עבור לתוכן

חברה אני עוד מעט משתגע

Featured Replies

פורסם

אני כבר רוצה לקנות מסך אבל נמאס לי כבר, אני לא מצליח להחליט מה לקנות.

אני חושב לקנות את ה 2312 אבל רואה שהוא 16:9 ואז אני רואה ש- 16:10 עדיף למשחקים ואז אני בוחן את האפשרות של 2412 ואז אני מגלה ש- 16:9 הוא יותר טוב בתכני וידאו שהופך לסטנדרט ברוב הסדרות והסרטים. וחוץ מזה שב 1500 שקל אני קונה שני וחצי מסכים.

מה לעשות שאני צריך לשלב גם משחקים וגם סרטים - מה לקנות מסך לכל מטרה :nixweiss: ??

אשמח לעזרה

תודה

פורסם

16:10 נותן יותר שטח עבודה (=יותר פיקסלים)

אמת שסרטים מצולמים בפורמט 16:9 אבל אם תוסיף את התרגום תגלה ש-16:10 שימושי...

פורסם
  • מחבר

תאמין לי הוספת שמן למדורה

מה לקנות לדעתכם - שוב סרטים ומשחקים ותוספת של שטח עבודה פחות רלוונטי

פורסם

הרבה משחקים (The Witcher 2, L.A Noire, Need For Speed:The Run ועוד הרבה אחרים), באופן שטותי לחלוטין, לא תומכים ב-16:10 ואז אתה תקבל "פסים שחורים" ולא תראה את התמונה על כל המסך. משהו לשקול.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אני הולך על ה- 2312 כי הכל נתמך שם - אני לא אוהב להיות תקוע הם משהו שיש דברים מצויינים וחשובים שלא ירוצו עליו

תודה על ההערה - ואני מקווה שניא אכן נכונה - כי כבר קיבלתי את ההחלטה :-)

פורסם

אני חושב לקנות את ה 2312 אבל רואה שהוא 16:9 ואז אני רואה ש- 16:10 עדיף למשחקים ואז אני בוחן את האפשרות של 2412 ואז אני מגלה ש- 16:9 הוא יותר טוב בתכני וידאו שהופך לסטנדרט ברוב הסדרות והסרטים.

זה קשקוש וזה קשקוש. מה לעשות שלפעמים בחיים צריך להחליט. ולפעמים זה בין שתי אפשרויות שאין ביניהן אחת שבבירור עדיפה על האחרת. האימרה שזה עדיף לזה, וההוא עדיף להוא, יכולה להיות נכונה במקרים מסוימים, אך לא לכולם.

16:10 נותן יותר שטח עבודה (=יותר פיקסלים)

תיזהר שלא יפרשו זאת כאמרה כללית, כי זה לא נכון תמיד. זה נכון במסכים אלה, כי מדובר ברזולוציה של 1920X1080 לעומת 1920X1200. אבל מה אם היית משווה ל1680X1050 (כמו שהיה במסכי 22" הישנים)?
אמת שסרטים מצולמים בפורמט 16:9
הרוב הגדול של הסרטים מצולם בפורמט יותר רחב מ16:9. סדרות ותכני טלוויזיה אחרים לרוב באמת באים ב16:9 (בעוד שתכנים ישנים בכלל היו 4:3 ברובם).

טוב אז אני הולך על ה- 2312 כי הכל נתמך שם - אני לא אוהב להיות תקוע הם משהו שיש דברים מצויינים וחשובים שלא ירוצו עליו

מה זו השטות "לא ירוצו עליו"? תבין את הדבר הפשוט - כל דבר בעולם ירוץ על כל מסך בעולם. ברור שכאשר אתה מציג תוכן בפורמט מסוים, יש יתרון למסך באותו פורמט. אבל עולם התוכן הוא עשיר ואין שום דבר שיהיה אידאלי לכל השימושים.

כדי להניח את דעתך, במקרה שלך - אני סבור שה2312 הוא הבחירה העדיפה, פשוט כי הוא זול יותר ולא אמרת דבר לגבי שימושים אפשריים שלך שמצדיקים הוצאה נוספת על ה2412.

אז תתחדש. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,

את ההחלטה כבר קיבלתי אך בכל שאת ארצה לדעת ממך (QTTP) במה ה 2412 עדיף

תודה

פורסם

תיזהר שלא יפרשו זאת כאמרה כללית, כי זה לא נכון תמיד. זה נכון במסכים אלה, כי מדובר ברזולוציה של 1920X1080 לעומת 1920X1200. אבל מה אם היית משווה ל1680X1050 (כמו שהיה במסכי 22" הישנים)?

ברור שההשוואה היא הין המסכים הללו, זה נושא הדיון.

פורסם

את ההחלטה כבר קיבלתי אך בכל שאת ארצה לדעת ממך (QTTP) במה ה 2412 עדיף

תוספת גובה של 120 פיקסלים.

פורסם

לסרטים אתה לא מפסיד כלום עם 16:10 כי אפשר להגדיר בכל נגן סרטים לקצוץ את הקצוות וזה חסר משמעות.

במקור כמו שQTTP ציין סרטים מוסרטים בפורמט רחב יותר מ16:9 ובכל מקרה קוצצים את הצדדים לצפיה ביתית.

בכל מקרה במסכים רחבים בציר X יש המון שטח כך שאני לא רואה בזה חיסרון משמעותי.

לעומת זאת אם תצפה בתכני 4:3 או בראיה כללית של שימוש במרחב 16:10 נותן לך יותר בציר Y שהוא באמת מצומצם. (כמעט חצי מציר X ב16:9)

16:10 נחשב ל:

http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio

its a goddamn force of nature

פורסם
  • מחבר

אז לשנות את דעתי בחזרה :kopfpatsch: ??

חשוב שבמשחקים יהיה לי איכות מצויינת כמו כן יותר חשוב בסרטים

פורסם

לסרטים אתה לא מפסיד כלום עם 16:10 כי אפשר להגדיר בכל נגן סרטים לקצוץ את הקצוות וזה חסר משמעות.

במקור כמו שQTTP ציין סרטים מוסרטים בפורמט רחב יותר מ16:9 ובכל מקרה קוצצים את הצדדים לצפיה ביתית.

אני מעדיף לראות עם פסים שחורים ולא לקצוץ ולאבד חלק מהתמונה רק בשביל שיהיה על מסך מלא.

אז לשנות את דעתי בחזרה :kopfpatsch: ??

חשוב שבמשחקים יהיה לי איכות מצויינת כמו כן יותר חשוב בסרטים

בחור, די לחפור, באמת.

אתה חוזר על דברים לא קשורים "חשוב שיהיה לי איכות מצוינת". איך לכל הרוחות הבנת שיש איזשהו הבדל איכות בין המסכים?

פורסם

הרבה משחקים (The Witcher 2, L.A Noire, Need For Speed:The Run ועוד הרבה אחרים), באופן שטותי לחלוטין, לא תומכים ב-16:10 ואז אתה תקבל "פסים שחורים" ולא תראה את התמונה על כל המסך. משהו לשקול.

מה אתה אומר.

אני משחק את the run על 16:10 1920X1200 בלי פסים שחורים.

פורסם

יש משחקים שיש בהם אפשרות להפעיל או לבטל את קיומם של פסים שחורים. (כאילו CINEMATIC)

קצת מוזר שעושים אפשרות כזאת.

אולי בשביל מקרנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים