עבור לתוכן

כיבוי כונן קשיח.

Featured Replies

פורסם

יש לי כונן ראשי עליו הווינדוס וכל הדברים (סמסונג F3). יש לי גם כונן לגיבוי של 160GB עליו אני לא שם כלום בדר"כ וגם לא ניגש אליו (הוא ישן ואיטי ומשמש לגיבוי וכאלה). הבעיה היא שהמחשב נדלק הכונן הזה מתעקש להתניע גם ובגלל שהוא איטי זה סתם מעכב את ההדלקה. בעבודה רגילה הוא נכבה אחרי שאני לא ניגש אליו כמה זמן אבל שאני מתקין תוכנה חדשה או או לפעמים סתם כל כמה זמן (שעות בדר"כ) הוא שוב מתניע (הכוונה מתחיל להסתובב) וזה גורם לכל המחשב כאילו לקפוא שאיזה כמה שניות. בקיצור איך אני גורם לו להישאר כבוי (שיופיע רק התקייה שלו במחשב שלי) אלא אם אני ממש ניגש אליו ומתעסק עם הקבצים שבו?

משהוא ששמתי לב אליו הוא שאם הוא כבוי ואפילו אני נכנס אליו ורואה את התיקייות שבו הוא יודע לפעמים לא להתניע את עצמו סתם אלא אם אני ממש פותח תמונה או קובץ כל שהוא.

פורסם

נתק לו את כבל החשמל לפני הפעלת המחשב. פיתרון פרקטי יותר הוא לרכוש סוויץ' שיחובר מחוץ למארז.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתה אותי. אני כן רוצה שיפעל אבל רק שאני ניגש אליו. אין סיבה שייכנס לסיבוב (יתניע) אם אני לא ניגש אליו. הוא מתחיל לעבוד עם הפעלת המחשב ואז נכבה אחרי איזה 15 דקות כי אני לא מתעסק בו. אז אם אני כן ניגש אליו (וזה לעיתים רחוקות) הוא שוב מתחיל לפעול וזה בסדר. אבל בכל מקרה כל איזה שעתיים הוא הוא מפעיל את עצמו בלי סיבה ונכבה שוב אחרי כמה זמן.

אגב לגבי מה שהצעתה, ניסיתי זאת בשביל כונן אחר שיש לי (יש לי מפרץ לטעינה מהירה של כונני 2.5" במארז שלי) ושמתי לב שהכונן לא מופיע אם אני לא עושה ריסטרט, זאת אומרת זה לא PNP והוא כאילו לא מזהה חיבור SATA חדש. אותו הדבר עם חיבור ESATA שיש לי בלוח אם (אני מחבר כונן נייד חיצוני והוא לא מופיע רק אחרי ריסטרט כן)..זה הגדרה בביוס שאני צריך להפעיל איך שהוא (אולי קבל SATA שהמחשב דולק או משהוא)?

פורסם

תנסה להפעיל AHCI.

אתה יכול לקבוע בהגדרות צריכת חשמל שהקשיח יתכבה לאחר מספר דקות קבוע מראש של אי שימוש.

פורסם
  • מחבר

אתמול בלילה נכנסתי לביוס לחפש הגדרה ל- SATA ואני זוכר שנתקלי במשהוא שנקרא AHCI . אם אני לא תוהה הייתה בחירה בין AHCI לבין RAID או NATIVE משהוא.

אתה יכול לפרט יותר איך אני מגיע לזה והאם זה לכל כונן בנפרד? אני לא מצליח למצוא את זה שוב? (שלב אחרי שלב בתפריטים יעזור לי לא להרוס את המחשב שלי דרך הביוס :silly: )?

פורסם

זה לא מוגדר לכל כונן בנפרד אלא לכולם.

בכל מקרה זה לא אמור להיות על RAID.

פורסם
  • מחבר

זה לא על RAID זה על NATIVE. אז איך אני מגדיר AHCI ומה זה נותן לי? זה יכבה את הכונן אלא אם אני ניגש אליו? ואיך אני עושה שהמחשב יזהה חיבורי SATA חדשים בלי ריסטרט (PNP)..כתוב בהוראות של המארז שלי (בו יש מפרץ לטעינה מהירה של כונן 2.5") שצריך לאפשר את האופצייה בביוס בשביל HOT SWAP?

תודה על העזרה...

פורסם

יש לך שם אפשרות שלישית כמו שאמרת. זה יגרום למחשב להשתמש בדיסק P&P.

פורסם
  • מחבר

אה סבבה.

חוץ מיזה זה לא משנה כלום?

פורסם
  • מחבר

נתחיל מהסוף..זה לא עובד ויש בעיות.

שיניתי את הבקר למצב AHCI ופתאום נפתחו עוד שני אופציות..לא חיפפתי ופתחתי את הספר של הלוח אם. בגדול אחת שולטת על ארבעה חיבורי SATA והשנייה נותנת ממש להגדיר כל חיבור SATA בנפרד. בנוסף יש שם איזה בלבול בין החיבור הנוסף של המפרץ וה ESATA..מה זה הגרה ל PATA ומה זה IDE?

מה שעשיתי לבנתיים לא נותן למחשב לעלות ויש איזה מסך כחול באתחול ולפני איזה כתובית שהכותרת שלה היא AHCI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים