עבור לתוכן

הגנה אל שנאי מקורוזיה

Featured Replies

פורסם

התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים

אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת :

אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית

כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ

כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו

באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם)

לדגם הישן יותר - האחד שכבר היה קצת חלוד וצהוב בתמונה, עכשו מכוסה חלודה כולו, ויש בעיה נוספת - בפלסטיק שמחזיק את הסליל יש "חריץ" לכיוון הליבה, שבו יוצאים החוטים מכל הנקודות של הסלילים של השנאי. כלומר מתחת לחריץ הזה ניתן לראות את הצד של כל הסליל (כל השכבות), וממנו יוצאים החוצה כל החוטים שיוצאים ונכנסים בין השכבות, אם בידוד לק כמו כל חוט של שנאים

האדים נוצרים גם בחריץ הזה, ישר אל הסליל עצמו והחוטים שיוצאים ממנו. אם באחד מהם יש חור קטן (למשל סדק קטן בלתי נראה בלק כתוצאה מקיפול חד של החוט), המים מקצרים את השנאי - אם הוא מקבל מתח (ושנאי כזה עובד ב 5 KV), הוא יכול לעשות מופע זיקוקים

חשבתי לצבוע את הליבה של השנאי אם צבע דוחה מים, ולשים סיליקון של חלון בשנאי איפה שהחוטים יוצאים

איזה צבע מומלץ ? - חייב להחזיק טמפ' של 130-150C ? (כשהוא צבוע אל הליבה של השנאי)

סיליקון של חלון מחזיק 130-150C ? (כשהוא במגע ישיר אם החוט בסליל של השנאי, מה שיוצר את החום)

הצבע לא יבודד תרמית את השנאי ויגרום לו להתחממות יתר ?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מעקב

פורסם

שנאים בד"כ טובלים בלכה בתא וואקום. כך מבטיחים שהלכה תחדור ותצפה את כל השנאי. אני מניח שגם בלי וואקום זה יעזור.

פורסם
  • מחבר

השנאים שיש שם יוצרו בצורה הזאת בדיוק (אותה לכה לבנה כמו בצוק של פלורסצנט) - אבל עדיין המים חדרו דרך סדקים קטנים בלכה וגרמו לקורוזיה - איכשהוא. כנראה שצריך לשים לכה שהיא קצת גמישה כדיי שלא תיסדק בהתקררות / התחממות של השנאי

מאיפה משיגים לכה מתאימה ?

פורסם

אם טרם התחילה חלודה, הייתי הולך על סילקון. הוא עונה על כל הדרישות שלך: עמיד בחום, בקור, גמיש, דוחה מים וכו'.

פורסם
  • מחבר

כבר יש חלודה

בקשר להגנה אל הסליל עצמו (שלא עשוי מברזל), סיליקון של חלונות מכיל אצטוקסי. זה לא הולך להמיס את הבידוד לכה הקיים של החוטים ?

פורסם

קשה לי להאמין שימיס. אני רואה מדי יום מעגלים שלמים הכוללים שנאים ויצוקים בסיליקון.

פורסם

ואם אתה דואג יש סיליקון עמיד בחום שיחזיק לך בטמפרטורות של מאות מעלות. אני חושב שלאטום טוב טוב את הגוף של הפרוג'קטור יפתור לך את הבעייה

פורסם
  • מחבר

ZiggyMan : שאלתי בפורום אחר ואמרו לי שבמעגלים אלקטרוניים שמים סיליקון מיוחד שמגיע אם ממיס אחר ולא אצטוקסי. אני חושב שאני אצתרך לנסות אל הקצה של החוט שיוצא מהשנאי (איפה שבכל מקרה מולבש אליו שרוול בידוד) כדיי לבדוק. סיליקון רגיל של חלון מחזיק 150C ?

bezangeloo : הפרוגקטור הזה לא אמור להיות אטום (הדרגת הגנה שלו היא IP23) ולא ניתן לאיטום בכלל בגלל המבנה שלו. בכל מקרה שיש פתח אחד קטן, לחץ האוויר בתך הפרוג'קטור (שמשתנה בגלל הבדלי טמפרטורה) בהכרח ימשוך פנימה את האוויר הרטוב מבחוץ

הפרוגקטור הזה מיוצר ב 1974 (לפי תאריך אל אחד מהרכיבים הפנימים) - ניתן לראות הרבה כאלה עובדים עד היום בהרבה מקומות ללא בעיה - אבל שם הקטע שהם עובדים כל לילה אז החום שלהם מחזיק אותם יבשים כל הזמן. אצלי אני משתמש איתם אחת ל- אז רוב הזמן הם פשוט נרטבים וזהו

פורסם

ZiggyMan : שאלתי בפורום אחר ואמרו לי שבמעגלים אלקטרוניים שמים סיליקון מיוחד שמגיע אם ממיס אחר ולא אצטוקסי. אני חושב שאני אצתרך לנסות אל הקצה של החוט שיוצא מהשנאי (איפה שבכל מקרה מולבש אליו שרוול בידוד) כדיי לבדוק. סיליקון רגיל של חלון מחזיק 150C ?

יכול להיות. בדוק בחנויות להספקה טכנית, יש להם RTV עם ממיס שונה. בד"כ בצבע שחור או לבן. לגבי סיליקון "רגיל", רשום עליו. נדמה לי שכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים