.

חוץ ממסכי IPS, או לדייק זה eIPS לרוב פאנל של LG שמספקים כיום מסכים לעוד מספר יצרנים,

יש טכנולוגיות נוספות שהן טובות מTN? והאם יש בכלל הבדל בין מסכי TN השונים? ודבר נוסף שסמתי לב, בדומה לפסמות, מבחר מסכי IPS (או סוגים אחרים פרט ל TN), לא קיימים במבחר גדול, כננרה שיש סיבה לזה, בטח למוכרים בחנות העיקר למכור, מזכיר לי איך חיפשתי מסך פלסמה בתצוגה, כדי להיתרשם מההבדל חח, זה או באיזה פינה בחנות, או בכלל לא קיים, וחבל שכך, עגב יש חנויות שניתן בהם לראות תצוגה של מסכי מחשב? יהיה לי יותר קל להבין אחרי זה מה אני ירצה לקנות, עדיף באזור נתניה.

פורסם

אני בכננרה באמת יקנה בסוף IPS, סתם תהיתי, הטלוויזיות LCD/LED של היום, הרי זה גם פאנל TN,

אחרת כשה להסביר שניתן לקנות ב1500-2000 טלוויזיה שכולל בנוסף יותר חיבורים, ויש כאלו שהן FHD,

אין TN בטלוויזיות גדולות (32" ומעלה). זה הכל VA או IPS. פאנל TN עם הזוויות המוגבלות שלו פשוט לא מתאים לגדלים כאלה. לעניות דעתי, הוא לא מתאים לטלוויזיה בכלל, אבל בגדלים של 27" ומטה משתמשים בו במטרה להוזיל עלויות כמה שאפשר.

הסיבה להבדלי מחירים בין טלוויזיות למסכי מחשב (שטלוויזיה 42" עולה כמו מסך 27" טוב) היא שמדובר בשווקים שונים לחלוטין וכנראה גם מהבדלים בתהליכים שמאפשרים ליצרנים לייצר פאנלים לטלוויזיות בעלות נמוכה יותר ליחידה. מה בדיוק השוני אני לא יודע, אך המצב כזה כבר כמה שנים טובות.

אגב, אני מאחד לך את הדיונים.

פורסם
  • מחבר

הטענה שלך די מעניית, בעקרון חוץ מכישה של מסך למערכת שאני מתכוון להרכיב,

אני תקוע אם טלוויזית CRT 21" ומת כבר להעיף אותה, החדר שלי לא מי יודע מה גדול, אך הצלחתי להכניס עליו 3 ארונות, 2 שולחנות מחשב , מיתה ושולחן לטלוויזיה ויס.

אם באמת מסכי LCD/LED של 32" הן לא TN, למה לא ללכת כבר לאחד כזה שהוא FULL HD?

יוכל להינות ממנו גם כמסך מחשב? בכמה שרשורי תמונות, ראיתי להרבה מהמשתמשים יש גם מסך מחשב, לפעמים זה 24", לפעמים מערכת של כמה מסכים קטנים יותר אחד ליד השני, ובנוסף לזה גם טלוויזיה, הבעיה היא שחוץ מתכני 720P, וערוצי HD של יס, אני בכל זאת יראה גם ערוצי SD,

ותאמינו לי, כבר יצה לי לחבר טלויזית 1080 32" של סוני לממיר של הוט, בחיים שלי לא ראיתי תמונה מגיעלה מזה ולא נראה לי שהמצב השתנה מאז :silly: , במצד שני לווזיות 32" יותר זולות ממסך 30" למחשב (IPS או כל דבר אחר), למרות שמדובר ברזולוציה של מקסימום 1080 ולא יותר מזה, אם אני חושב על זה, כבר הזכירו פה, כלל שהמסך גדול יותר, כך הרזולוציה גדלה, אז אני מאמין שזה בטח יראה כמו לנסות לעבוד על פלסמה 42" ב1024 על 768 (ותאמינו לי זה מראה כשה חח)

פורסם

אני לא יכול לפתור לך את כל ההתלבטויות.

אבל בהחלט יש אנשים שמשתמשים בטלוויזיית "32 ואף יותר גדולה כמסך מחשב ראשי. אני אישית לא הייתי הולך על זה, כי לשימושי טקסט, גלישה, עבודה - יותר נוח לי מסך קטן וחד יותר שאני גם יושב יותר קרוב אליו. אבל, אם השימוש העיקרי הוא סרטים/משחקים וטקסט זה משני, ואם יושבים מספיק רחוק (שוב - "רחוק" זה מושג יחסי ומשתנה מאדם לאדם), אז אפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים