עבור לתוכן

שאלה בנוגע ל-Ram Disk

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

אני משתמש בתוכנה Dataram כדי ליצור דיסק RAM בשביל כל מני cache (של דפדפן בעיקר).

הקצאתי לו רק 1GB לשימוש וזה עושה את העבודה.

העניין הוא שכאשר המחשב מכבה את עצמו - הוא שומר את הקובץ על הקשיח, לוקח לו משהו כמו 10 דקות לכיבוי שזה מוגזם.

מישהו מכיר את הבעיה? יודע מה אפשר לעשות עם זה?

עניין קצת מתוסבך, מקווה שמישהו יכול לעזור.

פורסם

אתה רוצה לבטל את האופציה הזאת או למצוא פתרון ללמה זה לוקח הרבה זמן?

פורסם
  • מחבר

אני רוצה לפתור את הבעיה הזו...

אני מניח שהוא שומר קובץ קובץ וזה מה שגורם לזה להיות איטי (תאוריה).

פורסם

ניסית לשמור את הקובץ על ההרדיסק השני? (ללא המערכת הפעלה)

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו זה המצב אצלי:

SSD - מערכת הפעלה בלבד (כונן C שלי בעצם).

500GB WD caviar blue - שומר בתוכו מידע סטטי על מחיצה גדולה ומחיצה קטנה (30GB) שמיועדת ל-RAM ו-TEMP (אולי עוד דברים בהמשך).

האימג' נשמר על ה-WD, במחיצה נפרדת שהייתה לי (הראשונית שאמורה להיות מהירה), כמובן שהוא במצב טוב (כתיבה של 100 מגה sequential) ועבר איחוי.

פורסם

ניסית לשמור את זה בSSD ?

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה לשמור את זה ל-SSD (אני יודע שזה יהיה מהיר יותר), הרעיון לא לכתוב עליו.

פורסם

אם אתה לא מנסה כלום איך אפשר להבין מה קורה.

פורסם

בשירשור של tmpusr על SSD לקבצים קטנים הוא המליץ על imdisk שמאפשרת גיבוי סימולטאני של מידע על הדיסק הקשיח וככה אפילו בהפסקת חשמל יהיה לך גיבוי של רוב המידע. אני ניסיתי אותה על המחשב הישן שלי ואם אני לא זוכר נכון קיבלתי תוצאות יותר טובות בimdisk מאשר dataram אבל לא עשיתי גיבוי סימולטני.

דבר שצריך לקחת בחשבון הוא שבמקרה של ram drive אתה מעסיק את המעבד כדי להפעיל את הram drive. לרוב זה לא מפריע כי רוב המעבדים היום הם quad core . היו לtmpusr תוצאות מדהימות בשימוש בramdrive לדברים שהוא עשה (פי 5-6 יותר מהר).

בכל מקרה אם אתה לא מכבה את המחשב כל יום רוב הסיכויים שלכתוב ל SSD לא יהיה כלכך נורא.

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין לשמור ל-SSD כלל. אבל אסתכל על התוכנה שהמלצת.

עריכה:

החדשות הטובות 1, מצאתי את הסיבה ככל הנראה למה לוקח מלא זמן לכבות את המחשב, התוכנה DATARAM נתקעת (ניסיתי לשמור את הקובץ ידנית וזה לוקח 15 שניות בערך, אחרי זה הוא מנסה לכבות את הדרייבר ונתקע).

החדשות הטובות 2, IMDISK מאוד נחמדה, קל ליצור כוננים, אבל אין אפשרות לטעון אותם בעת הפעלת מחשב, או שמירה בעת כיבוי.

ישנם פקודות Command line שאפשר לעשות כדי לגרום לזה לעבוד, (קראתי גם בפורום שלהם) הבעיה שזה לא עובד (או הוראות לא נכונות).

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הצלחתי לגרום לעסק לעבוד... לא ישנתי עד 2 בלילה (נכון לעכשיו).

הכל עובד, תודות ל-Niseg שזרק לי את השרשור ;)

כתבתי סקריפטים שעושים לי את העבודה של טעינת image, שמירה ואפילו התאוששות ממצב של הפסקת חשמל ודברים כאלה...

מי שמתעניין, מוכן לחלוק.

atto.jpg

פורסם

האמת סבבה לעבוד עם זה...

יש לי SSD ברייד0 והוספתי עוד 4גיגה ראםדיסק (למה המגבלה 4? ) , כאשר אני עובד בפוטושופ אני מעתיק את הקבצים שאני רוצה לעבוד עליהם

לכונן ראםדיסק ועובד עליו.. זה עוד יותר מהיר מה SSD :) ...

נחמד...

פורסם
  • מחבר

תפנה את ה-temporary files של הדפדפן שלך לשם, תראה את איכות הגלישה משתפרת... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים